Valmieras Ziņas

Recepte: Pildīts svētku ķirbis

Lasīšanas laiks: 2 min

Helovīna svētku noskaņās piedāvājam vienkāršu ķirbju recepti, kā pagatavot lielisku ēdienu vakariņu galdam.

Sastāvdaļas:

  • 1 vidēja izmēra ķirbis ( vislabāk izmantot Muskata vai riekstu ķirbi )
  • 500-600 g cūkgaļas maltās gaļas
  • 1-2 ēd.k brūnie rīsi
  • 2 lielāka izmēra sīpoli
  • 1-2 sarkanās paprikas
  • 2 burkāni
  • 2 kāti ar pētersīļiem ( var izmantot arī kaltētus )
  • 1 ķiploku daiviņa
  • pus tējkarote melnie pipari
  • 1 tējkarote sāls ( var vadīties pēc garšas )
  • 50 g žāvētas plūmes
  • 200 ml saldā krējuma
  • 100 g rīvēts, labi kūstošs siers
  • krējums vai bezpiedevu jogurts

Pagatavošana: 

  1. Ķirbim nogriež augšējo daļu, tā tiks izmantota kā “cepurīte”. No iekšpuses izņem visu mīkstumu ar sēklām un nedaudz pagrebj ķirbja malas. Ķirbi ieliek pārtikas cepamajā maisiņā un ievieto mikroviļņu krāsnī uz 5-6 minūtēm.
  2. Sīpolus, papriku sagriež mazos kubiņos. Burkānus un ķiploku daiviņu sarīvē. Visu nedaudz apcept uz pannas. 
  3. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C.
  4. Žāvētās plūmes var sagriezt mazākos gabaliņos vai atstāt veselas. Atsevišķā bļodā kopā ar apceptajiem dārzeņiem samaisa malto gaļu, rīsus, garšvielas un plūmes. Pievieno arī 200 ml saldo krējumu. 
  5. Kad visa masa sajaukta, to ievieto izgrebtajā ķirbī un pa virsu liek nogriezto ķirbja “cepurīti”.
  6. Piepildīto ķirbi aptin ar foliju, līdz “cepurītei”, un cep cepeškrāsnī aptuveni uz 1,5 h ( atkarībā no ķirbja izmēra ).
  7. Kad ķirbis izcepies, noņem cepurīti un pāri pārkaisa rīvēto sieru, atstāj izslēgtā krāsnī uz 10 minūtēm, lai izkustu siers.
  8. Gatavo ķirbi var griezt daivās un pasniegt pāri pārlejot krējumu vai bezpiedevu jogurtu,

Lai labi garšo!

 

Aktuālais jautājums

Vai Jūs šķirojat bioloģiskos atkritumus

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

“Rūjienas saldējums” komanda aicina pievienoties papildspēkus – mehāniķi Galvenie pienākumi: Pārzināt iekārtu lietošanas, ekspluatācijas un drošības instrukcijas; Plānot un organizēt ikmēneša un ikgadējo ražošanas iekārtu apkopes un remonta darbus; Uzturēt atbilstošā darba kārtībā infrastruktūras objektus un komunālo saimniecību; Informēt tiešo vadītāju par pamanītiem bojājumiem, avārijām infrastruktūrā un komunālajā saimniecībā: Uzturēt un regulāri aizpildīt tehnisko dokumentāciju pēc tiešā vadītāja rīkojuma; Veikt citus līdzīga rakstura uzdevumus uzņēmumā pēc tiešā vadītāja vai uzņēmuma vadītāja rakstiska vai mutiska rīkojuma. Galvenās prasības: Vēlama iegūta tehniskā izglītība vai praktiskā darba pieredze iekārtu apkalpošanā; Iepriekšēja darba pieredze ražošanas uzņēmumā tiks uzskatīta par priekšrocību; Pārzināt gan tehniskas, gan elektroniskas nianses ražošanas iekārtām; Labas komunikācijas un sadarbības prasmes; Spēja būt lojālam pret uzņēmumu, kurā strādā. Piedāvājam: Atalgojumu sākot no 1500 EUR pārbaudes laikā pirms nodokļu nomaksas, pēc pārbaudes laika atkarīgs no Tavām prasmēm un spējām; Sociālās garantijas; Veselības apdrošināšanu pēc 3 nostrādātajiem mēnešiem; Apmācības darbu uzsākot, kas nepieciešamas darba pienākumu veikšanai; Dinamisku darba vidi; Darba apģērbu; Bezmaksas kafiju un saldējumu; Un citus bonusus. Darba vieta: Rūjienā, Upes ielā 5 Gaidīsim Tavu pieteikumu (CV) līdz 1.jūlijam uz e-pastu: personals@rujienassaldejums.lv Tālrunis informācijai: 29468727 (personāla vadītāja). Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz pārrunām. Nosūtot savu CV, pretendents piekrīt, ka SIA “Rūjienas saldējums” reģ. nr. 44103057131, kā datu pārzinis, veiks personas datu apstrādi CV atlases procesā. Profesija: MEHĀNIĶIS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Upes iela 5, Rūjiena, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-07-01 Kontaktpersona: Nora Kārkliņa

Mūsu partneri