Valmieras Ziņas

Valmierā godināti sporta laureāti

Lasīšanas laiks: 5 min

Piektdien, 4.decembrī, Valmieras Kultūras centrā notika sporta laureātu godināšanas pasākums – Valmieras sporta balle. Apbalvojumu “Mūža ieguldījums” sportā saņēma sportistu ģimene Maija un Ivars Poļi un Valmieras Bērnu sporta skolas peldbaseina ilggadējais vadītājs Kārlis Kirils Dārznieks. “Gada sportista” titulu otro gadu pēc kārtas saņēmis bobslejists Oskars Melbārdis, “Gada treneris” – daudzu sportistu un čempionu treneris Andrejs Rožlapa, par 2015.gada sporta veidu atzīts futbols.

Valmieras sporta ballē tika godināti sporta laureāti – sportisti, treneri, sporta komandas un sporta klubi par veiksmīgiem sasniegumiem un aktīvu darbību aizvadītajā sezonā. Valmieras pilsētas pašvaldība šādu pasākumu organizē jau devīto gadu, lai suminātu tos sportistus, kuri Valmieras vārdu spodrinājuši gan Latvijas un Baltijas, gan Eiropas un pasaules mēroga sacensībās.

Apbalvojums “Par sasniegumiem sportā 2015” tika pasniegts vairākās kategorijās – veterānu sports, tautas sports, kā arī sasniegumu un augstu sasniegumu sports. Tradicionāli tika apsveikti laureāti nominācijās “Gada sportists”, “Gada treneris” un “Gada sporta veids”, kā arī balvas nominācijā “Mūža ieguldījums sportā”.

“Valmieras lielākā bagātība un zelts ir tās iedzīvotāji. Katrs varam dot savu ieguldījumu pilsētas attīstībā. Sports parasti izskan visskaļāk un vistālāk. Valmieras pilsētas pašvaldības vārdā izsaku lielu paldies par jūsu darbu, kas ir ļoti sarežģīts un grūts. Paldies, ka Valmieras vārdu pārstāvat gan tepat tuvākā apkārtnē, gan tālu pasaulē. Mums vienmēr ir bijuši stabili panākumi. Šis gads ir īpašs ar to, ka pagājuši desmit gadi, kopš darbojas Vidzemes Olimpiskais centrs. Tas palīdzējis sportam Valmierā attīstīties spēcīgāk un straujāk. Esam sākuši būvēt jaunu infrastruktūru, plānojam vēl citus jauninājumus,”

klātesošos uzrunāja Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks.

Apbalvojumu “Par mūža ieguldījumu sportā” saņēma Maija un Ivars Poļi, sportistu ģimene, aktīvi sportisti, iegūstot godalgotas vietas dažāda mēroga volejbola sacensībās, un sporta pasākumu organizatori, tiesneši. Apbalvojumu saņēma arī Valmieras Bērnu sporta skolas peldbaseina ilggadējais vadītājs Kārlis Kirils Dārznieks. Kārlis peldbaseinā uzsāka strādāt mēnesi pēc tā atklāšanas – 1975. gada decembrī. Peldbaseina darbību iepazinis, esot dažādos amatos. Bijis gan dežuranta amatā, gan tehnoloģiju pārzinis, bet jau 27 gadus veiksmīgi vada peldbaseina darbu.

Par 2015.gada sporta veidu Valmierā atzīts futbols.

Titulu “Valmieras gada treneris 2015” saņēma daudzu sportistu un čempionu treneris, sava sporta veida entuziasts, padomdevējs bērniem un jauniešiem – smagatlētikas treneris Andrejs Rožlapa.

“Valmieras gada sportists 2015” jau otro gadu pēc kārtas ir Olimpiskais vicečempions bobslejā Oskars Melbārdis. Šobrīd Oskars ir cīnās Pasaules kausa sacensībās bobslejā otrajā posmā Vintenbergā. Pirmajā posmā Altenbergas trasē Oskars ar savu ekipāžu izcīnīja sudraba medaļu divniekos un 8.vietu četrinieku konkurencē.

Apbalvojumu “Par sasniegumiem sportā 2015” – veterānu sports, saņēma:

  • Valmieras badmintonisti: Ojārs Koziņecs, Anita Švalbe, Aigars Bedrītis, Elmārs Pitura, Māris Rinkus, Normunds Cercins, Artis Kļaviņš, Vera Bērziņa, Areta Vītola;
  • Valmieras smagatlēti: Ainārs Pētersons, Andris Pružinskis, Andrejs Litvinko, Aigars Āboliņš, Guntis Apse, Jurijs Arbūzovs, Antis Dāvids Lūsa;
  • Peldētāji: Aiva Miķelsone, Svetlana Kampenusa, Anna Mironovska, Liene Širjājeva, Inta Andrejānova;
  • Airēšanas slalomiste Antra Limbēna-Strazdīte;
  • Vieglatlēti: Elmārs Gulbis, Aleksejs Koziņecs, Raitis Lērme, Marta Ādamsone, Dzintra Zinkovska, Māris Bemers, Valdis Blūms, Leontijs Rutkovskis;
  • Tenisā Jurģis Ābele;
  • Volejbolā – Valmieras pilsētas dāmu volejbola komanda: Ieva Stiģe, Dzidra Dreija, Maija Pole, Sandra Bobrova, Anita Štāla un Dace Melbārde.

Apbalvojumu “Par sasniegumiem sportā 2015” – tautas sports, saņēma:

  • Valmieras amatieru futbola komanda “Kvartāls”;
  • Sieviešu volejbola komanda “Valmiera”;
  • Vīriešu volejbola komanda “Valleta/SK Spēks“;
  • Vīriešu basketbola komanda “Byko“;
  • Vīriešu basketbola komanda “Valmiera Glass”;
  • Florbola komanda “Valmiera/BSS“;
  • Volejbola komanda “Gravel”.

Apbalvojumu “Par sasniegumiem sportā 2015” – sasniegumu un augsto sasniegumu sports, saņēma:

  • Valmieras smagatlēti: Jānis Anšmits, Marks Riekstiņš, Artūrs Karjavčenko, Ivars Mauriņš, Jānis Bergholds, Māris Juzups, Elmārs Skangalis, Mārtiņš Šarpņicks, Māris Lasmanis, Valērijs Zujevs, Mārtiņš Krūze, Austra Kārkle, Zane Krūmiņa, Anete Blaua, smagatlētu treneris Andrejs Rožlapa;
  • Airēšanas slalomisti: Krišs Ozols, Ritvars Celmiņš, Toms Karlivāns, Kaspars Pakers, treneris Līgonis Bečers;
  • Peldētāji: Sindija Siliņa, Kristiāna Buka, Uvis Kalniņš, treneri Vladimirs Širjājevs un Inta Andrejānova;
  • Pauerliftingā: Elvis Kazaks un viņa treneres Sarmīte Ulanovska un Sandra Vilne;
  • Vieglatlēti: Artjoms Beršedovs, Jolanta Kaupe, Linda Ozola, Arnis Žviriņš, Sandis Sabājevs, Pēteris Krauja, kā arī treneri Raitis Ravinskis un Pēteris Karlivāns;
  • Bobslejisti: Oskars Melbārdis, Oskars Ķibermanis;
  • Orientieriste Līga Valdmane;
  • Triatlonists Jānis Melbārdis;
  • Garo distanču skrējējs Māris Babris;
  • BMX sportisti: Sandra Aleksējeva un viņas treneris Olafs Lakučs, Māris Štrombergs, Edžus Treimanis, Rihards Veide, treneris Ivo Lakučs;
  • Golfa spēlētājs Uldis Sangovičs un tenisa klubs “Avoti”: Kristaps Matisons, Ainārs Počs, Modris Zvirbulis, Gatis Birkavs, Jānis Upenieks un Gundars Rauza;
  • Futbolā – Valmieras Futbola kluba komanda “Valmiera Glass FK/BSS” un tās treneri Gatis Ērglis un Andis Ādamsons;
  • Sieviešu basketbolā – sieviešu basketbola komanda SK “Valmiera”, (tagad zināma ar nosaukumu “Valmiera/ORDO”) un komandas treneris Alvils Kaufmanis.

Sporta balli vadīja Edgars Barbaks. Pasākumā uzstājās dziedātāja Aija Andrejeva, akordeona virtuozs Kaspars Gulbis, triku meistars Dmitry Bubin, “Valmiera/ORDO” karsējmeitenes un deju grupa “Ritms”.

Savukārt ballē spēlē grupa “Flame & Crazy Daisies”.

Valmieras sporta laureātu godināšanas pasākums ir kļuvis par vienu no skaistākajām pilsētas tradīcijām, kad, tuvojoties gada izskaņai, tiek novērtēti sasniegumi sporta dzīvē Valmierā un ārpus tās robežām, kā arī ieguldītais darbs veselīga dzīvesveida un sportisku aktivitāšu veicināšanā pilsētā.

Savukārt 9. decembrī Valmieras Kultūras centrā un arī pilsētas izglītības iestādēs pašvaldība pasniegs apbalvojumus par sasniegumiem sportā aptuveni 300 jaunajiem sportistiem.

Valmieras pilsētas pašvaldība pateicas visiem pasākuma atbalstītājiem: Vidzemes Olimpiskajam centram, Valmieras Bērnu sporta skolai, BK “Valmiera”, kinoteātrim „”aisma” un Valmieras Drāmas teātrim.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

AS “Sadales tīkls” (reģistrācijas Nr.40003857687) nodrošina elektroenerģijas savienojumu vairāk nekā 790 000 klientu pieslēgumu visā  Latvijā. Mēs ilgtermiņā rūpējamies par droša, vieda un efektīva elektrotīkla attīstību, lai nodrošinātu klientiem kvalitatīvu elektroapgādi un veicinātu sabiedrības labklājību, drošību un izaugsmi. Aicinām darbā specializētā automobiļa vadītāju   (profesijas kods –833208) Darba vieta: Valmiera, Raiņa iela 12B Darbs uz nenoteiktu laiku, pilna slodze. Atalgojums sākot no 1410,00 EUR līdz 1580,00 EUR bruto mēnesī Mēs Tev uzticēsim veikt elektropārvades līniju trašu tīrīšanas darbus ar speciālo tehniku un instrumentiem veikt kravu pārvadājumus un strādāt ar specializēto tehniku elektropārvades līniju remonta darba izpildē veikt ikdienas tehnisko apkopi un piedalīties darba pienākumu veikšanai nodoto transportlīdzekļu uzturēšanas un remonta darbos darbs saistīts ar komandējumiem. Piesakies, ja Tev ir • vēlme un interese strādāt ar dažāda veida specializēto tehniku • vispārējā vidējā izglītība • B, BE, C un CE kategorijas autovadītāja apliecība un braukšanas pieredze • profesionālā transportlīdzekļu vadītāju kategorija (95.kods) • TR2 kategorijas traktortehnikas vadītāja apliecība un braukšanas pieredze • pieredze tehnikas remontā • valsts valodas zināšanas pamata līmenī (A2) • prasme darbā ar datoru (MS Office) Esot mūsu komandā, Tu iegūsi: uz tehnoloģijām balstītu mūsdienīgu darba vidi vienā no Latvijas vadošajiem uzņēmumiem veselības un nelaimes gadījumu apdrošināšanu apmācību darba vietā profesionālās izaugsmes iespējas profesionālus un atsaucīgus kolēģus Pieteikumus gaidīsim līdz 04.06.2024. Pieteikuma vēstuli un CV, neiekļaujot sensitīvu informāciju (piem. foto, tautību, vecumu utt.), ar norādi “Specializētā automobiļa vadītājs/-a Valmierā" sūti uz e-pastu:darbs@sadalestikls.lv vai piesakies mājaslapā: www.sadalestikls.lv/lv/darba-iespejas Iesniegto informāciju uzglabāsim 4 mēnešus. Ar detalizētu informāciju par AS "Sadales tīkls" veikto personas datu apstrādi var iepazīties mājas lapas www.sadalestikls.lv sadaļā "PERSONAS DATU APSTRĀDE"- "Personas datu apstrāde pretendentu atlases procesā". Iesniegtā informācija atlases caurspīdīguma nodrošināšanas un darbinieku interešu pārstāvības mērķa sasniegšanai var tikt nodota LAB "Enerģija", www.energija.lv. Iebildumu gadījumā informē mūs, e-pasts: darbs@sadalestikls.lv Ja ir papildus jautājumi, raksti uz epastu: darbs@sadalestikls.lv Profesija: SPECIALIZĒTĀ /AUTOMOBIĻA VADĪTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Raiņa iela 12B, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Normālais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Elektronika / Enerģētika / Elektroenerģija Pieteikto vietu skaits: 2 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-06-04 Kontaktpersona: Personāla daļa darbs@sadalestikls.lv Izglītības līmenis: Vispārējā vidējā izglītība

Mūsu partneri