Valmieras Ziņas

Šodien Rūjienā atzīmēs piekto jubileju, kopš noslēgts sadarbības līgums ar Higašikavu

Lasīšanas laiks: 2 min

Ceturtdien, 10.jūlijā plkst.19 Rūjienas kultūras namā notiks sadraudzības pilsētu Rūjienas un Higašikavas, Japānā svinīgais pasākums par godu piecu gadu jubilejas svinībām, kopš noslēgts abu pilsētu oficiālais sadraudzības līgums. Svinībās aicināti piedalīties visi interesenti.

Pasākuma programmā paredzētas svinīgās uzrunas, kā arī Rūjienas amatierkolektīvu un viesu kopīgs koncerts.

Portālam “Valmieras Ziņas” Rūjienas novada pašvaldības kultūras un tūrisma nodaļas vadītāja Guna Ķibere pastāstīja, ka Higašikavas pilsētas delegācija 23 cilvēku sastāvā, tostarp domes priekšsēdētājs Kei Hamabe, ieradās Latvijā jau otrdien, 8.jūlijā. Delegācijā pārsvarā ir Higašikavas pašvaldības  darbinieki un uzņēmēji.

9.jūlijā viesi no Japānas kopā ar Rūjienas novada pašvaldības pārstāvjiem apmeklēja Latvijas Nacionālās bibliotēkas jauno ēku un Ieriķu dzirnavu dabas taku. Trešdienas vakarā japāņu delegāciju savās mājās uzņēma Rūjienas novada pašvaldības priekšsēdētājs Guntis Gladkins.

10.jūlijā rīta pusē notika Japāņu delegācijas oficiālā pieņemšana Rūjienas novada pašvaldībā. Turpmākajā dienas daļā plānota Rūjienas centra objektu – “Tālavas taurētāja” pieminekļa, skulptūras “Ligzda” un senā ūdenspumpja – apskate, kā arī viesošanās Rūjienas izstāžu zālē un Japānas istabā.

Japāņu viesi piedalīsies kooperatīva “Rūjienas oga” kioska atklāšanā pilsētas centrā, kā arī apmeklēs uzņēmuma SIA “Liepkalni” maiznīcu. Ceturtdien arī paredzēta jāpāņu ēdienu gatavošana un tējas ceremonija Rūjienas novada Tautskolā, kurā aicināti piedalīties visi interesenti.

Daļa no Higašikavas delegācijas pārstāvjiem dosies uz mēbeļu ražošanas uzņēmumu “Kore AG”, kā arī apskatīs gruntsgabalus, kur, iespējams, tiks veidots miniatūrais Japānas dārzs.

Piektdien, 11.jūlijā japāņu delegācija apmeklēs Rūjienas vidusskolu, kas cieši sadarbojas ar Higašikavu, organizējot skolēnu apmaiņas vizītes, kā arī viesosies Rūjienas senioru mājā un bērnudārzā “Vārpiņa”. Rūjienas novada tautskolā Higašikavas delegācija tiksies ar amatniekiem un iegādāties viņu ražojumus īpaši japāņu viesiem organizētajā tirdziņā. Rūjienas amatnieku darbus paredzēts nogādāt Japānā un tirgot Higašikavas pašvaldības informācijas centrā, kur var iegādāties darinājumus  arī no pārējām pilsētas sadraudzības pilsētām.

Piektdien, dodoties projām no Rūjienas, viesi iegriezīsies Oleru muižā. Sestdien japāņu delegācija iepazīs Valmieras apkārtni, apmeklējot briežu dārzu, BMX muzeju atpūtas kompleksā “Avoti” un Valmiermuižas alus darītavu. 

Pirms došanās uz dzimteni viesi iepazīs arī Cēsis, apmeklējot Jauno pili, viduslaiku pilsdrupas, Rožu laukumu un citus vēsturiskos objektus.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu partneri