Valmieras Ziņas

Recepte: Šokolādes pekanriekstu tarte

Lasīšanas laiks: 2 min

Šokolādes un riekstu mīļiem piedāvājam gardu tartes recepti no portāla Simplyrecipes.com.

Sastāvdaļas:

  • 1 pagatavota mīklas pamatne (var pagatavot pats vai nopirkt jau gatavu)
  • 230 g pekanrieksti
  • 8 ēdamkarotes sviesta, sagriezts gabalos
  • 50 g granulēta cukura
  • 50 g brūnā cukura
  • 85 g labas kvalitātes tumšās šokolādes (60-70%), sasmalcinātas (apmēram 2 -2,5 cm gabalos)
  • 4 lielas olas
  • 150 ml kukurūzas sīrupu
  • 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
  • Pūdercukurs dekorēšanai

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē krāsni līdz 190 C grādiem. Tartes pamatnes mīklu izrullē apmēram 30 cm diametrā. Pirms rullēšanas vajag galda virsmu nokaisīt ar miltiem.
  2. Mīklu noceļ no galda virsmas, liek virsū tartes pamatnes formai. Ar miltos apsmērētiem pirkstiem viegli piespiež mīklu pie apakšas un cepamās formas malām. Ar nazi vai virtuves šķērēm nogriež pāri palikušās mīklas malas. Ar dakšiņu dažās vietās sadursta mīklas pamatni.
  3. Mīklas pamatni liek atdzesēties saldētavā aptuveni uz 15 minūtēm, vai ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm. Kamēr mīkla ir sastingusi un kļuvusi auksta, bet nav sasalusi.
  4.  Pāri mīklas pamatnei liek folija loksni ar spīdīgo pusi uz leju un foliju piespiež pie mīklas pamatnes un malām. Foliju piepilda ar kaltētām pupiņām. Mīklu liek cepties uz aptuveni 15 minūtēm, kamēr mīklas malas sāk palikt viegli brūnas. Uzmanīgi izceļ foliju ar pupiņām un mīklas pamatni cep vēl aptuveni 5 minūtes vai nedaudz vairāk, kamēr izskatās, ka mīkla sāk palikt gatava.
  5.  Tarti izņem no krāsns un liek atdzesēties, bet krāsni ārā vēl neslēdz.
  6.  Uz cepamās pannas liek riekstus un tos liek cepties cepeškrāsnī aptuveni uz 8 minūtēm, ik pa laikam apmaisot, lai no tiem sāktu izdalīties patīkams aromāts. 
  7.  Lielāka izmēra pannā uz lēnas uguns izkausē sviestu. Sviestu nedrīkst pārsildīt, tas nedrīkst mainīt krāsu. Pievieno abu veidu cukurus. Gatavo, nepārtraukti maisot, kamēr cukurs izkusis un kopā ar sviestu veido viendabīgu masu. Pievieno šokolādi un visu maisa, kamēr šokolāde izkususi. Pannu noņem no uguns un ļauj masai atdzist līdz remdenai temperatūrai.
  8. Atdzisušai šokolādes masai pievieno olas, kukurūzas sīrupu un vaniļu. Visu kārtīgi izmaisa.
  9.  Tartes pamatnē izkaisa pekanriekstus, pāri lej šokolādes masu un visu vienmērīgi izlīdzina.
  10. Visu cep aptuveni 25 minūtes, kamēr tartes pildījums ir izcepies un ir viegli “pufīgs” viducī, mīklas maliņas kļūst brūnas.
  11.  Kad tarte izcepusies, to atdzesē. Vēlāk uzmanīgi noņem apkārtesošās cepamās formas malas un ar divām lāpstiņām uzmanīgi tarti noceļ no cepamās formas pamatnes. Pāri pārkaisa pūdercukuru un tā ir gatava pasniegšanai! 

Labu apetīti!

Aktuālais jautājums

Vai Jūs šķirojat bioloģiskos atkritumus

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

“Rūjienas saldējums”, pieaugot ražošanas apjomiem, aicina savā komandā saldējuma masas vārītāju Darba pienākumi: Saldējuma masas sagatavošana un vārīšana; Izejvielu sagatavošana atbilstoši receptūrām; Iekārtu, līniju mazgāšana, dezinfekcija; Iekārtu uzturēšana labā darba kārtībā; Telpu un iekārtu uzturēšana atbilstoši sanitārajām prasībām u.c.   No Tevis sagaidām: Spēju strādāt fizisku darbu, intensīvos darba apstākļos; Spēju uzņemties atbildību un veikt darba pienākumus ar precizitāti; Spēju organizēt un plānot savu darbu; Iniciatīvu un labas komunikācijas prasmes; Vēlmi mācīties, apgūt jaunas prasmes; Medicīnisko izziņu Nr. 027/u.   Piedāvājam: Atalgojumu sākot no 8 EUR stundā pirms nodokļu nomaksas; Maiņu darbu – dienas un nakts maiņas; Sociālās garantijas; Veselības apdrošināšanu pēc 3 nostrādātajiem mēnešiem; Apmācības darbu uzsākot, kas nepieciešamas darba pienākumu veikšanai; Dinamisku darba vidi; Darba apģērbu; Draudzīgu kolektīvu. Darba vieta: Rūjienā, Upes ielā 5 Gaidīsim Tavu pieteikumu (CV) uz e-pastu: personals@rujienassaldejums.lv Tālrunis informācijai: 29468727 (personāla vadītāja). Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz pārrunām. Nosūtot savu CV, pretendents piekrīt, ka SIA “Rūjienas saldējums” reģ. nr. 44103057131, kā datu pārzinis, veiks personas datu apstrādi CV atlases procesā. Profesija: VĀRĪTĀJS Algas izmaksas veids: Stundas tarifa likme Darba vietas adrese: LATVIJA, Upes iela 5, Rūjiena, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-12-15 Kontaktpersona: Nora Kārkliņa

reģ.Nr.LV90001342592 izsludina konkursu uz vakantajiem amatiem Vidzemes Augstskolas Zinātniskajā institūtā: vadošais pētnieks - 1 vieta; zinātnes nozare Plašsaziņas līdzekļi un komunikācija, apakšnozare Komunikācijas teorija Uz vadošā pētnieka amatu var pretendēt persona ar doktora grādu, kurai ir pētījumu profilam atbilstošas zinātniskās publikācijas un/vai patenti, kura spēj patstāvīgi veikt zinātniskos pētījumus, veidot zinātnisko projektu pieteikumus, vadīt citu zinātnieku pētniecisko darbu un kuram zinātniskā un akadēmiskā darba stāžs kopumā nav mazāks par pieciem gadiem. Pretendentu zinātnisko kvalifikāciju izvērtē institūta zinātniskā padome atbilstoši “Nolikums par vēlēšanām akadēmiskajos amatos Vidzemes Augstskolā” (https://va.lv/dokumenti). Pretendentiem uz vakantajiem amatiem līdz 2025.gada 19.decembrim (ieskaitot) jāiesniedz institūta zinātniskajai padomei adresēts iesniegums-motivācijas vēstule par dalību konkursā, norādot, uz kādu amatu un kādā zinātņu nozarē/apakšnozarē kandidāts pretendē, izglītību un zinātnisko grādu apliecinošu dokumentu kopijas, publicēto zinātnisko darbu saraksts, CV ar iekļautu informāciju par angļu valodas zināšanu līmeni. Pieteikumu sūtīt Vidzemes Augstskolas juristei-personāla speciālistei: kabinets Nr.222, Tērbatas iela 10, Valmiera, LV-4202 vai pa e-pastu agrita.somase@va.lv ar norādi „Konkurss uz zinātnisko amatu”; tālr.: 26442256. Samaksa vadošajam pētniekam: 17,54-52,62 EUR/h,atbilstoši konkrētajam veiktajam darbam. Profesija: VADOŠAIS PĒTNIEKS Darba vietas adrese: LATVIJA, Tērbatas iela 10, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-12-19 Kontaktpersona: CV,mot.vēst.,lūdzam sūtīt uz e-pastu: agrita.somase@va.lv

Mūsu partneri