Valmieras Ziņas

Valmierā notiks vairāki valsts svētkiem veltīti pasākumi

Lasīšanas laiks: 5 min

Novembris ir gada patriotiskākais mēnesis, kad atzīmējam gan Latvijas Republikas proklamēšanas dienu, gan Lāčplēša dienu. Šajā laikā īpaši izjūtam cieņu, mīlestību un piederību savai valstij, kā arī atceramies un pārdomājam notikumus, kuri veidojuši Latviju. Valmierā arī šogad norisināsies daudzveidīgi valsts svētkiem veltīti pasākumi, informē Valmieras pilsētas pašvaldība.

No 24.oktobra līdz 31.decembrim Valmieras muzeja Izstāžu namā būs skatāma Valkas novadpētniecības muzeja ceļojošā izstāde “Jānis Cimze”.

Kinoteātrī “Gaisma” 1.novembrī – pirmizrāde Valmierā Viestura Kairiša filmai “Melānijas hronika”. Filma uzņemta pēc Sibīrijas izsūtījumu pārdzīvojušās latviešu sievietes, rakstnieces Melānijas Vanagas dzīvesstāsta. Filma ir patiess vēstījums par cilvēcības brīnumu, gara plašumu un ciešanu pilnajiem likteņiem Latvijas nācijas lielākajā traģēdijā. Tas ir stāsts par latviešu sievietēm, kurām bija jācieš, jāizdzīvo un jāpārdzīvo, lai vēlāk dzīvotu Latvija. Biļešu cena: 5.-5.50 EUR, pensionāriem, represētajām personām – 3.70 EUR.

Savukārt 10.novembrī plkst.18:30 demonstrēs Viestura Kairiša spēlfilmu “Melānijas hronika”, kas uzņemta pēc rakstnieces Melānijas Vanagas atmiņu romāna “Veļupes krastā” motīviem. Pirms seansa diskusijā par filmas tapšanu un tās vēsturisko nozīmi piedalīsies filmas producents Gints Grūbe, filmas operators – inscenētājs Gints Bērziņš, aktrise Lilita Ozoliņa un filmēšanas grupas dalībnieki. Sarunu vadīs portāla “Delfi” žurnālists Filips Lastovskis.

5.novembrī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā svētku koncertā “Manas tautas likteņdziesmas” skanēs skaistākās melodijas, kuras vienoja, sargāja un aizstāvēja mūs dažādos likteņu lokos un laikos, kā arī melodijas, kurās līdz nervu galiem sajūtam latviskās esības stīgas un piederību savai Dzimtenei. Tās izdziedās Andris Ērglis, Anmary, Antra Stafecka, Dainis Skutelis, Normunds Zušs, Uģis Roze, Oranžā kora meiteņu trio un “Jubilejas orķestris”. Ieejas maksa: 12-20 EUR. Biļetes – “Biļešu paradīze” kasēs.

No 7. līdz 30.novembrim Valmieras integrētajā bibliotēkā būs skatāma izstāde par Latvijas vēsturi daiļliteratūrā “Mūsu pamati un saknes. Mūsu senaizmirstais sākums” (Ā.Elksne).

9.novembrī plkst. 18:30 Valmieras Tūrisma informācijas centrā notiks stāstu cikla “Ieraksti vēsturē: Valmieras pašvaldības vadītāji (1918. – 1940.)” pirmā tikšanās. Valmieras muzeja vēsturnieces Ingrīdas Zīriņas stāstījums tiks veltīts Valmierai pēc Pirmā pasaules kara un mediķim Albertam Ziediņam, kurš bija pirmais Valmieras pilsētas pašvaldības vadītājs. Pasākums ir bez maksas ar ierobežotu vietu skaitu. Interesentus aicinām pietikties savlaicīgi, rakstot e-pastu tic@valmiera.lv, ierodoties Valmieras Tūrisma informācijas centrā vai zvanot pa tālruni 64207177 vai 26332213.

9. un 10. novembrī no plkst.15.00 līdz plkst.17.00 Valmieras Jaunatnes centrā “Vinda” norisināsies sarkanbaltsarkano lentīšu locīšana, kurā piedalīsies bērni un jaunieši. Jau vairākus gadus Latvijas iedzīvotāji novembrī tiek aicināti piespraust sarkanbaltsarkanu lentīti stilizēta skaitļa “11” formā, kas simbolizē 1919.gada 11.novembri, kad tika izcīnīta izšķirošā cīņa pret Bermonta karaspēku. Sarkanbaltsarkano lentīšu locīšanas akcija Valmierā norisināsies piekto gadu. Lentītes bez maksas varēs saņemt Lāpu gājiena dalībnieki, kā arī citu valsts svētkiem veltīto pasākumu apmeklētāji.

9.novembrī plkst.10.00 uz latviešu animācijas filmu programmu aicināti paši mazākie skatītāji. Programmā iekļautas piecas Latvijā veidotas animācijas filmas: “Zaķu lielā diena” (2015), “Eža kažociņš” (2005), “Sprīdītis” (1982), “Zelta sietiņš” (1975) un “Pasaka par Vērdiņu” (1969). Ieejas maksa: 1 EUR. Biļetes – Valmieras Kultūras centra kasē.

No 10. līdz 30.novembrim Valmieras muzeja Izstāžu namā būs skatāma virtuāla izstāde “Godinot Latviju”, kā arī būs iespēja izmēģināt datorspēli “Es pazīstu savu valsti”. Tāpat muzejā iespējams pieteikties izglītojošai programmai skolēniem “Pazīsti savu valsti!”.

11.novembrī plkst.17.30 Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā notiks aizlūgums par Latvijas brīvības cīņās kritušajiem karavīriem. Pēc aizlūguma, plkst.18.00 no Rātslaukuma uz pilsētas Centra kapiem notiks Lāpu gājiens. Pulcēšanās Lāpu gājienam – Valmieras pilsētas Rātslaukumā. Pēc Lāpu gājiena, ap plkst.18.30 Centra kapos notiks piemiņas brīdis. Savukārt Vidzemes Olimpiskā centra “Elektrum” ledus hallē no plkst.20.00 līdz 21.00 notiks publiskās slidošanas vakars “Ledus SarkanBaltSarkanais”.

12.novembrī plkst.13.00 mākslas “Galerijā Laipa” atklās Kurzemnieku ģimenes izstādi “Kopā”. Savukārt plkst. 17.00 Valmieras Kultūras centrā uz tautas deju kolektīvu koncertu “Latvijas likteņlīnijās” aicina TDA “Gauja”. Koncertā piedalīsies: TDA “Gauja”, VPDK “Gauja”, TDA “Teiksma”, VPDK “Teiksma”, TDA “Līgo”, VPDK “Līgo”, TDA “Lielupe”, VPDK “Lielupe”. Ieejas maksa: 3-5 EUR. Biļetes – Valmieras Kultūras centra kasē.

14.novembrī plkst.19.00 par to, kā gadalaikus Latvijā sajūt latviešu komponisti un kā četri gadalaiki tiek pretnostatīti Argentīnas gadalaikiem, tiks izstāstīts koncertuzvedumā “Gadalaiki. Gadalaiki..?”, kas norisināsies Valmieras Kultūras centrā. Koncertā piedalīsies Guna Šnē (čells), Elīna Endzele (sitaminstrumenti) un Agnese Egliņa (klavieres). Koncertprogrammā skanēs Astora Pjacollas, Lindas Leimanes, Marinas Gribinčikas, Kristapa Pētersona, Riharda Dubras un Agnetas Krilovas mūzika. Ieejas maksa: 4-10 EUR. Biļetes – “Biļešu paradīze” kasēs.

Valmieras integrētajā bibliotēkā 16.novembrī plkst.17.30 notiks tikšanās ar Vidzemes Augstskolas rektoru Gati Krūmiņu. Saruna par ideālistiem, kas nebaidījās riskēt idejas vārdā, premjeriem, kuri veidoja Latvijas valsti. Ieskats grāmatā “Deviņu vīru spēks”.

Latvijas Republikas proklamēšanas dienā, 18.novembrī, Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā plkst.11.00 notiks valsts svētku dievkalpojums, dziedās senioru vīru koris “Baltie bērzi”. Savukārt no plkst.18.00 Valmieras centra laukumos un zaļajās zonās ikviens valmierietis un pilsētas viesis būs aicināts apmeklēt pasākumu “Mūsu gaisma Latvijai”, kur varēs aplūkot no svecītēm veidotas uguns spēka zīmes, kā arī kopīgi ar svecēm aizpildīt Latvijas kontūru. Savukārt plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā sāksies Latvijas Republikas proklamēšanas 98.gadadienai veltīts svinīgs sarīkojums – pašvaldības apbalvojumu “Goda valmierietis 2016” un “Gada valmierietis 2016” pasniegšana un svētku koncerts. Tajā piedalīsies komponists Uldis Marhilēvičs, soliste Antra Stafecka un pavadošā grupa. Ieeja bez maksas.

Par lustīgu noskaņojumu svētku laikā parūpēsies grupa “Baltie lāči”, kas 19.novembrī no plkst.21.00 spēlēs svētku ballē Valmieras Kultūras centrā. Ieejas maksa: 5 EUR, sēdvieta pie galdiņa: 10 EUR. Vietas pie galdiņa lūdzam rezervēt līdz 17.novembrim. Biļetes – Valmieras Kultūras centra kasē.  Savukārt Vidzemes Olimpiskā centra “Elektrum” ledus hallē no plkst.20.00 līdz 21.00 notiks publiskās slidošanas vakars “Ledus SarkanBaltSarkanais”.

TOP 10 labākais darba devējs Vidzemē - Vidzemes slimnīca  aicina savā komandā GRĀMATVEDI Galvenie amata pienākumi: veikt atlīdzības aprēķinu uzņēmuma darbiniekiem, kompensāciju uzskaiti, ar darba samaksu saistīto nodokļu, nodevu uzskaiti grāmatvedības programmā; sagatavot atskaites par darba samaksu uzņēmuma vadībai un ārējām institūcijām; piedalīties atalgojuma sistēmas pilnveidošanā, ar atalgojumu saistītās dokumentācijas izstrādāšanā un uzturēšanā. Savas kompetences ietvaros konsultēt Sabiedrības darbiniekus grāmatvedības jautājumos; veikt arī citu Sabiedrības finansiālo operāciju uzskaiti, pamatojoties uz vispārējiem grāmatvedības uzskaites principiem un Sabiedrības iekšējiem normatīvajiem aktiem; iesaistīties uzņēmuma gada pārskata dokumentu sagatavošanā. Prasības kandidātiem: augstākā izglītība grāmatvedības, ekonomikas vai finanšu jomā; iepriekšēja pieredze vismaz 3 gadi grāmatveža amatā, vēlams darba samaksas jomā; zināšanas LR normatīvajos aktos grāmatvedības jomā, zināšanas LR nodokļu likumdošanā; prasme patstāvīgi plānot un organizēt savu darbu, sasniedzot noteiktus mērķus; prasme orientēties normatīvajos aktos grāmatvedības un nodokļu jautājumos, pielietot praktiskajā darbā Latvijas Republikā spēkā esošos normatīvos aktus, atrast un analizēt nepieciešamo informāciju; labas datora prasmes (MS Word, MS Excel pieredzējuša lietotāja līmenī); pieredze darbā ar resursu vadības sistēmām, vēlams HORIZON; analītiska domāšana, precizitāte un augsta atbildības sajūta; prasme strādāt komandā un individuāli, labas komunikācijas prasmes. Jaunā kolēģa ieguvumi: iespēja veikt atbildīgu un interesantu darbu vienā no labākajām ārstniecības iestādēm Vidzemē un TOP 10 labākā darba devēja Vidzemē; darba līgums uz nenoteiktu laiku; normālais darba laiks; atbildīgs, dinamisks un interesants darbs komandā; stabils atalgojums vienmēr laikā un sociālās garantijas (mēnešalga 1500 EUR); prēmijas un motivējošs labumu grozs; darba devēja apmaksātas apmācības; veselības apdrošināšanas polise (pēc pārbaudes laika beigām); stabila, droša un sakārtota darba vide; Darba vieta: Jumaras iela 195, Valmiera, LV-4201 Ja Jūsu kompetence un pieredze atbilst mūsu prasībām, gaidīsim CV un motivācijas vēstuli līdz 2024.gada 22.maijam uz e-pastu: darbs@vidzemesslimnica.lv vai uz adresi: SIA„Vidzemes slimnīca”, Jumaras iela 195, Valmiera, LV-4201. Sīkāka informācija pie Finanšu direktores L.Ermanes pa tālr. 28682257 vai Personāla vadības daļas vadītājas S.Kandeles pa tālr.: 29443898. Pamatojoties uz Vispārīgās datu aizsardzības regulas 13.pantu, SIA “Vidzemes slimnīca” informē, ka: 1) Jūsu pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai konkursa kārtībā noteiktu vakancei atbilstošāko kandidātu. Ja kandidāts vēlas, lai viņa personas dati tiktu saglabāti SIA “Vidzemes slimnīca” iekšējā datu bāzē ar mērķi tos apstrādāti citos SIA “Vidzemes slimnīca” personāla atlases konkursos, tad pieteikumā vakancei lūdzam kandidātam norādīt savu piekrišanu personas datu saglabāšanai. 2) Jūsu personas datu apstrādes pārzinis ir SIA “Vidzemes slimnīca”, kontaktinformācija: Jumaras iela 195, Valmiera, LV-4201, tālrunis 25277799. Sīkāka informācija par personas datu apstrādi SIA “Vidzemes slimnīca”: https://vidzemesslimnica.lv/par-slimnicu/privatuma-politika/informacija-par-personala-atlases-funkcijas-nodrosinasanu/ Profesija: GRĀMATVEDIS (CETURTĀ LĪMEŅA KVALIFIKĀCIJA) Darba vietas adrese: LATVIJA, Jumaras iela 195, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Normālais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Veselības aprūpe / Sociālā aprūpe Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-22 Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

SIA" Austris AG"  pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmums Valmierā no 1995.gada. IR darbs pārdevējam(-ai) veikalā "Austris" Beātes 21, Valmiera Galvenie darba pienākumi: * Pārtikas un nepārtikas preču tirdzniecība; * Pircēju apkalpošana, veikt skaidras un neskaidras naudas norēķinus; * Preču pieņemšana, pasūtīšana, uzskaite, izvietošana tirdzniecības zālē.; * Preču realizācijas termiņu, marķējuma, kvalitātes, uzglabāšanas apstākļu un atbilstošas temperatūras kontroli. Prasības kandidātiem: * Vēlme strādāt un iegūt jaunas prasmes un zināšana; * Latviešu valodas zināšanas; * Pozitīva attieksme, atbildība, disciplīna, sadarbība; * Iepriekšēja pieredze mazumtirdzniecībā vai klientu apkalpošanā tiks uzskatīta par priekšrocību; Piedāvājam: * Interesantu darbu stabilā uzņēmumā; * Mūsdienīgu darba vidi; * Darbam atbilstošu atalgojumu un sociālās garantijas; * Profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas, kas tiek apmaksātas. * Atlaides darbiniekiem līdz 15% pirkumiem mūsu veikalos * Kopīgi darba pasākumi, pabalsti, dāvanas; * Darba alga no EURO 700-900 (bruto); Darba vieta:  Tērbatas 43 ,Valmiera un Beātes 21,Valmiera CV ar norādi "Pārdevējs" lūdzam sūtīt uz e-pastu austris_ag@inbox.lv vai pieteikties personīgi SIA "Austris AG" birojā Tērbatas ielā 43, Valmierā, 2 stāvā, vai zvanīt uz tālruni +371 29154756 Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz pārrunām. Profesija: MAZUMTIRDZNIECĪBAS VEIKALA PĀRDEVĒJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Beātes iela 21, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Tirdzniecība / Mārketings Pieteikto vietu skaits: 2 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-06-09

Mūsu partneri