Valmieras Ziņas

Īstenos jaunu projektu pieaugušo izglītībā

Lasīšanas laiks: 2 min

Kultūras informācijas sistēmu centrs līdz 2018.gada augustam sadarbībā ar citām valstīm īstenos projektu “Izglītotāji un inovatori bibliotēkās”, kura kopējās izmaksas būs 51 176 eiro, liecina otrdien valdībā izskatītais informatīvais ziņojums.

Projekta mērķis ir izveidot pieaugušo izglītību atbalstošu ekosistēmu ar īpašu nozīmību cilvēkiem, kuri dzīvo reģionos ar ierobežotu piekļuvi mūžizglītības programmām un kultūras dzīvei, kā arī tām iedzīvotāju grupām, kurām draud sociālā atstumtība, piemēram, bezdarbniekiem, imigrantiem, vecāka gadagājuma cilvēkiem vai invalīdiem.

Paredzēts, ka projekta gaitā izstrādātais modelis un radītie mācību materiāli pilnveidos vietējo sabiedrības izglītotāju kompetences, lai tie spētu pieaugušajiem – vietējo kopienu iedzīvotājiem – palīdzēt uzlabot viņu pamata un starpnozaru prasmes, jo īpaši sociālās un pilsoniskās kompetences, pašiniciatīvu un uzņēmējdarbību, kā arī izpratni par kultūru un tās izpausmēm.

Tāpat plānots veikt līdz šim nebijušu pētījumu – tiks veikta gala lietotāju, bibliotekāru un citu kultūras iestāžu darbinieku vajadzību analīze, pētījums par dažādiem mācību eksperimentiem, pieredzi un sasniegumiem Eiropas bibliotēkās, īpaši pētot projekta dalībvalstis. Pētījumā tiks veikta ilgtspējas, bibliotēku kapacitātes un infrastruktūras analīze attiecībā uz bibliotēku lietotāju, bibliotekāru un citu kultūras un atmiņas institūciju speciālistu kā vietējās sabiedrības izglītotāju profila, virzienu un tendenču analīze mūsdienu bibliotēku attīstībā, kā arī pētījumā tiks veikta institucionālā analīze.

Sagaidāms, ka pētījuma rezultāti sniegs detalizētu informāciju par kultūras nozares attīstību nacionālā un Eiropas Savienības līmenī. Pamatojoties uz pētījumā iegūtajiem datiem, projekta kopējo ietvaru un noteiktajiem speciālistu un nozaru attīstības virzieniem, tiks izstrādāta mācību programma un materiāli, īstenotas pieredzes apmaiņas un mācību vizītes, kā arī mācību semināri projekta dalībvalstīs.

Projekta noslēgumā tiks īstenotas starptautiskas konferences katrā dalībvalstī, kurās tiks prezentēti projekta rezultāti un tā īstenošanas laikā izstrādātie materiāli, projekta rezultātu ietekme, labās prakses piemēri, vadlīnijas un rekomendācijas vietējiem un starptautiskajiem politikas veidotājiem un citām nozīmīgām ieinteresētajām pusēm.

Projektu “Izglītotāji un inovatori bibliotēkās” Kultūras informācijas sistēmu centrs īsteno sadarbībā ar Informācijas sabiedrības attīstības fondu no Polijas, Lietuvas Nacionālo bibliotēku, Oplannes pašvaldību, Norvēģijas un Lasīšanas un rakstīšanas veicināšanas fondu no Holandes un Beļģijas.

Projekta īstenošanai Kultūras informācijas sistēmu centram nepieciešams kopējais priekšfinansējums 51 176,00 eiro apmērā, tajā skaitā 2016.gadā 23 820 eiro apmērā, 2017.gadā 15 856 eiro apmērā un 2018.gadā 11 500 eiro apmērā.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA "Valmieras ūdens" aicina darbā METROLOĢIJAS INŽENIERI Galvenie amata pienākumi:plānot ūdensapgādes patēriņa mērītāju uzstādīšanas, verifikācijas un kontroles procesus; optimizēt ūdens patēriņa mērītāju datu nolasīšanas tehnoloģijas, izmantojot jaunākās inovācijas; organizēt inkasācijas tipa ūdens patēriņa mērītāju patēriņa datu nolasīšanu un analīzi; veidot ciešu sadarbību ar partneriem, ar IoT (Internet of Things) tehnoloģiju aprīkotu patēriņa mērītāju uzstādīšanā un ekspluatācijā; veikt atbildībā esošo mērītāju iekārtu un materiālu uzskaiti; konsultēt klientus par ūdens patēriņa mērītāju (uzskaites) mezglu uzstādīšanu un pareizu ekspluatāciju; uzstādīt un reģistrēt uzņēmuma klientu ūdens patēriņa mērītājus. Prasības pretendentam: augstākā izglītība inženierzinātnēs; iepriekšēja darba pieredze līdzvērtīgā amatā 1 gads; spēja patstāvīgi plānot darbu; teicamas komunikācijas prasmes un spēja strādāt komandā; tehniskās zināšanas, radoša un ātra domāšana; precizitāte un augsta atbildības sajūta; labas prasmes darbā ar datoru (MS Office, vēlama ĢIS programmas), B kategorijas autovadītāja apliecība; teicamas valsts valodas zināšanas, labas angļu valodas zināšanas. Mēs piedāvājam: interesantu un atbildīgu pilnas slodzes darbu stabilā uzņēmumā; mēneša atalgojumu 1600 EUR pirms nodokļu nomaksas; darba automašīnu un darba izpildei nepieciešamo tehnisko nodrošinājumu; sociālās garantijas atbilstoši Darba Koplīgumam; labus darba apstākļus, kvalifikācijas paaugstināšanas iespējas; veselības apdrošināšanu. Pretendenti aicināti sūtīt savu CV un motivācijas vēstuli ar norādi “Metroloģijas inženieris” līdz 31.05.2022. uz e-pastu: info@valmierasudens.lv. Par rezultātiem tiks informēti tie kandidāti, kuri tiks aicināti uz darba interviju. Informējam, ka pieteikumā norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi, atbilstoši fizisko personu datu aizsardzības regulējuma prasībām. Profesija: METROLOĢIJAS INŽENIERIS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Grīšļu iela 6, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Normālais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Pakalpojumi Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31 Kontaktpersona: Dagnis Muižnieks Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

SIA „Firma Madara’89” viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā, piedāvā darbu konditoram (-ei) maiznīcā “top!” Rūjienā,Brīvības ielā 8 Galvenie darba pienākumi: Konditorejas izstrādājumu ražošana, ievērojot receptūras un tehnoloģiskās instrukcijas; Gatavās produkcijas kontrole un pēcapstrāde. Prasības kandidātiem: Obligāta darba pieredze konditorejā nav nepieciešama; Godīgums un atbildības sajūta; Pozitīva attieksme pret darbu. Piedāvājam: Veselības apdrošināšana; Papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; Svētku dāvanas; Atmaksātus papildatvaļinājumus; Profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; Interesantu darbu stabilā uzņēmumā, mūsdienīgu darba vidi; Darbs maiņās no plkst. 5.00 līdz15.00; Darba alga no EUR 900 (bruto); Piedāvājam apmācības uz vietas maiznīcā. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - konditors RŪJIENĀ vai zvani, sūti ziņu WhatsApp +371 29 174 701. Profesija: KONDITORS Darba vietas adrese: LATVIJA, Brīvības iela 8, Rūjiena, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-28 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv vai zvanīt uz WhatsApp mob.t. +37129174701

Mūsu partneri