Valmieras Ziņas

Recepte: Vistas piccata

Lasīšanas laiks: 2 min

Piedāvājam pavisam vienkāršu, ātri pagatavojamu vistas piccatas recepti gardam trešdienas vakaram no portāla Simplyrecipes.com.

Sastāvdaļas:

  • 2-4 bez kauliem, bez ādas, vistas krūtiņu pusītes
  • 70 g miltu
  • 1/4 tējkarotes sāls
  • Šķipsniņa melnie melnie pipari
  • 3 ēd.k. rīvētu Parmezāna sieru
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • 4 ēdamkarotes sviesta
  • 120 ml vistas buljonu vai sauso baltvīnu 
  • 2 ēd.k. citrona sulas
  • 50 g sālītu kaperu
  • 2 ēd.k. sasmalcinātus svaigus pētersīļus

Pagatavošana:

  1. Vistas krūtiņu pusītēs horizontāli izdara griezumu un filejas atloka kā “taurenīšus” vaļā. Ja gabali šķiet pārāk biezi tos ieliek starp pārtikas plēvēm un ar gaļas āmuru izklapē nedaudz plānākus (apmēram 0,6cm plānumā)
  2. Kopā samaisa miltus, sāli, piparus un rīvēto Parmezāna sieru. Vistas gabalus iemērc ūdenī un pēc tam tos liek miltu, sāls, piparu maisījumā un kārtīgi apviļā.
  3. Uz vidēji lielas uguns pannā uzkarsē olīveļļu un 2 ēd.k. sviestu. Pannā liek cepties vistu gabalus, bet pannu nedrīkst pārpildīt. Katru gabaliņu kārtīgi apcep, līdz kļuvis vidēji brūns, no katras puses. Apmēram 3 minūtes no katras puses. Izceptos gabalus no pannas pārvieto uz restītēm, kas novietotas pāri pannai, lai saglabātu tos apmēram 110°C grādu siltumā.
  4. Pannā lej vistas buljonu vai sauso baltvīnu, citronu sulu un kaperus. Visu karsē kamēr sāk veidoties mērce. Mērcē iemaisa atlikušās divas ēd.k. sviestu. 
  5. Uz atsevišķa šķīvja liek vistu un pāri lej mērci un pārkaisa ar svaigiem pētersīļiem.

Labu apetīti!

“Rūjienas saldējums” komanda aicina pievienoties papildspēkus – mehāniķi Galvenie pienākumi: Pārzināt iekārtu lietošanas, ekspluatācijas un drošības instrukcijas; Plānot un organizēt ikmēneša un ikgadējo ražošanas iekārtu apkopes un remonta darbus; Uzturēt atbilstošā darba kārtībā infrastruktūras objektus un komunālo saimniecību; Informēt tiešo vadītāju par pamanītiem bojājumiem, avārijām infrastruktūrā un komunālajā saimniecībā: Uzturēt un regulāri aizpildīt tehnisko dokumentāciju pēc tiešā vadītāja rīkojuma; Veikt citus līdzīga rakstura uzdevumus uzņēmumā pēc tiešā vadītāja vai uzņēmuma vadītāja rakstiska vai mutiska rīkojuma. Galvenās prasības: Vēlama iegūta tehniskā izglītība vai praktiskā darba pieredze iekārtu apkalpošanā; Iepriekšēja darba pieredze ražošanas uzņēmumā tiks uzskatīta par priekšrocību; Pārzināt gan tehniskas, gan elektroniskas nianses ražošanas iekārtām; Labas komunikācijas un sadarbības prasmes; Spēja būt lojālam pret uzņēmumu, kurā strādā. Piedāvājam: Atalgojumu sākot no 1500 EUR pārbaudes laikā pirms nodokļu nomaksas, pēc pārbaudes laika atkarīgs no Tavām prasmēm un spējām; Sociālās garantijas; Veselības apdrošināšanu pēc 3 nostrādātajiem mēnešiem; Apmācības darbu uzsākot, kas nepieciešamas darba pienākumu veikšanai; Dinamisku darba vidi; Darba apģērbu; Bezmaksas kafiju un saldējumu; Un citus bonusus. Darba vieta: Rūjienā, Upes ielā 5 Gaidīsim Tavu pieteikumu (CV) līdz 1.jūlijam uz e-pastu: personals@rujienassaldejums.lv Tālrunis informācijai: 29468727 (personāla vadītāja). Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz pārrunām. Nosūtot savu CV, pretendents piekrīt, ka SIA “Rūjienas saldējums” reģ. nr. 44103057131, kā datu pārzinis, veiks personas datu apstrādi CV atlases procesā. Profesija: MEHĀNIĶIS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Upes iela 5, Rūjiena, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-07-01 Kontaktpersona: Nora Kārkliņa

Mūsu partneri