Valmieras Ziņas

“Valmiera/ORDO” pagarinājumā uzvar Liepājas komandu

Lasīšanas laiks: 3 min

Sestdien, 25.februārī, “Valmiera/ORDO” “OlyBet” Latvijas Basketbola līgas spēlē pagarinājumā ar rezultātu 103:99 pārspēja “Liepāja/Triobet”, tādējādi izcīnot savu 15. panākumu 23 aizvadītajās cīņās. Uzvarētāju sastāvā rezultatīvākais ar 25 punktiem bija Damjērs Pits, bet Mārtiņš Laksa guva 24 punktus. Debiju Valmieras rindās piedzīvoja Kristaps Valters, kurš savā pirmajā spēlē laukumā pavadīja 11 minūtes, guva 5 punktus un veica 3 rezultatīvas piespēles.

Spēles rezultātu ar precīzu metienu no groza apakšas atklāja viesi, bet mājiniekiem jau trešo spēli pēc kārtas pirmais punktu guvējs bija komandas kapteinis Artūrs Bērziņš. Pats spēles sākums starp abām komandām iznāca saraustīts, turklāt abas komandas bieži kļūdījās savās uzbrukuma izspēlēs. Sākot no ceturtās minūtes spēles kvalitāte uzbrukumā abu komandu izpildījumā pakāpeniski uzlabojās, bet pirmās ceturtdaļas būtiskākais notikums norisinājās spēles 7. minūtē, kad skatītāju vētraino aplausu pavadīts pirmo reizi laukumā devās valmieriešu nesenais papildinājums Kristaps Valters. Otro ceturtdaļu ar perfekti izspēlētu sadarbību iesāka viesi, kad pēc lieliskas Krastiņa piespēles no groza apakšas nekļūdīgs bija Garoza. Mājinieki savu pirmo uzbrukumu spēles otrajā ceturtdaļā virzīja uz grozu apakšu, kad pēc agresīva caurgājiena pie soda metienu iespējām tika Kārlis. Mirkli vēlāk ar savu “firmas” pustālo metienu šī vakara personīgo rēķinu atklāja Kaufmanis. Otrās ceturtdaļas turpinājumā spēles vadība mainījās vairākkārt, bet viesu sastāvā neierasti rezultatīvs bija viens no komandas tālākajiem rezervistiem Pīternieks (sezonā vidēji 1.0 p., šovakar jau 11 p. pirmajā puslaikā). Pīterniekam uzbrukumā aktīvi palīdzēja bijušais valmierietis Butjankovs, bet mājiniekiem spēles rezultātā līdzās ļāva turēties Laksas un Mičela produktivitāte uzbrukumā. Pēc divdesmit nospēlētajām minūtēm +1 viesiem (38:39).

Otro puslaiku ar precīzu tālmetienu iesāka Pits, uz ko viesi atbildēja ar Grifina efektīvu caurgājienu. Mājiniekiem pēc brīža padevās izrāviens 7:0, ko ar precīziem diviem tālmetieniem “atvēsināja” Ausējs. Ausēja aktivitātes gan valmieriešus līdz galam nespēja apturēt un, Laksas iedvesmoti, mājinieki ceturtdaļas turpinājumā pakāpeniski turpināja audzēt pārsvaru. Trešās ceturtdaļas vidū savus pirmos punktus valmieriešu sastāvā guva Kristaps Valters, kurš divas reizes pēc kārtas bija nekļūdīgs no soda metienu līnijas. Arī nākamajā valmieriešu veiksmīgajā uzbrukumā aktīvi iesaistījās komandas jaunieguvums, kurš ar acīgu piespēli lieliskā pozīcijā atrada komandas snaiperi Laksu. Pēc brīža Blaus ar diviem precīziem soda metieniem panāca jau +10 mājiniekiem, bet ceturtdaļas noslēdzošās minūtes veiksmīgākas padevās liepājniekiem. Veiksmīgo trešās ceturtdaļas izskaņu viesiem izdevās pārnest arī uz ceturtās ceturtdaļas sākumu. Pāris minūšu laikā Liepājas komandai izdevās ne vien atspēlēt deficītu, bet arī atgūt spēles vadību, turklāt pēc Grifina tālmetiena panākot jau komfortablo +6 (72:78), kas nekavējoties lika Uvim Helmanim pieprasīt minūtes pārtraukumu. Pārtraukums gan spēles gaitā lielas korekcijas neieviesa un liepājnieki četras minūtes pirms ceturtās ceturtdaļas beigām sasniedza savu lielāko pārsvaru šovakar – +7 (75:82). Pēc brīža “traku” tālmetienu realizēja Pits, bet arī šoreiz liepājnieki nepalika atbildi parādā un kārtējo reizi no tālās distances precīzs bija Grifins. Valmieriešiem ar komandas kopējām pūlēm spēles galotnē izdevās atspēlēties un spēles uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešamas papildus piecas minūtes. Pagarinājumu ar izrāvienu 6:0 uzsāka valmierieši, kuri pagarinājuma turpinājumā droši kontrolēja tā gaitu, un, otro reizi šosezon pārsniedzot 100 punktu robežu, aizraujošā galotnē svinēja uzvaru ar rezultātu 103:99.

“Valmiera/ORDO” – “Liepāja/Triobet” 103:99 (17:19, 21:20, 30:23, 19:25, 16:12)

“Valmiera/ORDO”: Pits 25 (7 rez.p), Laksa 24 (7.atl.b), Bērziņš 15, Blaus 13 (11atl.b.), Mičels 11 (6atl.b), Valters 5, Kaufmanis 4, Kārlis 4, Jonāts 2, Mālmanis, Gabrāns.

“Liepāja/Triobet”: Grifins 21 (7 rez.p), Ausējs 21, Montgomerijs 16 (9 atl.b), Butjankovs 13 (7 atl.b), Pīternieks 13, Krastiņš 8 ( 8atl.b., 6rez.p), Lasmanis 4, Garoza 3.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri