Valmieras Ziņas

Recepte: Kārtainais kartupeļu sacepums

Lasīšanas laiks: 2 min

Ziemā biežāk nekā gada siltajos mēnešos vēlamies galdā celt sātīgas un siltas maltītes. Vislabāk tās pagatavot no bagātīgā Latvijas dārzeņu klāsta, kas šogad veikalu plauktos pieejams lētāk. Šādas maltītes ne tikai remdē izsalkumu un silda, bet var būt labs palīgs nepieciešamās vitamīnu devas uzņemšanai gada aukstajā periodā. Rimi Gardēdis, šefpavārs Normunds Baranovskis iesaka ziemas sezonai raksturīgu recepti, kas pagatavota no pašmāju dārzeņiem un sniegs gan sātu, gan tik nepieciešamās uzturvielas.

“Dārzeņiem būtu jāveido vismaz sešdesmit procentu no mūsu ēdienkartes. Neatkarīgi no to pagatavošanas veida – svaigi, cepti vai vārīti – dārzeņi ir tie, kas palīdz veidot gan garšas buķeti, gan rada sāta sajūtu un nodrošina ķermeni ar ziemā tik ļoti nepieciešamām uzturvielām. Tādēļ iesaku dažādot ziemas ēdienkarti, papildinot savas maltītes ar dārzeņu ēdieniem, piemēram, pākšaugu vai dažādu sakņu ēdieniem, kas radīs tikpat lielu sāta sajūtu kā šmorētas cūkgaļas ribiņas. Turklāt ne mazāk svarīgi, ka līdz ar nodokļu samazinājumu pašmāju dārzeņi šogad pieejami par draudzīgākām cenām,” stāsta šefpavārs Normunds Baranovkis.

Kārtainais kartupeļu sacepums

Veģetāra maltīte, no kuras neatteiksies pat gaļēdāji. Sātīgi un bagātīgi.

Sastāvdaļas:

Latvijas kartupeļi – 2,5 kg

Sīpols – 2 gab.

Bešamel mērcei:

Sviests – 80 g

Olīveļļa – 30 ml

Garšvielu maisījums Itāļu Selection by Rimi – 1 ēdamk.

Sāls ­– ½ tējk.

Kviešu milti – 2 ēdamk.

Piens, 3,5% (silts, vismaz 80 grādu temperatūrā) – 600 ml

Pagatavošana:

Nomizo kartupeļus un sagriez pēc iespējas plānākās ripiņās. Tad pagatavo Bešamel mērci. Uzkarsē atsevišķā katliņā pienu. Savukārt citā katlā kausē sviestu ar olīveļļu, pievieno garšvielas un sāli. Tad pieber klāt miltus un plaucē 1 – 2 minūtes. Tikai nepiededzini! Lēnām pievieno karstu pienu un ar putojamo slotiņu maisi līdz izveidojas mērce. Tad mērcē liec sagrieztus kartupeļus un sīpolus. Nedaudz apmaisot, applaucē tos aptuveni 2 minūtes.

Karsē cepeškrāsni līdz 160 – 170 grādiem. Pa to laiku kartupeļus kārto cepešpannā. Formai nav nozīmes, taču atceries, jo vairāk kārtas būs sacepumam, jo ilgāk tas gatavosies. Pa virsu liec cepamparīru, kas izgriezts tieši tādā pašā formā kā cepamforma. Cep no 1 h līdz gatavībai, atkarībā, kādu formu izmanto. Vislabāk sacepums garšos, ja pēc cepšanas to uzliksi uz sloga, lai atdziestot kārtas saliptu un veidotu saturīgu sacepumu.

Labu apetīti!

Aktuālais jautājums

Vai Jūs šķirojat bioloģiskos atkritumus

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

“Rūjienas saldējums” komanda aicina pievienoties papildspēkus – mehāniķi Galvenie pienākumi: Pārzināt iekārtu lietošanas, ekspluatācijas un drošības instrukcijas; Plānot un organizēt ikmēneša un ikgadējo ražošanas iekārtu apkopes un remonta darbus; Uzturēt atbilstošā darba kārtībā infrastruktūras objektus un komunālo saimniecību; Informēt tiešo vadītāju par pamanītiem bojājumiem, avārijām infrastruktūrā un komunālajā saimniecībā: Uzturēt un regulāri aizpildīt tehnisko dokumentāciju pēc tiešā vadītāja rīkojuma; Veikt citus līdzīga rakstura uzdevumus uzņēmumā pēc tiešā vadītāja vai uzņēmuma vadītāja rakstiska vai mutiska rīkojuma. Galvenās prasības: Vēlama iegūta tehniskā izglītība vai praktiskā darba pieredze iekārtu apkalpošanā; Iepriekšēja darba pieredze ražošanas uzņēmumā tiks uzskatīta par priekšrocību; Pārzināt gan tehniskas, gan elektroniskas nianses ražošanas iekārtām; Labas komunikācijas un sadarbības prasmes; Spēja būt lojālam pret uzņēmumu, kurā strādā. Piedāvājam: Atalgojumu sākot no 1500 EUR pārbaudes laikā pirms nodokļu nomaksas, pēc pārbaudes laika atkarīgs no Tavām prasmēm un spējām; Sociālās garantijas; Veselības apdrošināšanu pēc 3 nostrādātajiem mēnešiem; Apmācības darbu uzsākot, kas nepieciešamas darba pienākumu veikšanai; Dinamisku darba vidi; Darba apģērbu; Bezmaksas kafiju un saldējumu; Un citus bonusus. Darba vieta: Rūjienā, Upes ielā 5 Gaidīsim Tavu pieteikumu (CV) līdz 1.jūlijam uz e-pastu: personals@rujienassaldejums.lv Tālrunis informācijai: 29468727 (personāla vadītāja). Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz pārrunām. Nosūtot savu CV, pretendents piekrīt, ka SIA “Rūjienas saldējums” reģ. nr. 44103057131, kā datu pārzinis, veiks personas datu apstrādi CV atlases procesā. Profesija: MEHĀNIĶIS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Upes iela 5, Rūjiena, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-07-01 Kontaktpersona: Nora Kārkliņa

Mūsu partneri