Valmieras Ziņas

Valmieras tehnikums prezentē inovatīvus produktus un gūst panākumus pārtikas izstādē “Riga Food 2024”

Lasīšanas laiks: 3 min

No 5. līdz 7. septembrim Valmieras tehnikums piedalījās starptautiskajā pārtikas izstādē “Riga Food 2024”, kurā prezentēja sadarbībā ar Valmieras tehnikuma audzēkņiem izstrādātus pārtikas produktus – skābētu kāpostu čipsus un gurķu-cidoniju limonādi, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Valmieras Tehnikuma Sabiedrisko attiecību speciāliste Inta Heidemane.

Valmieras tehnikuma stendā īpašu interesi izraisīja skābētu kāpostu čipsi, kas ir veselīgs un inovatīvs produkts, apvienojot tradicionālo Latvijas garšu ar modernu uzkodu formātu. Sābētu kāpostu čipsi ir bagāti ar probiotikām, kas palīdz uzlabot gremošanas sistēmas darbību un stiprina imūnsistēmu. Tāpat, gurķu-cidoniju limonāde piedāvāja svaigu un atsvaidzinošu garšas kombināciju, kas piesaistīja gan veselīga dzīvesveida piekritējus, gan eksperimentētājus ar jaunām garšām.

Izstādes pirmajā dienā viesojās arī Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. Tehnikuma direktore Vineta Melngārša prezidentam sniedza detalizētu ieskatu tehnikuma attīstībā un sniegtajās izglītības iespējās, uzsverot tehnikuma nozīmi jauno speciālistu sagatavošanā pārtikas nozarē. Arī Zemkopības ministrs Armands Krauze un “Riga Food 2024” galvenais projekta vadītājs Rolands Nežborts novērtēja Valmieras tehnikuma ražoto produkciju.

“Vienlaikus ar kvalitatīvas izglītības iegūšanu Valmieras tehnikums, topošajiem pārtikas produktu ražošanas tehniķiem ir lieliska iespēja izglītības programmas apguves laikā līdzdarboties unikālu pārtikas produktu tapšanas procesā, profesionāli aprīkotajās Valmieras tehnikuma pārtikas produktu ražošanas laboratorijās. Pārtikas produktu ražošana ir vienlīdz stratēğiski svarīgs virziens, līdztekus valstiski definētajiem aizsardzības un citiem uzdevumiem,” tā Valmieras tehnikuma direkotre Vineta Melngārša.

Valmieras tehnikuma pārtikas tehnoloģe Daina Eglīte-Antona izstādē uzstājās kā žūrijas pārstāve “Baltic Taste Award 2024” konkursā, kur vērtēja labākos ēdienus un dzērienus. Kā arī piedalījās paneļdiskusijā – “Zaļo griķu pasaule. Vai griķi ir veselīgi? Kāpēc?”

Npslēguma dienā Valmieras tehnikuma audzēknes Rota Gundega Klētniece un Lote Lamberte, kas apgūst pavāra profesiju, kopā ar skolotāju Sanitu Reinfeldi piedalījās “Baltic Taste Award 2024” “Zero Waste Challenge 2024” konkursā, kur izcīnīja godpilno otro vietu. Konkursa laikā meitenēm tika izsniegta tā dēvētā “melnā kaste” ar nezināmiem produktiem, un viņām bija tikai 10 minūtes laika, lai izdomātu ēdiena nosaukumu un izstrādātu recepti. Skolotāja Sanita Reinfelde pagatavoja starteri no kartupeļa un gailenēm, savukārt audzēknes pagatavoja pamatēdienu no truša gaļas un sarkanā kāposta.

“Zero Waste Challenge 2024” konkursā, piedalījās arī komandas no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Konkursa uzdevums bija radīt ēdienus, maksimāli izmantojot produktus, lai samazinātu atkritumus un veicinātu ilgtspējīgu ēdienu gatavošanu. Tehnikuma komanda izcēlās ar izcilu sniegumu, profesionālu pieeju un komandas garu, pierādot, cik būtiska ir efektīva sadarbība.

Arī populāri dzīvesstila blogeri, piemēram, Mārtiņš Mičulis, Justīne Martinsone un citi, pozitīvi vērtēja Valmieras tehnikuma piedāvāto produkciju. Skābētu kāpostu čipsi un gurķu-cidoniju limonāde guva pozitīvas atsauksmes, pateicoties to unikālajām garšas īpašībām un veselīgajam sastāvam. Blogeri atzina, ka šie produkti piedāvā jaunu un radošu pieeju tradicionālajiem Latvijas produktiem, ideāli iederoties mūsdienu veselīga uztura tendencēs.

Valmieras tehnikums ar lepnumu atskatās uz saviem sasniegumiem “Riga Food 2024” un turpina aktīvi attīstīt jauno pārtikas tehnologu un pavāru prasmes, veicinot Latvijas kulinārijas inovāciju un ilgtspējību.

Aktuālais jautājums

Vai Jūs šķirojat bioloģiskos atkritumus

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

“Rūjienas saldējums”, pieaugot ražošanas apjomiem, aicina savā komandā saldējuma masas vārītāju Darba pienākumi: Saldējuma masas sagatavošana un vārīšana; Izejvielu sagatavošana atbilstoši receptūrām; Iekārtu, līniju mazgāšana, dezinfekcija; Iekārtu uzturēšana labā darba kārtībā; Telpu un iekārtu uzturēšana atbilstoši sanitārajām prasībām u.c.   No Tevis sagaidām: Spēju strādāt fizisku darbu, intensīvos darba apstākļos; Spēju uzņemties atbildību un veikt darba pienākumus ar precizitāti; Spēju organizēt un plānot savu darbu; Iniciatīvu un labas komunikācijas prasmes; Vēlmi mācīties, apgūt jaunas prasmes; Medicīnisko izziņu Nr. 027/u.   Piedāvājam: Atalgojumu sākot no 8 EUR stundā pirms nodokļu nomaksas; Maiņu darbu – dienas un nakts maiņas; Sociālās garantijas; Veselības apdrošināšanu pēc 3 nostrādātajiem mēnešiem; Apmācības darbu uzsākot, kas nepieciešamas darba pienākumu veikšanai; Dinamisku darba vidi; Darba apģērbu; Draudzīgu kolektīvu. Darba vieta: Rūjienā, Upes ielā 5 Gaidīsim Tavu pieteikumu (CV) uz e-pastu: personals@rujienassaldejums.lv Tālrunis informācijai: 29468727 (personāla vadītāja). Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz pārrunām. Nosūtot savu CV, pretendents piekrīt, ka SIA “Rūjienas saldējums” reģ. nr. 44103057131, kā datu pārzinis, veiks personas datu apstrādi CV atlases procesā. Profesija: VĀRĪTĀJS Algas izmaksas veids: Stundas tarifa likme Darba vietas adrese: LATVIJA, Upes iela 5, Rūjiena, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-12-15 Kontaktpersona: Nora Kārkliņa

reģ.Nr.LV90001342592 izsludina konkursu uz vakantajiem amatiem Vidzemes Augstskolas Zinātniskajā institūtā: vadošais pētnieks - 1 vieta; zinātnes nozare Plašsaziņas līdzekļi un komunikācija, apakšnozare Komunikācijas teorija Uz vadošā pētnieka amatu var pretendēt persona ar doktora grādu, kurai ir pētījumu profilam atbilstošas zinātniskās publikācijas un/vai patenti, kura spēj patstāvīgi veikt zinātniskos pētījumus, veidot zinātnisko projektu pieteikumus, vadīt citu zinātnieku pētniecisko darbu un kuram zinātniskā un akadēmiskā darba stāžs kopumā nav mazāks par pieciem gadiem. Pretendentu zinātnisko kvalifikāciju izvērtē institūta zinātniskā padome atbilstoši “Nolikums par vēlēšanām akadēmiskajos amatos Vidzemes Augstskolā” (https://va.lv/dokumenti). Pretendentiem uz vakantajiem amatiem līdz 2025.gada 19.decembrim (ieskaitot) jāiesniedz institūta zinātniskajai padomei adresēts iesniegums-motivācijas vēstule par dalību konkursā, norādot, uz kādu amatu un kādā zinātņu nozarē/apakšnozarē kandidāts pretendē, izglītību un zinātnisko grādu apliecinošu dokumentu kopijas, publicēto zinātnisko darbu saraksts, CV ar iekļautu informāciju par angļu valodas zināšanu līmeni. Pieteikumu sūtīt Vidzemes Augstskolas juristei-personāla speciālistei: kabinets Nr.222, Tērbatas iela 10, Valmiera, LV-4202 vai pa e-pastu agrita.somase@va.lv ar norādi „Konkurss uz zinātnisko amatu”; tālr.: 26442256. Samaksa vadošajam pētniekam: 17,54-52,62 EUR/h,atbilstoši konkrētajam veiktajam darbam. Profesija: VADOŠAIS PĒTNIEKS Darba vietas adrese: LATVIJA, Tērbatas iela 10, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-12-19 Kontaktpersona: CV,mot.vēst.,lūdzam sūtīt uz e-pastu: agrita.somase@va.lv

Mūsu partneri