Valmieras Ziņas

Vecāki Valmierā tiekas ar grāmatas par priekšlaikus dzimušo bērnu aprūpi „Es piedzimu agrāk” autori

Lasīšanas laiks: 2 min

Vakar, 19.aprīlī, Vidzemes slimnīcā notika priekšlaikus dzimušo bērnu vecāku tikšanās ar grāmatas „Es piedzimu agrāk” autori Baibu Lāci, kā laikā autore dalījās ar savu emocionālo stāstu un pieredzi priekšlaikus dzimuša bērniņa aprūpē. Uz tikšanos un pieredzes dalīšanos ar autori bija ieradušās gan māmiņas un tēti, gan slimnīcas ārstes, kas tikšanās laikā saņēma arī grāmatiņas.

Lai iedrošinātu māmiņas, grāmatas autore Baiba Lāce dalījās savā pieredzes stāstā un gūtajās atziņās. „Sākumā būs grūti, bet pienāks laiks, kad bērniņš paaugsies, ies bērnudārzā, skaitīs dzejoļus un dejos – tas viss būs. Galvenais atcerēties, ka katrs bērns attīstās individuāli – priekšlaikus dzimis bērniņš jo īpaši,” atnākušās māmiņas uzmundrināja grāmatas autore, uzsverot, ka bērniņa nākšana pasaulē ir svētība un liels prieks vecākiem.

„Ik gadu Latvijā pirms laika piedzimst aptuveni 6% bērniņu. Vidzemes slimnīcas Perinatālās aprūpes centrā gandrīz katrs otrais bērniņš dzimst priekšlaikus – līdz 38. nedēļai, tai skaitā, apmēram 30 bērniņi gadā piedzimst vēl jaunāki – līdz 33. nedēļai. Ir ļoti būtiski vecākiem skaidrot, ka pasaulē ir šādi bērniņi un viņi dzimst ļoti bieži. Priekšlaikus dzimušu bērniņu mammām un tētiem ir jābūt morāli stipriem un jābūt gataviem tam, ka šiem bērniņiem jāpievērš pastiprināta uzmanība un jāpieliek vairāk rūpju,” stāsta Vidzemes slimnīcas Jaundzimušo intensīvās terapijas nodaļas vadītāja Dr. Ilze Eglīte, uzsverot, ka šajā emocionāli grūtajā laikā atbalsts, padoms un arī citu vecāku pieredzes stāsti spēj uzmundrināt un dot spēku.

Jāatzīmē, ka Vidzemes slimnīcas Perinatālās aprūpes centrā jau no pagājušā gada decembra pieejama Latvijā pirmā grāmata par priekšlaikus dzimušo bērnu aprūpi „Es piedzimu agrāk”, kas vecākiem sniedz informatīvo un emocionālo atbalstu šajā gan bērniņam, gan vecākiem tikt sarežģītajā laikā. Grāmata mammām un tētiem dod iespēju arī sekot līdzi bērna veselībai, izejot pa slimnīcas durvīm. „Es piedzimu agrāk” ir autoru komandas – vecāku, ārstu, atbalsta speciālistu – gandrīz divu gadu ilga kopdarba rezultāts.

Tie vecāki, kuri uz pasākumu ierasties nevarēja, ar grāmatu var iepazīties elektroniski Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Vecāku mājas patrona SIA „Maxima Latvija” ģimeņu atbalsta programmas „Augošai Latvijai” mājaslapā – www.augosai.lv, kur grāmatu iespējams arī lejupielādēt.

Grāmata „Es piedzimu agrāk” ir tapusi sadarbībā ar Vecāku mājas patronu, mazumtirdzniecības tīklu SIA „Maxima Latvija”, ilggadēju BKUS atbalstītāju SIA „Poligrāfijas grupa Mūkusala”, uzņēmumiem „Johnson& Johnson”, „Antalis”, „Sappi” un tipogrāfiju „Veiters”.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara’89”- viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā, piedāvā darbu pārdevējam (-ai) veikalā “top!” Sedā,Uzvaras ielā 10. Galvenie darba pienākumi: Pārtikas un nepārtikas preču tirdzniecība; Pircēju apkalpošana pie kases; Preču pieņemšana, pasūtīšana, uzskaite, izvietošana tirdzniecības zālē; Preču realizācijas termiņu, marķējuma, kvalitātes, uzglabāšanas apstākļu un atbilstošas temperatūras kontrole. Prasības kandidātiem: Vēlama pieredze pārtikas tirdzniecībā; Precizitāte, atbildības sajūta. Piedāvājam: Veselības apdrošināšana; Papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; Svētku dāvanas; Atmaksātus papildatvaļinājumus; Profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; Interesantu darbu stabilā uzņēmumā,mūsdienīgu darba vidi; Darba alga no EUR 820-870 (bruto); Darba laiks maiņās no plkst. 8.00-22.00. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv, ar norādi – pārdevējs Sedā vai pieteikties personīgi, vai WhatsApp tel.nr. +371 29529416. Profesija: MAZUMTIRDZNIECĪBAS VEIKALA PĀRDEVĒJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Seda, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Tirdzniecība / Mārketings Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-27 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: pa mob.telef.29529416 Izglītības līmenis: Vispārējā vidējā izglītība

Pievienojies mūsu komandai! Jāņa Endzelīna Kauguru pamatskola (turpmāk – Skola) aicina darbā  vācu valodas skolotāju (profesijas klasifikatora kods 2341 01) (6 kontaktstundas nedēļā) uz nenoteiktu laiku.  Darba vietas adrese: “Kauguru skola”, Kauguri, Kauguru pagasts, Valmieras novads. Ja Tu vēlies: • īstenot izglītības programmu “Vācu valoda” mācību priekšmetā atbilstoši Valsts izglītības standartam; • sniegt individuālu un diferencētu atbalstu izglītojamajiem mācību priekšmetā; • veicināt izglītojamo individuālo sasniegumu attīstību; • sekot līdzi jaunākajām tendencēm pedagoģijas nozares attīstībā; • izstrādāt piedāvājumu mācību priekšmeta, Skolas radošai un inovatīvai izaugsmei; un ja Tev ir: • izglītība saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr.569 “Noteikumi par pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kārtību”; • valsts valodas prasmes augstākajā līmenī; • kompetences: komunikācijas un sadarbības prasmes; psiholoģiskā noturība un augsta saskarsmes kultūra; pozitīva, radoša un atbildīga attieksme pret darbu; spēja reaģēt uz izglītojamo vajadzībām, kā arī motivēt izglītojamos darbam; mēs piedāvājam: • atalgojumu atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem Nr.445 “Par pedagogu darba samaksu”; • personīgo izaugsmi un profesionālo zināšanu pilnveidošanu; • darba devēja līdzfinansētu veselības apdrošināšanu pēc pārbaudes laika beigām, kā arī citas sociālās garantijas/labumus atbilstoši darba rezultātiem un normatīvajos aktos noteiktajam; • drošu un darba pienākumu veikšanai atbilstošu darba vidi. Profesionālās darbības aprakstu (CV), pieteikuma vēstuli un izglītības dokumenta kopiju lūdzam iesniegt līdz 2024.gada 15.jūnijam e-pastā: kauguru.pamatskola@valmiera.edu.lv. Tālrunis informācijai: 29435511. Informējam, ka pieteikuma dokumentā norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi atbilstoši fizisko personu datu aizsardzības regulējuma prasībām. Profesija: VISPĀRĒJĀS PAMATIZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Kauguru skola, Kauguri, Kauguru pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-06-15 Kontaktpersona: CV;piet.vēst.,izgl.,dok.,kopiju lūdzam sūtīt uz e-pastu:kauguru.pamatskola@valmiera.edu.lv

Mūsu partneri