Valmieras Ziņas

Burtnieku novada atskats uz pērnā gada sasniegumiem un neveiksmēm, kā arī ieskats šī gada plānos

Lasīšanas laiks: 6 min

 

Burtnieku novadam 2016.gads bijis gan ar veiksmēm, gan lielākām vai mazākām neveiksmēm. Informāciju sniedz Burtnieku novada domes priekšsēdētājs Kārlis Sedvalds.

Nozīmīgākie 2016.gada panākumi un sasniegumi Burtnieku novadā:

Attīstībā

  • Uzsākti Ēveles tautas nama atjaunošanas darbi. Nams tiek gandrīz pilnībā pārbūvēts un iecerēts, ka pēc remontdarbiem, Ēveles tautas namā atradīsies lielā zāle ar 99 skatītāju vietām, mazā zāle, kā arī vasaras terase. Šobrīd rekonstrukcijas darbi rit pilnā sparā, lai jau aprīlī tiktu rīkota lielā tautas nama atklāšanas balle.
  • 2016.gadā jau otro gadu pēc kārtas notika pašvaldības rīkots Vides attīstības projektu konkurss, kā rezultātā novada aktīvākie iedzīvotāji un biedrības īstenojušas 13 projektus.
  • Izveidoti gan rotaļu laukumi bērniem, gan sakoptas piemiņas vietas, gan labiekārtotas atpūtas vietas un izveidota veloskola.

Izglītībā

  • Pirms jaunā mācību gada visu vasaru intensīvi noritēja Burtnieku novada izglītības iestāžu remonts. Piemēram, Rencēnu pamatskolai atjaunots jumts, bet Matīšu pamatskolā nosiltināti pamati skolas jaunajam korpusam un veikti ventilācijas sistēmas uzlabošanas darbi. Taču Burtnieku Ausekļa pamatskolā izremontēta ēdamzāle un virtuve, kā arī iegādāta jauna tehnika, garšīgu un veselīgu pusdienu pagatavošanai.
  • Tāpat arī pirmskolas izglītības iestādē  “Zīļuks” vairākām telpām uzstādītas jaunas durvis, bet bērnudārza “Sienāzītis” pagalmu rotā jauna lapene.
  • Vienlaikus Matīšu pamatskola šogad iesaistījusies ekoskolu programmā, bet Ēveles pamatskola atkal ieguvusi Zaļā Karoga balvu un turpina savas zaļās, izglītojušās aktivitātes.

Tautsaimniecībā

  • Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Latvijas Biznesa savienības indeksā noskaidrots, ka patlaban Burtnieku novads ir ceturtais investīcijām draudzīgākais novads Latvijā.
  • 2016.gadā veiksmīgi noritējis pirmais pašvaldības organizētais uzņēmējdarbības konkurss “Ideja Burtnieku novadam”, kur par pašvaldības līdzfinansējumu savas biznesa idejas attīstībai kopumā cīnījās deviņi jaunie uzņēmēji. Konkursā uzvarēja un naudas balvu ieguva Aija Kleimane ar savu biznesa ideju par dekoratīviem metāla puzuriem un Vita Ozerinska ar ideju par hidrolātu ražošanu. 
  • Atzinību uzņēmējdarbības jomā visas Latvijas mērogā 2016.gadā guva uzņēmums SIA “Svenne”, kas nebeidz pārsteigt ar saviem metālmākslas darinājumiem, kam ir ne vien praktisks pielietojums, bet arī mākslinieciskā vērtība. Uzņēmuma saimnieks, mākslinieks un kalējs Jurģis Sīmansons ar ģimeni Vidzemes reģiona veiksmes stāstu godināšanas pasākumā saņēma balvu kategorijā “Mājražotājs-amatnieks”.

Sportā

  • 2016.gads pierādīja, ka novadā ir stipras tautas sporta tradīcijas, jo ikgadējā novada senioru, kā arī ziemas un vasaras sporta spēles pulcēja kuplu dalībnieku skaitu.
  • Profesionālajā sporta jomā Burtnieku novada komanda Latvijas IV Olimpiādē izcīnīja sešas medaļas.
  • Vienlaikus savu varēšanu novads apliecināja, novada sporta bāzēs organizējot Latvijas Olimpiādes sacensības burāšanā, BMX riteņbraukšanā, golfā un stenda šaušanā. 
  • Sporta un atpūtas kompleksā “Avoti” tika atklāts deviņu bedrīšu golfa laukums.
  • Rencēnu šautuve modernizēta tik ļoti, ka tagad ir pati labākā Latvijā.
  • BMX kluba “Tālava” velotrase, kurā uzauguši novada olimpieši, nosvinējusi 15 gadu jubileju.

Sabiediskā dzīve

  • Bagātinot novada sabiedrisko dzīvi ar skaistiem pasākumiem, aktīvas šogad ir bijušas pašu iedzīvotāju veidotās biedrības. Proti, jauniešu biedrība “VirziensA” Rencēnos organizēja izturības skrējienu, kino vakarus un vēl virkni pasākumu.
  • Biedrības “Pāvulēni”  2016.gada projekts, ko varētu saukt par gada spilgtāko notikumu, bija deju uzvedums “Viņi dejoja vienu vasaru ” Burtniekos. Tajā vairāk nekā simts Burtnieku novada jauniešu un deju grupa “Dzirnas” kopā ar horeogrāfu Agri Daņiļeviču skaistā koncertā izdejoja dejas ar Imanta Kalniņa mūziku.
  • Bet, pateicoties biedrības “Burtnieku kultūrvide” projektam, visi seši novada pagasti tikuši pie māksliniekiem soliņiem ar trāpīgiem saukļiem.

Tūrismā

  • Valmierā un apkārtējos novados, tostarp arī Valmiermuižā, notika Latvijā unikāls festivāls “Kino Pedālis”. Šis pasākums aizsāka jaunu tradīciju ik gadu pulcināt kā lielus, tā mazus velo draugus, lai veselu nedēļas nogali izzinātu, izdzīvotu un izgaršotu riteņbraukšanu neparastā duetā ar kino.
  • Tika labiekārtotas atpūtas vietas, piemēram, Silzemnieku pludmale, savukārt Valmiermuižas pils parkā tika iestādīti 100 sārti un balti rožu krūmi. Rozes Latvijas karoga krāsās pils parkā iestādītas, lai atjaunotu vēsturisko puķu dobi, kas savulaik ir bijusi šī parka rota.
  • Vecatē tika atklāts jaunais talantīgā tēlnieka Matiasa Jansona mākslas darbs, kam dots nosaukums “Vēsture liecinieks”. Šis mākslas objekts gan vietējiem ļaudīm, gan ciemiņiem atgādina, ka Vecatē atrodas ievērojama Ziemeļeiropas akmens laikmeta apmetne – Riņņukalns.

Kultūrā

  • 2016.gads Burtnieku novadā ir bijis bagāts ar kultūras norisēm, un dažnedažādi pasākumi ir notikuši teju katru nedēļas nogali. Gada visjaukākais kultūras pasākums bija pirmie Burtnieku novada svētki, kad uz kopīgām svinībām Burtnieku estrādē sanāca visi novada ļaudis. Novada svētkos varēja gan dziedāt, gan dejot, gan ko jaunu iemācīties pie novada amatniekiem. Tāpat sanākušajiem galdā tika celti dažnedažādi našķi, tostarp varēja nobaudīt sešas dažādas zupas, kuras tapušas pēc pašām labākajām katra pagasta receptēm.
  • Bet novada jau tā kuplo pašdarbības kolektīvu saimi 2016.gadā papildināja Valmieras pagasta jaukais koris “Konsonase”. Un tas nozīmē, ka nākamajos Dziesmu un deju svētkos Burtnieku novadu pārstāvēs ne vien dejotāji, bet arī dziedātāji.

2016.gadā piedzīvotās neveiksmes Burtnieku novadā:

  • Darbu pašvaldībā pameta vairāki darbinieki. Attīstības nodaļas vadītāja no darba aizgāja rudenī, bet izpilddirektors darbu pašvaldībā pameta Ziemassvētku laikā. Šīs lietas, protams, darbu ietekmē, taču nevarētu teikt, ka tāpēc vien tagad viss pašvaldībā apstājas. Viss turpinās un turpināsies.
  • Šogad pašvaldībai nepaveicās ar Eiropas Savienības projektu konkursiem. Novads vēlējies iegūt finansējumu meliorācijas projektiem, bet pagaidām nav izdevies tikt ne pie viena grāvja, kas par Eiropas naudu būtu iztīrīts. Šobrīd tiek strādāts pie tā, lai nākamreiz projekts tiktu akceptēts.
  • Bija paredzēts, ka par Eiropas naudu tiks nosiltinātas trīs pagastmājas, kā arī iegūta nauda Matīšu tautas nama atjaunošanai, taču arī šeit pašvaldībai nepaveicās.
  • Novads vāji nostartēja LEADER projektu konkursā, jo tikai divi projekti no sešiem, kas tika iesniegti, tika atbalstīti. LEADER nauda tika iegūta Ēveles kultūras nama iekārtošanai un Vīsraga takas labiekārtošanai. Pie Vīsragas takas sakārtošanas tagad tiek strādāts un tur būs jauns skatu tornis.

Burtnieku novada domes plāni un prioritātes šim gadam: 

  • Viens no nākamā gada svarīgākajiem darbiem būs pašvaldības ceļu sakārtošana. Par Eiropas naudu tiks atjaunoti seši ceļa posmi.
  • Ēveles pagastā tiks sakārtots ceļš Glāznieki – Veitas – Šķiliņas, Rencēnu pagastā tiks sakārtots ceļš Sauļi – Melluplūķi, bet Matīšu pagastā tiks atjaunots ceļš Graudiņi – Pučurga – Matīši. Savukārt Vecatē tiks sakārtots ceļš Stūri – Auziņi – Limbažu novada robeža, bet Valmieras pagastā tiks atjaunots ceļš Vējiņi – Valkas šoseja. Burtnieku pagastā sešu kilometru garumā tiks atjaunots ceļš Pintes – Burtnieki, lai iedzīvotājiem ērtāks kļūtu īsākais ceļš uz Matīšiem. Šobrīd veicam ceļu projektēšanu, lai pavasarī, kad sāksies zemes darbi, varētu jau sākt strādāt. 
  • Par prioritāru projektu decembra domes sēdē tika nosaukta Matīšu tautas nama rekonstrukcija, lai jau šogad varētu sākties projektēšanas un būvniecības darbi. Naudu Matīšu tautas nama atjaunošanai iecerēts aizņemties Valsts kasē.

 

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA “Valmieras Olimpiskais centrs” aicina savā komandā  BIROJA ADMINISTRATORU/-I Galvenie amata pienākumi: nodrošināt biroja ikdienas darbības nepārtrauktību un efektivitāti; koordinēt un pārvaldīt dokumentu apriti, arhivēšanu un lietvedību; veikt ienākošās un izejošās korespondences apstrādi; organizēt un protokolēt kapitālsabiedrības valdes un dalībnieku sēdes; sniegt atbalstu uzņēmuma struktūrvienību vadītājiem un darbiniekiem ikdienas jautājumos; komunicēt ar klientiem un sadarbības partneriem; sagatavot atskaites. Prasības kandidātiem: darbības sfērai atbilstoša vidējā profesionālā vai augstākā izglītība (vēlams administrācijas, vadības vai lietvedības jomā); ne mazāk kā divu gadu pieredze līdzīgā amatā; teicamas organizatoriskās un komunikācijas prasmes; prasme strādāt ar biroja tehniku un IT sistēmām; pieredzējuša lietotāja pieredze un laba izpratne par dokumentu vadības sistēmām, priekšroka kandidātiem ar pieredzi darbā ar DVS Namejs; augsta atbildības sajūta un pašorganizācijas līmenis, analītiska domāšana un precizitāte darbā. Piedāvājam: darbu uz nenoteiktu laiku; draudzīgu un atsaucīgu kolektīvu; sociālās garantijas; veselības apdrošināšanas polisi pēc nostrādātiem 6 mēnešiem; dažāda veida “bonusus” pēc pārbaudes laika; atalgojumu no EUR 1400 līdz EUR 1600 pirms nodokļu nomaksas. CV un motivācijas vēstuli lūdzu sūtīt elektroniski uz danuta.zerbele@valmierasoc.lv līdz 05.06.2024. Tālrunis uzziņām +371 20021028 Sazināsimies tikai ar tiem pretendentiem, kurus aicināsim uz pārrunām. Pretendentu iesūtītie dokumenti un personas dati, uz vakances laiku un noteiktu laiku pēc norādītā termiņa beigām, pārziņa leģitīmo interešu ietvaros tiks uzglabāti pārziņa lietvedībā. Iesniedzot savu pieteikumu, Jūs piekrītat savu personas datu apstrādei norādītās vakances pretendentu izvērtēšanas un atlases procesā un saziņai ar Jums. Nosūtītajos dokumentos lūgums neiekļaut sensitīvus (īpašās kategorijas) personas datus. Savu piekrišanu datu apstrādei norādītajiem mērķiem varat atsaukt jebkurā laikā, sazinoties ar pārzini. Pārzinis garantē nenodot pretendenta personas datus trešajām personām, bez pretendenta rakstveida saskaņojuma. Profesija: BIROJA ADMINISTRATORS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Čempionu iela 4, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Normālais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Vadība / Administrēšana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-06-05 Kontaktpersona: Danuta Žērbele Izglītības līmenis: 1.līmeņa profesionālā augstākā izglītība

SIA “Valmieras Olimpiskais centrs”  Jāņa Daliņa sporta komplekss aicina pievienoties savai komandai  ADMINISTRATORU/-I Darbs uz nenoteiktu laiku Amata pienākumi: Uzņemt un apkalpot klientus, koordinēt apmeklētāju plūsmu; Reģistrēt un piešķirt viesiem viesnīcas numurus, darbs ar viesnīcas programmatūru; Ierādīt ģērbtuves saskaņā ar treniņu vai sacensību grafiku; Izsniegt un pieņemt telpu un viesnīcu numuriņu atslēgas; Iekasēt maksu par viesnīcas un sporta infrastruktūras izmantošanu; Veikt citus pienākumus saskaņā ar darba pienākumu aprakstu; Prasības kandidātam: Labas latviešu un angļu valodas zināšanas; Teicamas iemaņas darbā ar datoru; Augsta atbildības sajūta, iniciatīva un entuziasms; Elastīga domāšana, spēja veltīt uzmanību vairākiem uzdevumiem vienlaicīgi, nezaudējot kvalitāti; Vēlamas iemaņas darbā ar kases aparātu un POS terminālu; Citu valodu zināšanas, izglītība viesmīlības vai sporta jomā, kā arī iepriekšējā pieredze līdzīgā amatā tiks uzskatīta par priekšrocību. Mēs piedāvājam: Pilnas slodzes darbu; Summēto darba laiku, darbu maiņās arī nakts maiņās; Dinamisku darbu draudzīgu un profesionālu kolēģu komandā; Iespēju katru dienu sastapt interesantus cilvēkus, kas dod labu pieredzi profesionālajā izaugsmē; Stabilu atalgojumu un sociālās garantijas; Studentiem viesmīlības jomā apvienot prakses vietu ar darbavietu; Atalgojums: Stundas tarifa likme pārbaudes laikā– 5.50 EUR/h, pēc pārbaudes laika 6.00 EUR/h Pieteikuma vēstuli un CV lūdzam sūtīt līdz 07.06.2024. uz e-pastu – megija.stalberga@valmierasoc.lv. Tiks izskatīti tikai tie pieteikumi, kuros būs gan CV, gan motivācijas (pieteikuma) vēstules. Vairāk informācijas, rakstot e-pastā vai pa tālr. +371 27079858 Profesija: ADMINISTRATORS Algas izmaksas veids: Stundas tarifa likme Darba vietas adrese: LATVIJA, Jāņa Daliņa iela 2, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Summētais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Pakalpojumi Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-06-07 Kontaktpersona: Megija Stalberga Izglītības līmenis: Vispārējā vidējā izglītība

SIA “Valmieras Olimpiskais centrs” aicina savā komandā ĒKAS INŽENIERTEHNISKO UZRAUGU uz noteiktu laiku – līdz 31.10.2024. Amata pienākumi: piedalīties Jāņa Daliņa sporta kompleksa ikdienas saimniecisko darbu veikšanā, tajā skaitā strādāt ar traktortehniku, mehanizēto un teritoriju uzkopšanas tehniku; uzraudzīt un uzturēt darba kārtībā Jāņa Daliņa sporta kompleksa teritoriju, inventāru un tehnisko aprīkojumu. Uzraudzīt un uzturēt kārtībā Daliņu pludmali; tehniskā atbalsta sniegšana pasākumu organizatoriem, izmantojot stadiona un manēžas infrastruktūru un aprīkojumu; komunikācija un sadarbība ar darbu izpildītājiem, un dalība Jāņa Daliņa sporta kompleksa realizētajos projektos savas kompetences ietvaros. Prasības kandidātiem: vidējā izglītība; augsta atbildības sajūta, precizitāte, prasme orientēties tehniskas dabas jautājumos; pozitīvu un godīgu attieksmi pret darbu un kolēģiem; valsts valodas zināšanas saskaņā ar Valsts valodas likumu; pieredze līdzīgā amatā tiks uzskatīta par priekšrocību. Mēs piedāvājam: teicamus darba apstākļus mūsdienīgā darba vidē; darba apģērbu; apmācības darbu uzsākot; atalgojums – 1280 EUR pirms nodokļu nomaksas; sociālās garantijas; darba vieta: Jāņa Daliņa sporta komplekss, Jāņa Daliņa iela 2, Valmiera CV lūdzam sūtīt uz megija.stalberga@valmierasoc.lv Kontaktpersona: Megija Stalberga (e-pasts: megija.stalberga@valmierasoc.lv; tālr.Nr. +371 27079858) Pieteikumu iesniegšanas termiņš – 07.06.2024. Profesija: Ēkas inžniertehnisko sistēmu UZRAUGS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Jāņa Daliņa iela 2, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Normālais darba laiks Darba veids: Ierēdņa amats uz noteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Pakalpojumi Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Ierēdņa amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-06-07 Kontaktpersona: Megija Stalberga Izglītības līmenis: Profesionālā vidējā izglītība

Mūsu partneri