Valmieras Ziņas

Recepte: Hercogienes kartupeļi

Lasīšanas laiks: < 1 min

Ja gribas ierasto kartupeļu biezeni padarīt nedaudz interesantāku, piedāvājam vieglu un ātri pagatavojamu recepti no portāla simplyrecipes.com.

Sastāvdaļas:

  • 900 g nomizotu un sagrieztu kartupeļu
  • Sāls
  • 60 ml saldā krējuma
  • 4 ēdamkarotes nesālīta sviesta
  • 1/4 tējkarote muskatrieksta
  • 1/2 tējkarote melno malto piparu
  • 3 olu dzeltenumi 

Pagatavošana:

  1. Nomizo un uzvāra kartupeļus, ūdenim pievienojot mazliet sāls (pēc garšas). Vāra aptuveni 20-25 minūtes, kamēr tie kļuvuši mīksti.
  2. Kamēr kartupeļi vārās, izkausē 2 ēdamkarotes sviesta. Tas būs nepieciešams, lai pārklātu kartupeļu masu pirms likšanas cepeškrāsnī. Pēc tam uzsilda cepeškrāsni uz 220°C.
  3. Kad kartupeļi uzvārījušies, no tiem nokāš lieko ūdeni. Samazina uguns daudzumu un liek atpakaļ, lai notvaicētu lieko ūdeni.
  4.  Kartupeļiem pievieno 2 ēdamkarotes sviesta un samīca, kamēr sviests atsevišķi vairs nav redzams. Pievieno muskatriekstu, melnos maltos piparus, saldo krējumu un turpina mīcīt. Kad viss ir samīcīts, pievieno olu dzeltenumus un sāli pēc garšas.
  5. Kartupeļu masu ievieto cepumu formu veidotājā vai plastikāta maisiņā, kam nogriezts mazs stūrītis. Uz cepamās pannas uzliek cepamo papīru, ko viegli noklāj ar eļļu. Sāk spiest virsū kartupeļu masu. 
  6. Pirms likšanas krāsnī, kartupeļu masu noklāj ar sviestu.
  7. Cep 220°C aptuveni 20 minūtes, līdz tie kļuvuši zeltaini brūni.

Lai labi garšo!

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri