Valmieras Ziņas

Viss ģeniālais ir vienkāršs – trīs sildošas receptes

Lasīšanas laiks: 4 min

Teicienu – viss ģeniālais ir vienkāršs – var attiecināt teju uz jebkuru dzīves situāciju, tai skaitā arī uz maltītes gatavošanu. Viss slēpjas ierastu produktu neierastā apvienojumā, tāpēc, lai atvieglotu ikdienu, veikalu tīkls “Mego” piedāvā trīs receptes, kurās izmantoti veikalu plauktos viegli pieejami produkti.

Zema tauku satura jogurta polenta

jogurta-polenta

Lai arī polenta izklausās mazliet sarežģīti un mazliet pēc svešvārda, tomēr tik traki nav. Polenta ir kukurūzas putraimu putra, ko var aizstāt parastiem miltiem, pilngraudu kviešu vai griķu miltiem. Recepte paredzēta sešām porcijām.

Nepieciešamie produkti:

  • 1 ¼ krūzes zema tauku satura jogurta (der dabīgie jogurti, piemēram, “Lakto” utt)
  • 3 krūzes vistas buljona
  • ¾ krūzes polentas vai citu miltu pēc izvēles
  • 1 puravs – sasmalcināts
  • 1 ¼ ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu
  • 1 ķiploka daiva sasmalcināta
  • melnie pipari
  • košera sāls

Pagatavošana

Sakarsējiet krāsni līdz 325 grādiem. Cepamajā traukā samaisiet pētersīļus, puravus, ķiploka daiviņu, polentu, jogurtu un buljonu, uzkaisiet košera sāli un melnos piparus. Apklājiet foliju un cepiet 60-75 minūtes bez maisīšanas. Pēc nepieciešamības polentu var vēl atšķaidīt ar vistas buljonu.

Pilngraudu maizes minestrone

maizes-minestrone

IBM Šefpavārs Vatsons, piedāvājot šo recepti, iedvesmojies no “BonApetit” pavasara minestrones ar vistas gaļas frikadelēm. Recepte paredzēta četrām porcijām.

Nepieciešamie produkti:

  • 2 šķēles pilngraudu maizes
  • 2 tējkarotes sasmalcināta rozmarīna
  • ¾ ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu
  • ½ krūze olu nūdeļu
  • ¼ krūzes sarīvēta Parmas siera
  • 1 krūze spinātu lapu
  • ½ krūze sagrieztu salātlapu
  • 1 nomizots un sagriezts burkāns
  • 1 sasmalcināts sīpols
  • 200 g maltas vistas gaļas
  • Sakults vienas olas baltums
  • 1 ola
  • 4 daiviņas sasmalcināta, samalta ķiploka
  • 4 krūzes vistas buljona
  • 30 g ExtraVirgin olīveļļas
  • košera sāls, sarkanā čili pulveris

Pagatavošana

  1. Vidēja izmēra bļodā sajauciet vistas gaļu, pilngraudu maizi ar pusi no Parmas siera, pusi no ķiplokiem, visiem sasmalcinātajiem pētersīļiem, olu baltumu, košera sāli un sarkanā čili pulveri. Izveidojiet frikadeles, aptuveni 1,3 cm diametrā (vajadzētu iznākt aptuveni 28).
  2. Nelielā katliņā uz vidējas uguns uzkarsējiet olīveļļu, aptuveni trīs minūtes apcepiet frikadeles. Pēc tam nolieciet tās malā uz atsevišķa šķīvja.
  3. Katliņā ieberiet ķiplokus un turpiniet gatavot, bieži tos apmaisot. Pievienojiet atlikušos ķiplokus un gatavojiet vienu minūti. Pielejiet vistas buljonu un divas krūzes ūdens, pagaidiet līdz viss sāk vārīties. Pievienojiet olu nūdeles un burkānu, gatavojiet uz lēnas uguns aptuveni astoņas minūtes. Pievienojiet frikadeles, lēnām vāriet līdz burkāni kļūst mīksti un frikadeles ir pilnībā gatavas. Pievienojiet spinātu un salātu lapas, atlikušo Parmas sieru un visu samaisiet. Pievienojiet pēc garšas košera sāli un sarkanā čili pulveri.
  4. Ielejiet zupu trauciņos – dekorējiet ar pētersīļiem, rozmarīnu un Parmas sieru.

“Piena ragū”

piena-ragu

Recepte balstīta uz klasiskās pastas Bolonjēzes gaumē pagatavošanas principiem. Galu galā iegūsiet piecas porcijas. Katru porciju vēlams pasniegt uz silta šķīvja.

Nepieciešamie produkti:

  • 120 ml sarkanvīna
  • 85 g salītas cūkgaļas (var aizvietot ar šķiņķi, bekonu, vītinātu gaļu u.tml.)
  • 30 g ExtraVirgin olīveļļas
  • 1,5 krūze buljona (pēc ieskatiem un garšas izvēles)
  • Čedaras siers
  • 1 ¼ krūzes piena
  • 1 ¼ ēdamkarotes čili pastas
  • 1 vistas krūtiņa
  • 200 g maltas liellopa gaļas
  • ¾ kg nūdeļu
  • 4 krūzes sakapātu sarkano kāpostu (vai var aizstāt ar 2 sakapātiem burkāniem)
  • 3 sakapāti tomāti
  • 2 sakapāti sīpoli
  • malts koriandrs
  • košera sāls

Pagatavošana

1. Mērce. Uz vidēji lielas uguns lielā, biezā katlā uzkarsējiet olīveļļu. Pievienojiet sīpolus, tomātus un sarkanos kāpostus. Sautējiet 8-10 minūtes. Pievienojiet malto liellopa gaļu, vistas krūtiņu un salīto cūkgaļu. Visu sautējiet, laiku pa laikam apmaisot, apmēram 15 minūtes. Pievienojiet sarkanvīnu; vāriet vienu minūti, bieži apmaisot un neļaujot piedegt. Pievienojiet buljonu un čili pastu; apmaisiet, lai veidojas viendabīga masa. Samaziniet gatavošanas uguni uz pavisam nelielu un ļaujiet, lai viss lēnām sautējas aptuveni 1,5 stundas, laiku pa laikam apmaisot. Pievienojiet košera sāli un malto koriandru.

2. Neliela pannā uzkarsējiet pienu un pakāpeniski pievienojiet mērcei. Daļēji pārklājiet mērces katliņu un ļaujiet sautēties vēl 45 minūtes uz lēnas uguns, apmaisot un pievienojot buljonu – līdz ¼ krūzes, lai mērce nebūtu tik bieza.

3. Uzvāriet palielā katliņā ūdeni, pievienojiet košera sāli, ieberiet nūdeles un vāriet tās, laiku pa laikam apmaisot. Daļu no ūdens, kurā novārītas nūdeles, saglabājiet. Atsevišķā kastrolī sajauciet mērci ar nosusinātām nūdelēm. Ja nūdeļu un mērces apvienojums šķiet sauss, pievienojiet mazliet ūdens, kurā vārījās nūdeles. Pirms pasniegšanas katrai porcijai pievienojiet Čedaras sieru.

Lai labi garšo!

"Valmieras ziņas" jautā

Kā jūs ietekmējis energoresursu cenu kāpums?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Valmieras tehnikums aicina darbā SABIEDRISKO ATTIECĪBU SPECIĀLISTU (profesiju klasifikatora koda Nr. 2432 08) uz noteiktu laiku (līdz 06.2023.) Piedāvājam: 1 darba slodzi 5 darba dienas nedēļā Stabilu atalgojumu (no 835 līdz 1190 EUR mēnesī pirms nodokļu nomaksas) Apmaksātu profesionālo pilnveidi Teicamus darba apstākļus atbalstošā kolektīvā Prasības pretendentam: Augstākā izglītība humanitāro, komunikācijas vai sociālo zinātņu jomā Zināšanas un pieredze sociālo mediju komunikācijas īstenošanā Profesionālās iemaņas un pieredze informatīvo, publicitātes un reprezentatīvo materiālu sagatavošanā Valsts valodas zināšanas augstākajā līmenī, ļoti labas angļu valodas zināšanas Spēja patstāvīgi pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību Par priekšrocību tiks uzskatīta iepriekšējā pieredze komunikāciju jomā Par priekšrocību tiks uzskatīta prasme strādāt ar vizuālās apstrādes programmām B kategorijas autovadītāja apliecība Sadarbspējīgs Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts Galvenie darba pienākumi: Nodrošināt atvērtu komunikāciju starp izglītības iestādi un sabiedrību Plānot komunikācijas projektus, kampaņas un pasākumus, atspoguļot tos masu medijos Izstrādāt un realizēt jauno audzēkņu uzņemšanas kampaņu Vadīt komunikāciju sociālajos medijos Gatavot preses relīzes (ziņas medijiem) par izglītības iestādes aktualitātēm Sadarboties ar masu medijiem (laikrakstiem, televīziju, žurnāliem, avīzēm, portāliem) Izstrādāt izglītības iestādes reprezentācijas materiālus atbilstoši iestādes zīmola vadlīnijām Veidot izglītības iestādes mājas lapas un sociālo tīklus saturu (Facebook, TikTok, Youtube, Instagram) Tālrunis informācijai: Attīstības nodaļas vadītāja Linda Riba T: 20083787. CV, motivētu pieteikumu (uz 1 A4 lapas) un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e-pastu personals@valmierastehnikums.lv ar norādi “Sabiedrisko attiecību speciālista vakancei” līdz 2022.gada 28.janvārim plkst.16:00. Pamatojoties uz Eiropas Parlamenta un Padomes Regulas (ES) 2016/679 par fizisko personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti (Vispārīgā datu aizsardzības regula, turpmāk - VDAR) 13. pantu, Valmieras tehnikums informē, ka: 1) Jūsu pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šīs vakances atlases konkursa norisi; 2) iepriekš minētās jūsu personas datu apstrādes pārzinis ir Valmieras tehnikums, reģistrācijas Nr. 90009612809, Vadu iela 3, Valmiera, LV-4201, skola@valmierastehnikums.lv. Profesija: SABIEDRISKO ATTIECĪBU SPECIĀLISTS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Normālais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2022-01-28

SIA L.P. JANA  aicina darbā LIETVEDI Galvenie darba pienākumi: Nodrošināt lietvedības procesu uzņēmumā (dokumentu saņemšanu, reģistrāciju, noformēšanu, apriti, sistematizāciju, lietu veidošanu, uzglabāšanu, sagatavošanu nodošanai arhīvā); Sagatavot dažāda veida pārskatus, izziņas, vēstules, rīkojumus u.tml. savas kompetences ietvaros. Prasības pretendentam: Dokumentu pārvaldības (lietvedības) procesa pārzināšana; Zināšanas lietvedību reglamentējošo normatīvo aktu jomā; Vēlama darba pieredze dokumentu pārvaldības jomā; Komunikabilitāte, teicamas saskarsmes spējas, precizitāte un augsta atbildības sajūta; Labas prasmes darbā ar biroja tehniku un datoru (MS Office); Ievērot darba kārtību un ētikas normas; Prasme plānot savu laiku un noteikt prioritātes; Psiholoģiskā noturība un augsta saskarsmes kultūra; Valsts valodas prasme augstākajā līmenī; Darba pienākumu veikšanai nepieciešamā izglītība: minimālā – vidējā izglītība, vēlama – augstākā izglītība. Atalgojums: no 750 euro mēnesī. Darba vieta: Beātes iela 21 - 16, Valmiera, Valmieras novads. CV un pieteikuma vēstuli sūtīt uz lpjana@inbox.lv, tālrunis uzziņām – 26685222, Harijs. Pieteikumu iesniegšanas termiņš - 03.02.2022. Profesija: LIETVEDIS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Beātes iela 20, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Normālais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Cita Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2022-02-03 Kontaktpersona: CV un pieteikuma vēstuli sūtīt uz lpjana@inbox.lv, tālrunis uzziņām – 26685222, Harijs. Izglītības līmenis: Vispārējā vidējā izglītība

Mūsu partneri