Valmieras Ziņas

Marija Naumova: Man ar Valmieru ir ļoti īpašas attiecības

Lasīšanas laiks: 3 min

Ceturtdien, 6. aprīlī, koncerttūres ietvaros Valmieras Kultūras centrā uzstāsies dziedātāja Marija Naumova ar pilnīgi jaunu koncertprogrammu “Uz ilūziju tilta”. Programmā iekļautas oriģinālkompozīcijas no jaunā dziesmu albuma ar tādu pat nosaukumu. Dziedātāja koncerttūri atklās 31. martā Jelgavā.

“Koncertprogramma nosaukta tāpat, kā mans jaunais disks “Uz ilūziju tilta”. Koncerta bāze arī būs tās dziesmas, kas iekļautas jaunajā albumā,” atklāj dziedātāja. Koncertos būs dzirdamas dziesmas ar Sebastjena Žinjo mūziku un ar latviešu dzejnieku Jāņa Petera un Kārļa Vērdiņa vārdiem.

“Koncertos līdzi brauks izcili franču muzikanti, kuriem koncerta laikā arī tiks “dots vārds”. Tā būs pilnīgi jauna programma.”

Būs dzirdamas dziesmas gan latviešu, gan franču valodā, tomēr dominējošā būs latviešu valoda. “Es to tā neuzsveru. Man abas valodas ir gana mīļas, un mūzika runā pati par sevi. Bet albumā dzirdamas dziesmas tikai latviešu valodā.”

Par koncerttūres nosaukums izvēlēts vienas no jaunajā albumā iekļautās dziesmas nosaukums.

“Šis nosaukums, manuprāt, ļoti atbilst manai dzīves pozīcijai un situācijai. Viena no pirmajām Jāņa Petera dziesmām tā arī saucās “Uz ilūziju tilta”. Varu pat teikt, ka šī dziesma pilnībā ir par mani.”

Dziedātāja uzsver, ka vārdam “tilts” viņas gadījumā ir vairākas nozīmes. “Pirmkārt, šis albums ir latviešu un franču kopīgs projekts. Otrkārt, es tieši tā arī pēdējos gadus dzīvoju – starp Latviju un Franciju. Tas ir tas mans ilūziju tilts starp divām valstīm, divām kultūrām, kuras manī kaut kādā veidā apvienojas. Tas ir arī sava veida tilts starp vairākām paaudzēm.” Marija Naumova atzīst, ka viņas komanda sastāv no vairākām paaudzēm. “Jānis Peters ir viena paaudze, mēs ar Kārli Vērdiņu esam otra paaudze, Sebastjens Žinjo ir vēl jaunāka paaudze. Tas ir tāds kā savienojums, kas, manuprāt, ir ļoti interesants.”

Māksliniece uzskata, ka, dodoties koncerttūrē, “apiet” Valmieru būtu ļoti nepareizi.

“Man ar Valmieru ir ļoti īpašas attiecības, vienmēr esam tur gaidīti, un to mēs ar muzikantiem ļoti jūtam. Vienmēr gribas tur aizbraukt un apskatīties, kas jauns ir tapis. Valmierā ir viena no labākajām zālēm, kurā ļoti labi skan.” Dziedātāja uzskata, ka Latvijā ir divas zāles, kurām ir pagātne un kurās ļoti labi skan. “Viena ir Valmieras Kultūras centra zāle un otra ir Ogrē, kura diemžēl vēl nav vēl nav savesta tādā kārtībā, kā gribētos. Šajās zālēs ir ļoti patīkami uzstāties.”

Par koncerta pārsteigumu Marija Naumova uzskata tos muzikantus, kas būs uz skatuves kopā ar viņu. “Varu uzreiz pateikt, ka manos koncertos šova nebūs. Ir pierasts redzēt uz skatuves vienu vai divus muzikantus, bet manos koncertos tie būs četri muzikanti no Francijas. Tā, manuprāt, ir lieliska dāvana gan mums pašiem, gan publikai.”

Par turpmākajiem plāniem, kas saistās ar Valmieru, māksliniece atsakās skaļi runāt. “Man ir dažas idejas, bet tās vispirms es vēlos savest kārtībā savā galvā. Man labāk patīk izdarīt un tad runāt, nevis runāt un beigās neko neizdarīt.”

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri