Valmieras Ziņas

Recepte: Bagete ar vistas fileju un sieru

Lasīšanas laiks: 2 min

Piedāvājam gardu bagetes recepti no portāla Buzzfeed.com.

Sastāvdaļas:

  • 1 vistas fileja
  • Milti
  • 4 olas
  • Rīvmaize
  • 200 ml eļļas
  • 1 garā bagete
  • 10 – 12 šķēlītes viegli kūstoša siera
  • 100g sviesta
  • 3 ķiploku daiviņas
  • 1 ēdamkarote pētersīļu
  • 1 ēdamkarote parmezāna siera

Pagatavošana:

  1. Vistas fileju sagriež aptuveni 1 cm biezās šķēlēs;
  2. Atsevišķās bļodās ievieto miltus, saklapētas olas un rīvmaizi;
  3. Filejas gabaliņu izmērcē miltos, tad olā un rīvmaizē, noklājot visu gabaliņu;
  4. Atkārto ar atlikušajiem filejas gabaliņiem;
  5. Pannā uzsilda eļļu līdz aptuveni 180˚C;
  6. Arī cepeškrāsni uzliek sildīties uz 180˚C;
  7. Sakarsētā eļļā liek apviļātos vistas filejas gabaliņus un cep, līdz abas puses ir zeltaini brūnas. Noņemot no pannas, tos liek uz papīra dvieļa, lai notek liekais šķidrums;
  8. Sagriež bageti filejas gabalu garumā;
  9. Ar nazi no bagetes izgriež vidu;
  10. Blakus saliek divus siera gabalus vienu virs otra tā, lai tie pārklātos aptuveni 1 cm. Pa vidu abiem siera gabaliem ievieto izcepto fileju. Sieru cieši aptin apkārt filejai;
  11. Sarullētos filejas gabalus ievieto bagetes gabalā. To sagriež vēl mazākos gabalos, ko cieši vienu pie otra saliek uz cepamās pannas;
  12. Atsevišķā bļodā kopā sajauc izkausētu sviestu, samīcītas ķiploku daiviņas, smalki sakapātus pētersīļus un parmezāna sieru. Iegūto masu pārlej pāri visiem bagetes gabaliem;
  13. Visus bagetes gabalus cieši ietin follijā un cep cepeškrāsnī aptuveni 20-25 minūtes, kamēr siers ir izkusis un sāk palikt brūns;
  14. Pasniedz kopā ar mērcīti pēc pašu izvēles.

Lai labi garšo!

Video recepte:

Mūsu partneri

Seko jaunumiem mūsu Facebook lapā!