Valmieras Ziņas

Recepte: tradicionālais gruzīnu ēdiens – khinkali

Lasīšanas laiks: 2 min

Tradicionāli oktobrī tiek svinēta “Tbilisoba” jeb Gruzijas galvaspilsētas Tbilisi dienas Rīgā. 20. oktobrī Gruzīnu restorānā “Alaverdi” Gruzijas vēstniecība Latvijā sadarbībā ar “Borjomi” rīkoja gruzīnu gastronomijas meistarklases. Pasākumā bija iespējams nogaršot gruzīnu šefpavāra pagatavotos visgardākos tradicionālos ēdienus – khinkali, khachapuri un churchela. Savukārt kopā ar maltīti ikviens varēja baudīt Gruzijas minerālūdeni “Borjomi” un gruzīnu vīnus, kas ir neatņemama daļa no gruzīnu virtuves.

Lai ikviens mājās varētu sajust, kāda ir gruzīnu ēdienu garša, piedāvājam vienkāršu recepti, lai pagatavotu vienu no tradicionālajiem ēdieniem – khinkali.

Khinkali ir pagatavots mīklas sainītis, kas pēc izskata ir līdzīgs lieliem, aromātiskiem pelmeņiem. Parasti tas tiek pildīts ar jēra, liellopa vai cūkgaļu un zaļumiem. Khinkali lielākoties ēd turot rokā aiz augšpusē esošās izveidotās “austiņas”, kura netiek ēsta. Sākumā khinkali nokožas, tad nobauda tur esošo sulu, un tad apēd visu pārējo.

Gruzīnu restorānā “Alaverdi” šefpavārs Šota Mudžirišvili (Shota Mujirishvili) dalās khinkali receptē:

Sastāvdaļas:

Mīklai: 1kg milti, 20g sāls, 400 gr ūdens.

Pildījumam: 1kg liellopa maltā gaļa, 350g treknas cūkgaļas maltā gaļa, sīpols, koriandrs, pipari, sāls.

Pagatavošana:

Pildījuma gaļu sajauc kopā ar sasmalcinātiem sīpoliem, pievieno sāli, piparus un koriandru.

1-tbilisoba-20-10-2016-17

No visām sastāvdaļām sajauc mīklu, kārtīgi to izrullē, ar formu izspiež apaļus apļus. Apļa vidū liek pildījumu, malas saņem kopā un aizspiež, vizuāli izveidojot sainīti.

1-tbilisoba-20-10-2016-16

1-tbilisoba-20-10-2016-18

Vāra sālsūdenī, līdz tie uzpeld (aptuveni 10 minūtes) un tad pasniedz karstus kopā ar pārkaisītiem zaļumiem.

1-tbilisoba-20-10-2016-19

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri