Valmieras Ziņas

Viss ģeniālais ir vienkāršs – trīs sildošas receptes

Lasīšanas laiks: 4 min

Teicienu – viss ģeniālais ir vienkāršs – var attiecināt teju uz jebkuru dzīves situāciju, tai skaitā arī uz maltītes gatavošanu. Viss slēpjas ierastu produktu neierastā apvienojumā, tāpēc, lai atvieglotu ikdienu, veikalu tīkls “Mego” piedāvā trīs receptes, kurās izmantoti veikalu plauktos viegli pieejami produkti.

Zema tauku satura jogurta polenta

jogurta-polenta

Lai arī polenta izklausās mazliet sarežģīti un mazliet pēc svešvārda, tomēr tik traki nav. Polenta ir kukurūzas putraimu putra, ko var aizstāt parastiem miltiem, pilngraudu kviešu vai griķu miltiem. Recepte paredzēta sešām porcijām.

Nepieciešamie produkti:

  • 1 ¼ krūzes zema tauku satura jogurta (der dabīgie jogurti, piemēram, “Lakto” utt)
  • 3 krūzes vistas buljona
  • ¾ krūzes polentas vai citu miltu pēc izvēles
  • 1 puravs – sasmalcināts
  • 1 ¼ ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu
  • 1 ķiploka daiva sasmalcināta
  • melnie pipari
  • košera sāls

Pagatavošana

Sakarsējiet krāsni līdz 325 grādiem. Cepamajā traukā samaisiet pētersīļus, puravus, ķiploka daiviņu, polentu, jogurtu un buljonu, uzkaisiet košera sāli un melnos piparus. Apklājiet foliju un cepiet 60-75 minūtes bez maisīšanas. Pēc nepieciešamības polentu var vēl atšķaidīt ar vistas buljonu.

Pilngraudu maizes minestrone

maizes-minestrone

IBM Šefpavārs Vatsons, piedāvājot šo recepti, iedvesmojies no “BonApetit” pavasara minestrones ar vistas gaļas frikadelēm. Recepte paredzēta četrām porcijām.

Nepieciešamie produkti:

  • 2 šķēles pilngraudu maizes
  • 2 tējkarotes sasmalcināta rozmarīna
  • ¾ ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu
  • ½ krūze olu nūdeļu
  • ¼ krūzes sarīvēta Parmas siera
  • 1 krūze spinātu lapu
  • ½ krūze sagrieztu salātlapu
  • 1 nomizots un sagriezts burkāns
  • 1 sasmalcināts sīpols
  • 200 g maltas vistas gaļas
  • Sakults vienas olas baltums
  • 1 ola
  • 4 daiviņas sasmalcināta, samalta ķiploka
  • 4 krūzes vistas buljona
  • 30 g ExtraVirgin olīveļļas
  • košera sāls, sarkanā čili pulveris

Pagatavošana

  1. Vidēja izmēra bļodā sajauciet vistas gaļu, pilngraudu maizi ar pusi no Parmas siera, pusi no ķiplokiem, visiem sasmalcinātajiem pētersīļiem, olu baltumu, košera sāli un sarkanā čili pulveri. Izveidojiet frikadeles, aptuveni 1,3 cm diametrā (vajadzētu iznākt aptuveni 28).
  2. Nelielā katliņā uz vidējas uguns uzkarsējiet olīveļļu, aptuveni trīs minūtes apcepiet frikadeles. Pēc tam nolieciet tās malā uz atsevišķa šķīvja.
  3. Katliņā ieberiet ķiplokus un turpiniet gatavot, bieži tos apmaisot. Pievienojiet atlikušos ķiplokus un gatavojiet vienu minūti. Pielejiet vistas buljonu un divas krūzes ūdens, pagaidiet līdz viss sāk vārīties. Pievienojiet olu nūdeles un burkānu, gatavojiet uz lēnas uguns aptuveni astoņas minūtes. Pievienojiet frikadeles, lēnām vāriet līdz burkāni kļūst mīksti un frikadeles ir pilnībā gatavas. Pievienojiet spinātu un salātu lapas, atlikušo Parmas sieru un visu samaisiet. Pievienojiet pēc garšas košera sāli un sarkanā čili pulveri.
  4. Ielejiet zupu trauciņos – dekorējiet ar pētersīļiem, rozmarīnu un Parmas sieru.

“Piena ragū”

piena-ragu

Recepte balstīta uz klasiskās pastas Bolonjēzes gaumē pagatavošanas principiem. Galu galā iegūsiet piecas porcijas. Katru porciju vēlams pasniegt uz silta šķīvja.

Nepieciešamie produkti:

  • 120 ml sarkanvīna
  • 85 g salītas cūkgaļas (var aizvietot ar šķiņķi, bekonu, vītinātu gaļu u.tml.)
  • 30 g ExtraVirgin olīveļļas
  • 1,5 krūze buljona (pēc ieskatiem un garšas izvēles)
  • Čedaras siers
  • 1 ¼ krūzes piena
  • 1 ¼ ēdamkarotes čili pastas
  • 1 vistas krūtiņa
  • 200 g maltas liellopa gaļas
  • ¾ kg nūdeļu
  • 4 krūzes sakapātu sarkano kāpostu (vai var aizstāt ar 2 sakapātiem burkāniem)
  • 3 sakapāti tomāti
  • 2 sakapāti sīpoli
  • malts koriandrs
  • košera sāls

Pagatavošana

1. Mērce. Uz vidēji lielas uguns lielā, biezā katlā uzkarsējiet olīveļļu. Pievienojiet sīpolus, tomātus un sarkanos kāpostus. Sautējiet 8-10 minūtes. Pievienojiet malto liellopa gaļu, vistas krūtiņu un salīto cūkgaļu. Visu sautējiet, laiku pa laikam apmaisot, apmēram 15 minūtes. Pievienojiet sarkanvīnu; vāriet vienu minūti, bieži apmaisot un neļaujot piedegt. Pievienojiet buljonu un čili pastu; apmaisiet, lai veidojas viendabīga masa. Samaziniet gatavošanas uguni uz pavisam nelielu un ļaujiet, lai viss lēnām sautējas aptuveni 1,5 stundas, laiku pa laikam apmaisot. Pievienojiet košera sāli un malto koriandru.

2. Neliela pannā uzkarsējiet pienu un pakāpeniski pievienojiet mērcei. Daļēji pārklājiet mērces katliņu un ļaujiet sautēties vēl 45 minūtes uz lēnas uguns, apmaisot un pievienojot buljonu – līdz ¼ krūzes, lai mērce nebūtu tik bieza.

3. Uzvāriet palielā katliņā ūdeni, pievienojiet košera sāli, ieberiet nūdeles un vāriet tās, laiku pa laikam apmaisot. Daļu no ūdens, kurā novārītas nūdeles, saglabājiet. Atsevišķā kastrolī sajauciet mērci ar nosusinātām nūdelēm. Ja nūdeļu un mērces apvienojums šķiet sauss, pievienojiet mazliet ūdens, kurā vārījās nūdeles. Pirms pasniegšanas katrai porcijai pievienojiet Čedaras sieru.

Lai labi garšo!

Aktuālais jautājums

Vai Jūs šķirojat bioloģiskos atkritumus

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (reģistrācijas Nr. 90009029104, nmpd.gov.lv) aicina pieteikties uz vakanto amatu Elektriķis/-e (profesijas kods 7411 01) Darba vides nodrošinājuma nodaļā Darba vieta: Rīgas iela 47A, Valmiera, Valmieras nov. Darba laiks: uz noteiktu laiku (~6 mēneši ), normālais darba laiks 40 stundas nedēļā Mēs uzticēsim: nodrošināt ārējo un iekšējo elektroinstalācijas tīklu nepārtrauktu un drošu darbību, t.sk. bojājumu novēršanu, remontu un nepieciešamo elementu nomaiņu; nodrošināt vējstrāvu sistēmu darbības nepārtrauktību, veikt nepieciešamos remontdarbus; veikt jaunu elektroinstalācijas tīklu izbūvi un elektroiekārtu uzstādīšanu; veikt apgaismes tīklu apkalpošanu un remontu; veikt strāvas ģeneratoru tehniskās pārbaudes. Ko iegūsi, ja pievienosies mums: atbildīgu darbu pie viena no lielākajiem nozares darba devējiem; mēnešalgu no 929 EUR līdz 1026 EUR (pirms nodokļu nomaksas); sociālās garantijas (atbilstoši valsts pārvaldē noteiktajam – ikgadējo atvaļinājumu, papildatvaļinājumu atbilstoši darbinieka darbības ikgadējam novērtējumam līdz 5 darba dienām, mācību iespējas); labus darba apstākļus, profesionālus un atsaucīgus darba kolēģus. Tu esi kā radīts darbam Dienestā, ja Tev ir: vidējā profesionālā izglītība; vēlama vismaz 3 gadu profesionālā darba pieredze; spēkā esoša B vai Bz elektrodrošības grupas apliecība; zināšanas un prasmes darbā ar tehnisko dokumentāciju – elektroiekārtu montāžas, darbības un ekspluatācijas parametru noteikšanu; pieredze elektroietaišu uzstādīšanā un apkalpošanā; labas valsts valodas prasmes atbilstoši vismaz A līmeņa 2.pakāpei; B kategorijas transportlīdzekļa vadītāja apliecība. Lai pieteiktos konkursam CV (Curriculum Vitae) līdz 2025. gada 29. decembrim sūtīt elektroniski uz e-pastu konkursam@nmpd.gov.lv ar norādi “Elektriķis/-e” vai iesniegt personīgi Rīgas ielā 47A, Valmierā. Papildus informācija pa tālruni: 67337625 vai 67337052. Atlases procesā tiek rūpīgi izvērtētas kandidāta zināšanas, pieredze un profesionālā atbilstība konkrētajam amatam. Dienestam ir vienlīdzīga attieksme pret visiem, neatkarīgi no dzimuma, etniskās izcelsmes, seksuālās orientācijas, reliģiskās pārliecības vai jebkuras citas piederības. Pamatojoties uz Vispārīgo datu aizsardzības regulu, informējam, ka pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi atbilstoši normatīvajiem aktiem nodarbinātības jomā. Datu pārzinis ir Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, adrese: Laktas iela 8, Rīga, LV-1013; tālr. Nr. 67337000; e-pasts: nmpd@nmpd.gov.lv. Vairāk informācijas skatīt: https://www.nmpd.gov.lv/lv/privatuma-politika#personala-atlase Profesija: ELEKTRIĶIS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 47A, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Veselības aprūpe / Sociālā aprūpe Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-12-29 Kontaktpersona: CV sūtīt elektroniski uz e- pastu: konkursam@nmpd.gov.lv ar norādi " Elektriķis/-e Izglītības līmenis: Profesionālā vidējā izglītība

“Rūjienas saldējums”, palielinot ražošanas apjomus, aicina darbā darbiniekus  ražošanas cehā pie Mini Melt Big iekārtas   Mēs Tev uzticēsim: Veikt darbu pie ražošanas līnijām saldējuma ražotnē; Veikt citus līdzīga rakstura uzdevumus pēc maiņas vadītāja norādēm. No Tevis sagaidām: Fizisko noturību, stingri ievērot sanitārās un higiēnas prasības, koncentrēšanās spējas; Spēju strādāt maiņu grafikā - 12 stundas; Vēlmi mācīties un apgūt jaunas prasmes; Medicīnisko izziņu Nr. 027/u. Piedāvājam: Atalgojumu sākot no 1200 – 1300 EUR pirms nodokļu nomaksas; Sociālās garantijas; Apmācības darbu uzsākot, kas nepieciešamas darba pienākumu veikšanai; Darbu maiņu grafikā – dienas un nakts maiņas; Dinamisku darba vidi; Darba apģērbu; Bezmaksas kafiju un saldējumu; Iespēju iegādāties saldējumu par darbiniekiem draudzīgām cenām; Draudzīgu kolektīvu. Darba vieta: Rūjienā, Upes ielā 5 Gaidīsim Tavu pieteikumu (CV) uz e-pastu: personals@rujienassaldejums.lv Tālrunis informācijai: 29468727 (personāla vadītāja). Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz pārrunām. Nosūtot savu CV, pretendents piekrīt, ka SIA “Rūjienas saldējums” reģ. nr. 44103057131, kā datu pārzinis, veiks personas datu apstrādi CV atlases procesā. Profesija: PIENA PRODUKTU PĀRSTRĀDĀTĀJS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Upes iela 5, Rūjiena, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 5 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2026-01-20 Kontaktpersona: Nora Kārkliņa

“Rūjienas saldējums” komanda aicina pievienoties  ražošanas iekārtu operatoru Darba pienākumi: Pamatdarbs pie ražošanas iekārtām, līnijām - produkta palaišana, uzraudzība, līniju regulācija un citi pienākumi; Uzraudzīt ražošanas iekārtu darbību; Veikt ražošanas iekārtu un līniju plānveida un neplānotos remontdarbus un citus darba pienākumus. No Tevis sagaidām: Pieredzi, iemaņas un zināšanas darbā ar tehniskām iekārtām; Precizitāti, spēju pieņemt lēmumus, uzņemties atbildību; Iniciatīvu un labas komunikācijas prasmes; Spēju organizēt un plānot savu darbu; Spēju strādāt fizisku darbu, intensīvos darba apstākļos; Vēlmi mācīties, apgūt jaunas prasmes; Medicīnisko izziņu Nr. 027/u. Piedāvājam: Atalgojumu sākot no 1500 EUR pirms nodokļu nomaksas; Maiņu darbu – dienas un nakts maiņas; Sociālās garantijas; Veselības apdrošināšanu pēc 3 nostrādātajiem mēnešiem; Apmācības darbu uzsākot, kas nepieciešamas darba pienākumu veikšanai; Dinamisku darba vidi; Darba apģērbu; Bezmaksas kafiju un saldējumu; Draudzīgu kolektīvu. Darba vieta: Rūjienā, Upes ielā 5 Gaidīsim Tavu pieteikumu (CV) uz e-pastu: personals@rujienassaldejums.lv  Tālrunis informācijai: 29468727 (personāla vadītāja). Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz pārrunām. Nosūtot savu CV, pretendents piekrīt, ka SIA “Rūjienas saldējums” reģ. nr. 44103057131, kā datu pārzinis, veiks personas datu apstrādi CV atlases procesā. Profesija: PIENA PRODUKTU RAŽOŠANAS IEKĀRTU OPERATORS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Upes iela 5, Rūjiena, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 3 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2026-01-20 Kontaktpersona: Nora Kārkliņa

Mūsu partneri