Valmieras Ziņas

Recepte: Melnais cūkgaļas barbekjū amerikāņu gaumē

Tuvojas Līgo svētki, kad līdzās tradicionālajiem Jāņu ēdieniem liekam galdā arī uz iesmiem ceptu gaļu. Šis būs vispiemērotākais brīdis, lai pamielotu savus draugus ar melno cūkgaļas barbekjū amerikāņu gaumē.

“Tā ir īsta ASV dienvidu garša, kas ir cieņā “dziļajos” Dienvidos, kur kūpināšanai, sālīšanai, cepšanai uz grila ir ierādīta goda vieta,” par cūkgaļas barbekjū saka aizrautīgais britu pavārs Džeimijs Olivers. Iedvesmu receptei viņš guvis apceļojot Teksasu. Svētdienās, no 25.jūnija kanālā “FOX Life” skatāms pavāra jaunais šovs “Džeimija ceļojums apkārt Amerikai”, kas tapis pēc visnotaļ trakas kulinārās ekspedīcijas pa vairākiem ASV štatiem  – Luiziānu, Arizonu, Džordžiju, Vaiomingu, kā arī ceļojuma uz Losandželosu un Ņujorku. 

Sastāvdaļas marinādei

½ tējkarotes ķimeņu sēklu

1 tējkarote fenheļa sēklu

2 krustnagliņas

1 ēdamkarote ar kaudzi saldas kūpinātas paprikas

1 apelsīns, miziņa un sula

maza buntīte svaiga timiāna, noplūktas un smalki sagrieztas lapiņas

4 ķiploka daiviņas, notīrītas un ļoti smalki sagrieztas

150 ml organiskā tomātu kečupa

6 ēdamkarotes balzametiķa

Sastāvdaļas gaļai

4 x 400 g augstākās labturības kategorijas cūkas filejas

jūras sāls

Svaigi malti melnie pipari

1 sauja svaiga koriandra, noplūktas un sasmalcinātas lapiņas – pēc izvēles

1 citrona sula – pēc izvēles

Pagatavošana

Lai pagatavotu marinādi, piestā (vai kā savādāk) saberz ķimeņu, fenheļa sēklas un krustnagliņas, sajauc tās ar papriku, apelsīnu miziņu un sulu, timiānu, ķiplokiem, kečupu un balzametiķi. Apkaisi cūkas fileju ar sāli un pipariem. Tad aplej gaļu ar marinādi tā, lai gaļa ir pilnībā pārklāta. Šim nolūkam izmanto lielāko daļu marinādes.

Fileja jāmarinē vismaz stundu, bet vislabāk – aptuveni pusi dienas. Ja plāno cūkgaļu cept uz iesmiem, tad sagriez to apmēram 2,5 centimetru lielos gabaliņos.

Kad esi gatavs gaļas cepšanai, tad liec to uz barbekjū pannas vai grila. Cep apmēram 15 līdz 20 minūtes vai arī tik ilgi, līdz fileja ir jauki apdegusi. Ik reizi, kad apgriez gaļu, apslaki to ar marinādes pārpalikumu, lai veidojas lipīga, tumša glazūra.

Gatavo fileju noliec uz lielas paplātes un ļauj piecas minūtes nostāvēties. Ja cep veselas filejas, tad sagriez tās uz pusēm vai noņem gaļu no iesmiem, apkaisi ar sasmalcinātu koriandru vai apslaki ar citrona sulu.

Lieliski sader kopā ar salātiem, asām pupiņām, kukurūzu un rīsiem.

Komentējot Jūs piekrītat Lietošanas noteikumiem.

"Valmieras ziņas" jautā

Vai Valmierā vajag uzstādīt fotoradarus?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Pievienojies mūsu komandai! Valmierā uzņēmējdarbība un attīstība iet roku rokā ar dabisku, sakoptu un sakārtotu vidi. Tā iedvesmo augstiem sasniegumiem sportā, izglītībā, radošiem risinājumiem kultūrā un jaunu virsotņu sasniegšanai! Kā pilsēta nevar pastāvēt bez iedzīvotājiem, tā pašvaldība - bez izglītotiem, lojāliem un atsaucīgiem darbiniekiem. Valmieras pilsētas pašvaldība aicina darbā uz nenoteiktu laiku (1,0 slodze, 40 stundas nedēļā) DIENESTA VIESNĪCAS SKOLOTĀJU (darba vietas adrese: Ausekļa iela 25C, Valmierā) Ja Tev ir vēlme: - nodrošināt Dienesta viesnīcā dzīvojošiem izglītojamajiem drošu un psiholoģiski labvēlīgu vidi; - sadarboties ar izglītojamajiem, izglītojamā vecākiem vai aizbildņiem, izglītības iestāžu sociāliem pedagogiem un Dienesta viesnīcas tehnisko personālu, lai sniegtu atbalstu izglītojamajiem izglītības procesa un socializācijas jautājumos; - strādāt individuālo darbu ar izglītojamajiem - iepazīt izglītojamo intereses un individuālās īpatnības, organizēt individuālās (arī grupveida) pārrunas; - sekot, lai izglītojamie ievēro telpu lietošanas un iekšējās kārtības noteikumus. Darbs ar vidusskolas vecuma izglītojamajiem; un ja Tev ir: - augstākā pedagoģiskā izglītība; - pedagoģiskā darba pieredze ne mazāk par 2 gadiem; - labas komunikācijas prasmes, spēja strādāt komandā un pieņemt lēmumus patstāvīgi; mēs piedāvājam: - darba samaksa par slodzi no 535 EUR līdz 620 EUR (atbilstoši darbinieka individuālajam novērtējumam); - darba devēja līdzfinansētu veselības apdrošināšanu un sociālās garantijas. Pieteikuma vēstuli, CV un augstākās izglītības dokumenta kopijas var iesniegt elektroniski, nosūtot uz personals@valmiera.lv, vai personīgi Valmieras pilsētas pašvaldības Apmeklētāju pieņemšanas centrā adrese: Lāčplēša ielā 2, Valmierā, ar norādi „Dienesta viesnīcas skolotāja/-as amatam” līdz 2019.gada 22.novembrim plkst.16:00. Tālrunis papildu informācijai: 64207148, 64207156 vai 29448574. Iesniegtos personas datus Valmieras pilsētas pašvaldība izmantos, lai konkursa kārtībā noteiktu vakancei atbilstošāko kandidātu. Ja kandidāts vēlas, lai viņa personas dati tiktu saglabāti Valmieras pilsētas pašvaldības iekšējā datu bāzē ar mērķi tos apstrādāti citos Valmieras pilsētas pašvaldības personāla atlases konkursos, tad pieteikumā vakancei lūdzam kandidātam norādīt savu piekrišanu personas datu saglabāšanai. Sīkāka informācija par personas datu apstrādi Valmieras pilsētas pašvaldībā: http://www.valmiera.lv/images/userfiles/VPP_privatumapolitika%281%29.pdf Profesija: INTERNĀTA, DIENESTA VIESNĪCAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Ausekļa iela 25C, Valmiera Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Aktuāla līdz: 2019-11-22

1120 06 Ražošanas direktors kokapstrādē BEST WOOD EUROPE, SIA Darba apraksts - Ražošanas un tehnoloģisko procesu plānošana, vadīšana un kontrole; - Plānot, organizēt un vadīt pakļautībā esošos cilvēkresursus; - Nodrošināt un kontrolēt ražošanas iekārtu optimālu lietošanu un savlaicīgu tehnisko apkalpošanu; - Kontrolēt visus ražotnes procesus, nodrošināt to izpildes kvalitāti; - Sekot līdz ražošanas procesu normu un projektu izpildes termiņu ievērošanu; - Sniegt ierosinājumus ražošanas procesu attīstībai; - Ieviest ražošanas procesos jaunus tehnikas veidus, kā arī jaunākās tehnoloģijas; - Izstrādāt pasākumus, kuri veicinās efektivitātes paaugstināšanu un izmaksu samazināšanos; - Budžeta sastādīšana, tā izpildes kontrole. Prasības kandidātiem - Augstākā vidējā speciālā izglītība, vēlams kokapstrādes specialitātē vai citā tehniskā jomā; - Darba pieredze vadoša līmeņa amatā un cilvēku vadībā; - Izpratne par uzņēmuma vajadzībām un personāla attīstības iespējām; - Spēja ātri pieņemt efektīvus un kvalitatīvus lēmumus; - Spēja organizēt, koordinēt un kontrolēt padoto darbību; - Spēja ātri reaģēt uz izmaiņām un pielāgoties situācijai; - Aktīva, pašmotivēta un uz rezultātu orientēta personība ar augstu atbildības sajūtu un līderības dotībām; - Teicamas latviešu un krievu valodu zināšanas. Uzņēmums piedāvā Profesionālus izaicinājumus un stabilu darba vietu; Vērtīgu darba pieredzi; Konkurētspējīgu atalgojumu; Nepieciešamo nodrošinājumu darba veiksmīgai izpildei; Daļēji apmaksātas pusdienas; Kompensāciju ceļa izdevumiem. Informācija par darba sludinājumu: Uz darba vietu nogādā ar uzņēmēja transportu. Atrašanās vieta: “Zālītes”, Brenguļu pagasts, Beverīnas novads, LV-4245 Darba amata apraksts: pilna slodze, pastāvīgs darbinieks. Darba laiks: 8:00-17:00   Alga: No EUR 2500 – 3000 bruto un sociālās garantijas.  Sazināsimies ar kandidātiem, kuri būs tikuši 2.atlases kārtā. Epasts: bwe@bwe.lv Mob.tel.: 24966076 Profesija: RAŽOŠANAS DIREKTORS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Valmiera Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2019-11-30 Kontaktpersona: Struktūrvienība Brenguļu pagasta Zālītēs

Mūsu partneri