Valmieras Ziņas

Foto: Baltijas vasaras skolas atklāšanas pasākums viesnīcā “Wolmar”

Lasīšanas laiks: 2 min

Pirmdien, 4.augustā plkst.19 viesnīcā “Wolmar” notika 2014.gada Baltijas vasaras skolas (BISS) atklāšanas pasākums, kura laikā studenti iepazina pasākuma organizatorus un cits citu, pasākumā novēroja portāls “Valmieras Ziņas”.

Pasākuma dalībniekus ar svinīgu uzrunu sveica Vidzemes Augstskolas (ViA) rektors Gatis Krūmiņš, norādot, cik ļoti sabiedrība patlaban ir mainījusies, atskatoties uz vēsturi. Pēc viņa teiktā, – ne tik sen kultūru atšķirības mūs šķīra, bet šodien, jācer, visi esam labākā situācijā un cilvēki no dažādām kultūrām, dažādām pieredzēm, nu var viens otru papildināt un viens no otra mācīties.

Savukārt Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs Inesis Boķis klātesošajiem vēlēja BISS divu nedēļu laikā ne tikai iemācīties daudz aizraujošu zinību dažādās jomās, bet pagūt apskatīt arī Valmieras pilsētu, apkārtējās pilsētas, Rīgu un Latviju kopumā.

Vidzemes Augstskolas pasniedzējs, ITEM programmas satura vadītājs Andris Klepers uzrunāja klātesošos atklājot, ka BISS būs iespēja katram dalībniekam paaugstināt savu konkurētspēju un tā noteikti būs daļa katra dalībnieka nākotnes zināšanu.

Savukārt Vidzemes Augstskolas pasniedzējs Visvaldis Valtenbergs atskatījās uz Baltijas starptautiskās vasaras skolas vēsturi tālajā 1999.gadā, kad BISS temats, gluži kā šobrīd, bija saistīts ar globalizāciju, kultūru saistību, dažādību. Viņš savā runā uzsvēra, ka patlaban pasaule ir vēl vienotāka, vēl saistītāka.

Valsts izglītības attīstības aģentūras pārstāve Līvija Mačtama, uzrunājot klātesošos, uzsvēra, ka viņā apbrīnu rada vārdu salikums “intensīvā programma”, kas apzīmē iespēju vien nieka divās nedēļās paveikt tik daudz, redzēt tik daudz un iegūt tik daudz. L.Mačtama to arī novēlēja visiem BISS dalībniekiem.

Tāpat studenti iepazina arī BISS organizatoru komandu un komandas vadītāju Vinetu Pūci. Savukārt paši dalībnieki iepazīstināja ar sevi, visu priekšā nosaucot savu vārdu un kopīgi pastāstot kādu interesantu faktu par savu valsti.

Tā piemēram, studenti no Kipras izcēla savas valsts pārstāvju draudzīgumu un karstos laika apstākļus, Polijas pārstāvji savu valsti saistīja ar gardiem un labas kvalitātes āboliem, studenti no Portugāles savu valsti asociēja ar futbolistiem, vīnu no Porto un vairākiem festivāliem. Līdzīgi par savām valstīm pastāstīja arī pārējie studenti.

Dalībniekiem muzikālu priekšnesumu sniedza Pēteris Vīksna, savukārt Valmieras muzeja pārstāve Indra Vīlistere aicināja dalībniekus no dzijas izveidot sev piemiņas rokassprādzi no šīs vasaras skolas.

Mūsu partneri