Valmieras Ziņas

2015.gada čempioni – “Skulte” un “Jaunlaicenes industrija”

Lasīšanas laiks: 3 min

Ar diviem aizraujošiem un emociju piepildītiem piecu setu fināliem ir noslēdzies 2015.gada Valmieras volejbola čempionāts. Sieviešu konkurencē, atspēlējoties no 0:2, par čempionēm kļuva “Skulte”, kuras ar 3:2 pieveica “Zeltaleja” meitenes. Vīriešiem pēc līdzīga scenārija pērnā gada čempioni “Valleta/SK Spēks” izlaida no rokām 2:0 pārsvaru, un par jaunajiem čempioniem kļuva “Jaunlaicenes industrija.

Valmieras volejbola čempionātā šogad pavisam kopā startēja 22 komandas – 15 vīriešu, septiņas – sieviešu. Sacensības jau otro gadu pēc kārtas organizēja biedrība “Vidzemes Studentu Sporta klubs”. Čempionāta pirmajā fāzē visas komandas aizvadīja grupu turnīru. Vīriešu sacensībās notika arī grupu turnīra otrā kārta un izslēgšanas spēles, bet čempionāta noslēgumā medaļas vīriešu un sieviešu turnīrā tika noskaidrotas 12.aprīlī, kad norisinājās “Final 4”.

Sieviešu turnīrs

Sieviešu turnīrā pusfinālā pārsteigumi netika sagaidīti, un abas nomināli spēcīgākās komandas “Skulte” un “Zeltaleja” savas pretinieces pārspēja ar 3:0. Cīņā par trešo vietu “Valmiera” salīdzinoši vieglā cīņā ar 3:0 uzvarēja Saulkrastu volejbolistes “Mezgls” un otro reizi pēc kārtas izcīnīja sieviešu turnīra bronzas medaļas. Tikmēr finālā jau valdīja daudz lielāka intriga. Pirmos divus setus negaidīti pārliecinoši uzvarēja “Zeltaleja”, tomēr 2014.gada čempiones “Skulte” nepadevās un spēli izlīdzināja, panākot 2:2. Izšķirošajā seta izskaņā pārsvaru ieguva “Zeltaleja”, tomēr piektā seta izskaņā veiksme bija “Skultes” meiteņu pusē, kuras setu uzvarēja ar 18:16 un visā mačā pretinieces pieveica ar 3:2. Tādejādi “Skulte” volejbolistes otro gadu pēc kārtas kļuva par Valmieras volejbola čempionēm.

Vīriešu turnīrs

Vīriešu turnīrā jau pirmajā mačā ar lielisku spēli savus fanus priecēja SK “Fono”, liekot nervozēt arī spēcīgi komplektētajai “Valleta/SK Spēks” komandai. 2014.gada čempioni nonākuši iedzinējos ar 0:2 tomēr atrada spēkus, lai maču uzvarētu piektajā setā ar 3:2, un veiksmīgi iekļuva finālā. Tikmēr otrajā pusfinālā daudz vieglāk klājās otriem galvenajiem čempionāta pretendentiem – “Jaunlaicenes industrija” , kuri apspēlēja “Skulte” vīrus ar 3:0.

Spēle par trešo vietu atkal izvērtās dramatiski cēsniekiem. Vispirms “Fono” izvirzījās vadībā ar 1:0, pēc tam ar 2:1, tomēr gala vārds mačā piederēja skultiešiem, kuri ar 3:2 izcīnīja bronzas medaļas. Līdz ar to SK “Fono” abas spēles zaudēja ar 2:3, un desmit setu cīņā palika bez medaļām… Arī fināls izvērtās daudz spraigāks, nekā daudzi to bija domājuši. Mača sākumā viss ritēja pēc čempionu plāna – uzvarēti abi pirmie seti un iniciatīva piederēja arī trešā seta otrajā pusē. Tomēr “Jaunlaicenes industrija” prata salauzt seta izskaņu, uzvarot ar 27:25, panākot mačā 1:2. Arī ceturtā seta izskaņu labāk nospēlēja rīdzinieki, novedot finālu līdz piektajam setam. Dienas pēdējā setā “Velleta/SK Spēks” laikam visas spēku rezerves bija izsmeltas, jo “Jaunlaicenes industrija” ar 15:7 apspēlēja pērnos čempionus, un kļuva par 2015.gada vīriešu čempionāta uzvarētājiem.

Pēc spraigajiem finālmačiem norisinājās Valmieras volejbola čempionāta apbalvošanas ceremonija. Mazu specbalvu saņēma Cērību kausa uzvarētāji “Skārda serviss”. Tikmēr pirmo trīs vietu ieguvēji tika apbalvoti ar kausiem, medaļām, kliņģeriem un šampaniešu pudelēm. 2015.gada čempioni saņēma dāvanu kartes no sporta inventāra veikala“Sporta Bode”.

Sacensību rezultātus var aplūkot Valmieras volejbola čempionāta mājas lapā vssk.lv

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri