Valmieras Ziņas

Valmieras integrētā bibliotēkā atklāta Āfrikas ekspedīcijas “2 rati un 2 ragi” foto izstāde

Lasīšanas laiks: 2 min

Trešdien, 16.decembrī, Valmieras integrētā bibliotēkā atklāta Āfrikas ekspedīcijas “2 rati un 2 ragi” foto izstāde.

2014.gada februārī divi latvieši – Mārtiņš Sils un Andžs Ūbelis – devās trīs mēnešu ilgā moto ekspedīcijā “2 rati un 2 ragi”, mērojot ceļu cauri 13 Āfrikas valstīm – no Labās Cerības raga Keiptaunā līdz Eiropas tālākajam ziemeļu punktam Nordkapam. Ekspedīcijas laikā tapušie foto ir apkopoti izstādē “Vēstules no Āfrikas”.

Vēl pirms ekspedīcijas motobraucēju pārstāvētais klubs “apPasaule” sadarbībā ar Ārlietu ministriju organizēja konkursu “Atklāj man Āfriku”, kas ļāva Latvijas skolu jauniešiem piedalīties misijā, ekspedīcijas dalībniekiem sagatavojot ceļojuma laikā izpildāmus uzdevumus un iesakot apmeklēšanas vērtus maršruta punktus. Konkursā, skolotājas Andas Asafrejas mudināti, piedalījās arī Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas audzēkņi.

Pēc šī konkursa radās ideja veidot neformālās izglītības iniciatīvu “Divu Ratu Brīvskolotāji”, kuras pirmie biedri ir abi ceļotāji. Kopš atgriešanās no ceļojuma, viņi ar savu stāstu par Āfriku ir apceļojuši daudzas Latvijas skolas. Portāls “Valmieras Ziņas” jau rakstīja par Mārtiņa Sila un Andža Ūbeļa viesošanos Valmieras Pārgaujas ģimnāzijā.

Tagad interesentiem ir iespēja apskatīt izstādi, kas tapusi ar Eiropas Komisijas pārstāvniecības atbalstu. Valmieras bibliotēkā tā būs aplūkojama līdz 30.decembrim. Savukārt grāmatu veikalos ir no šīs nedēļas ir pieejama grāmata “Vēstules no Āfrikas”, kurā var izlasīt plašāk par moto dēkaiņu piedzīvojumiem melnajā kontinentā.

Izstādes atklāšanas pasākumā Valmieras integrētā bibliotēkā Mārtiņš Sils un Andžs Ūbelis vēlreiz dalījās iespaidos ar interesantiem par Āfrikā piedzīvoto, kā arī atklāja plānus par savu nākamo ekspedīciju uz Dienvidameriku. Arī šoreiz brauciena plānošanā un norisē būtiska loma atvēlēta skolēniem.  Piedzīvojumu klubs „apPasaule” un “Divu ratu brīvskolotāji” sadarbībā ar Ārlietu ministriju rīkoja konkursu Latvijas skolu jauniešiem – “Īsto Ameriku meklējot”. Līdz 30. novembrim, izmantojot izziņas materiālus un interneta vietnes, skolēniem bija jāiepazīst septiņas Dienvidamerikas valstis un jāmeklē īpašo vietu, lietu, ēdienu, vai notikumu, kuru būtu jāapmeklē vai jāaplūko, jāizgaršo, vai jāpiedzīvo motoekspedīcijas dalībniekiem.

Skolēnu uzdevumi kļūst par daļu no Mārtiņa un Andža piedzīvojuma 2016. gada sākumā, šķērsojot Dienvidamerikas kontinentu no pašiem dienvidiem līdz ziemeļiem. Pēc tam visiem interesentiem būs iespēja sekot līdzi, kā ceļotāji īstenos uzdevumus. Visu ceļojuma laiku viņi stāstīs par redzēto un piedzīvoto Dienvidamerikā dienasgrāmatā, blogā un medijos. Tāpat arī motoekspedīcijas dalībnieki nofotografēsies vietās, kuras ir apmeklējuši pēc skolēnu ieteikuma, un bildes tiks ievietotas “Facebook” profilā “2 Wheels Tutors”. Tiks veidots piedzīvojumu tops.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri