Valmieras Ziņas

Populārākie bērnu vārdi Valmierā – Gustavs un Emīlija (1)

Lasīšanas laiks: 2 min

2016.gadā populārākie jaundzimušo zēnu vārdi Valmierā bijuši Gustavs, Roberts, Ralfs un Jānis. Savukārt starp populārākajiem meiteņu vārdiem – Emīlija, Paula, Keita, Marta un Elza.

Populārākais zēnu vārds 2016.gadā bijis Gustavs, kas dots astoņiem zēniem. Septiņiem zēniem izvēlēts vārds Roberts, kas Valmierā jau aptuveni 22 gadus ir viens no visbiežāk piešķirtajiem vārdiem. Četriem zēniem dots vārds Ralfs un Jānis.

2016.gadā samazinājusies pirms pāris gadiem populārā tendence bērniem dot divus vārdus. Divi vārdi izvēlēti 12 zēniem un 12 meitenēm. Daži interesantu divu vārdu īpašnieki bijuši Raivo Roberts, Roberts Teodors, Artjoms Aleksandrs, Alens Daņila, Jānis Rūdolfs, Edvards Jānis un Markuss Džonatans.

Tāpat likti arī savai tautībai atbilstoši vārdi, piemēram, Dmitrijs (krievu). Neparasti zēnu vārdi pagājušajā gadā bijuši Sanders, Jonatans, Eliass, Tailers, Eidans un Arians.

Populārākais meiteņu vārds 2016.gadā bijis Emīlija (10 meitenēm). Tāpat bieži doti vārdi bijuši Paula (7 meitenēm), Keita un Marta (6 meitenēm). Jāpiemin, ka Marta ir populārs meiteņu vārds jau aptuveni 22 gadus. Tāpat 2016.gadā iecienīts vārds ir bijis Elza (5 meitenēm). Valstī visvairāk dotais vārds ir Sofija, bet interesanti, ka Valmierā ar šādu vārdu reģistrētas tikai divas meitenes.

Meitenēm doti šādi vārdu savienojumi – Marta Monta, Luīze Marta, Kristīne Marta un Ketlīna Elizabete. Tāpat dots arī tautībai atbilstošs vārds, piemēram, Ksenija (krievu). Neparasti vārdi pagājušajā gadā bijuši Elija, Kimberlija, Heidija, Heilija un Zelda. Tāpat vecāki 2016.gadā meitenēm ir arī devuši viegli saucamus vārdus – Rota, Dina, Una, Irbe, Ance, Ieva, Lote un Liene.

“Bērna vārda izvēle ir jāpārdomā rūpīgi, lai dotais vārds nekļūst par apgrūtinājumu un nerada dzīvē sarežģījumus. Der atcerēties, ka vairākzilbju vārds vienmēr tiks saīsināts. Savukārt, ja tiks dots divzilbju vārds, tā bērnu arī sauks,” aicinot vecākus nopietni apsvērt lēmumu par bērna vārdu, norāda Valmieras pilsētas dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Rita Viļumsone.

2015.gadā Valmierā tika aizsākta jauna tradīcija – mazajiem valmieriešiem, kuri tiek reģistrēti Valmieras pilsētas dzimtsarakstu nodaļā, dāvināt cepurītes pilsētas karoga krāsās (zilā un dzeltenā) ar ieadītu pilsētas uzrakstu “Valmiera”. Cepurītes ada rokdarbniece Tija Frīdenberga.

Šādas cepurītes arī 2016.gadā tika dāvinātas ikvienam Valmieras Dzimtsarakstu nodaļā reģistrētam jaundzimušajam. Tradīcija turpināsies arī 2017.gadā, kas ir kā īpaša atpazīšanas un piederības zīme Valmieras pilsētai.

    kika - 19.01.2017

    musu edvards janis:))

VSIA “Latvijas Valsts ceļi” aicina darbā PROJEKTU VADĪTĀJU Projektu ieviešanas daļā Galvenie pienākumi: Plānot, vadīt un kontrolēt autoceļu atjaunošanas, pārbūves un jaunas būvniecības projektu izpildi. Pārstāvēt un aizstāvēt pasūtītāja (LVC) intereses līgumos ar sadarbības partneriem būvniecības procesā. Sniegt skaidrojumus, informāciju un atbildes sadarbības un uzraugošām institūcijām. Piedalīties projektu iepirkumu komisijās. Sniegt atzinumus, priekšlikumus un konsultācijas ceļu būvdarbu tehnoloģiju un kvalitātes kontroles jautājumos. Piedalīties metodisko materiālu un vadlīniju izstrādē un uzlabošanā. Prasības pretendentiem: Augstākā izglītība transportbūvju specialitātē. Vismaz 3 gadu darba pieredze autoceļu nozarē. Prasme koordinēt un kontrolēt būvniecības projektu izpildi atbilstoši termiņiem, budžetam un kvalitātes prasībām. Zināšanas par transportbūvju projektēšanu, būvniecību un būvuzraudzību, prasme tās pielietot praksē. Projekta vadības un uzdevumu pārvaldības rīku principu pārzināšana. Zināšanas par autoceļu būvniecību regulējošajiem normatīvajiem aktiem. Augsta atbildības izjūta. Labas komunikācijas un saskarsmes prasmes, prezentācijas iemaņas. Labas latviešu valodas zināšanas (C1 līmenī), angļu valodas zināšanas darbam nepieciešamās informācijas nodrošināšanai. Labas prasmes strādāt ar datoru MS Office vidē (tai skaitā attālināti).  Prasme vadīt automašīnu (B kategorijas autovadītāja apliecība). Amata pienākumu veikšanai nepieciešams izmantot patstāvīgi noformētu nacionālo elektroniskās identifikācijas risinājumu, t.i. eParaksts mobile, eParaksts eID vai eParaksts karte. Mēs piedāvājam: Atbildīgu un interesantu darbu profesionālā kolektīvā. Labus darba apstākļus un sociālās garantijas. Veselības apdrošināšanu pēc pārbaudes laika. Mēneša atalgojumu no 2000 EUR (bruto). Darba vietu Valmierā. Pieteikšanās kārtība: Gaidīsim Jūsu CV un motivētu pieteikuma vēstuli uz e-pastu vakances@lvceli.lv līdz 2024. gada 28. jūnijam. Informējam, ka Jūsu pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi. Divu nedēļu laikā pēc pieteikšanās termiņa beigām sazināsimies ar tiem kandidātiem, kuri pēc CV un pieteikuma vēstules izvērtēšanas tiks izvirzīti 2. kārtai. Profesija: PROJEKTA VADĪTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Būvniecība / Nekustamais īpašums Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-06-28 Kontaktpersona: CV un motivētu pieteikuma vēstuli lūdzam sūtīt uz e-pastu: vakances@lvceli.lv Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Būvniecības uzņēmums SIA Braga reģ.Nr. 40203105198, jur.adrese “Līgotnes”-8, Dikļi, Valmieras nov., LV-4223, kas specializējas dažādu būvniecības pakalpojumu nozarē (ēku būvniecība, fasādes, jumtu rekonstrukcija, plaša profila iekšdarbi),  aicina savā kolektīvā Palīgstrādniekus/ces Galvenie pienākumi:  Darbs Rīgas objektā Darba vietas sakārtošana atbilstoši darba drošības noteikumiem un tehnoloģijas prasībām. Materiālu sagatavošana Strādāšana un saudzīga rīkošanās ar rokas un vienkāršiem elektriskiem instrumentiem Veikt vienkāršus nojaukšanas darbus, masīvo sienu un pamatu labošanas, starpstāvu pārsegumu atsevišķu elementu nomaiņas, vienkārša apmetuma pielabošanas un izveides, vienkāršu grīdas pamatņu labošanas un izveides, vienkāršu koka konstrukciju izbūves darbus, kā arī veikt vienkāršus krāsošanas un tapešu līmēšanas darbus; veikt citus ēku, dzīvojamo namu, saimniecības ēku, ražošanas ēku un citu ēku remontdarbus Prasības kandidātiem : Vismaz 3 gadu pieredze un/vai atbilstoša izglītība;  Tehniskā domāšana, labas komunikācijas spējas un sadarbības prasmes;  Prasme atlasīt materiālus un veikt to pirmapstrādi Precizitāte un atbildības sajūta Vēlme strādāt un pozitīva domāšana;    Uzņēmums piedāvā Konkurētspējīgu atalgojumu un sociālās garantijas;  Stundas likmi no 5.70- 6.50 EUR/stundā pirms nodokļu nomaksas;  Pilnas slodzes darba laiku;  Labus darba apstākļus profesionālā un draudzīgā kolektīvā;  Profesionālās attīstības un izaugsmes iespējas;  Interesentiem zvanīt pa tālruni 20333311 vai rakstot uz e-pastu: braga.sia@gmail.com  Profesija: PALĪGSTRĀDNIEKS Darba vietas adrese: LATVIJA, Līgotnes - 8, Dikļi, Dikļu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Būvniecība / Nekustamais īpašums Pieteikto vietu skaits: 5 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-06-30

Mūsu partneri