Valmieras Ziņas

Sarkanā cāļa zupa Taizemes gaumē

Lasīšanas laiks: 2 min

Lai ātri pagatavotu gardu ēdienu, nevajag daudz: pareizi un gudri apvienotas piecas galvenās sastāvdaļas, uzskata britu pavārs Džeimijs Olivers.

Jaunajā raidījumā “Džeimija ātrās un viegli pagatavojamās maltītes” Olivers apņēmies pierādīt, ka šādi var tapt gan gaļas un zivju ēdieni, gan arī salāti, pastas un deserti.

“Reizēm vienkāršākās lietas ir vislabākās: nevaru noticēt, ka man bija nepieciešami 20 gadi, lai saprastu, ka koncentrēšanās uz piecām galvenajām sastāvdaļām, kas apvienotas izcilās kombinācijās un papildinātas ar labu tehniku, ir patiešām aizraujoša ēst gatavošanas pieredze,” tā atzīst pats pavārs.

Lūk, kā Džeimijs gatavo sarkano cāļa zupu Taizemes gaumē!

Sastāvdaļas

1,6 kg vesels lauku cālis

1,2 kg sviesta ķirbis

Buntīte svaiga koriandra

100 g sarkanā karija pastas

400 ml kārbiņa liesa (light) kokosriekstu piena

Pagatavošana

Cāli ievieto lielā, dziļā katlā. Uzmanīgi gareniski pārgriež ķirbi, pēc tam sagriež to trīs centimetru lielos gabaliņos, atbrīvo no sēklām. Sasmalcina koriandra kātiņus, pievieno katlā kopā ar sviesta ķirbi, karija pastu, kokosriekstu pienu. Pievieno litru ūdens. Uzliek vāku, vāra vidējā karstumā apmēram stundu un divdesmit minūtes.

Ar knaiblēm izņem cāli. No zupas virsmas noņem tauku gabaliņus, ja tādi ir, pēc tam pārkaisa ar pusi no koriandra lapām. Ar kartupeļu spiedi saspiež daļu ķirbja gabaliņu, tā piešķirot zupai biezāku tekstūru. Pagaršo, pievieno jūras sāli un piparus, pēc tam sadala sešās bļodiņās un pārkaisa ar atlikušo koriandru. Pirms pasniegšanas sagriež un pievieno cāli. Ja gaļu plānots griezt pie galda, tad pasniedz kopā ar divām dakšiņām.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu partneri