Valmieras Ziņas

Recepte: Bagete ar vistas fileju un sieru

Lasīšanas laiks: 2 min

Piedāvājam gardu bagetes recepti no portāla Buzzfeed.com.

Sastāvdaļas:

  • 1 vistas fileja
  • Milti
  • 4 olas
  • Rīvmaize
  • 200 ml eļļas
  • 1 garā bagete
  • 10 – 12 šķēlītes viegli kūstoša siera
  • 100g sviesta
  • 3 ķiploku daiviņas
  • 1 ēdamkarote pētersīļu
  • 1 ēdamkarote parmezāna siera

Pagatavošana:

  1. Vistas fileju sagriež aptuveni 1 cm biezās šķēlēs;
  2. Atsevišķās bļodās ievieto miltus, saklapētas olas un rīvmaizi;
  3. Filejas gabaliņu izmērcē miltos, tad olā un rīvmaizē, noklājot visu gabaliņu;
  4. Atkārto ar atlikušajiem filejas gabaliņiem;
  5. Pannā uzsilda eļļu līdz aptuveni 180˚C;
  6. Arī cepeškrāsni uzliek sildīties uz 180˚C;
  7. Sakarsētā eļļā liek apviļātos vistas filejas gabaliņus un cep, līdz abas puses ir zeltaini brūnas. Noņemot no pannas, tos liek uz papīra dvieļa, lai notek liekais šķidrums;
  8. Sagriež bageti filejas gabalu garumā;
  9. Ar nazi no bagetes izgriež vidu;
  10. Blakus saliek divus siera gabalus vienu virs otra tā, lai tie pārklātos aptuveni 1 cm. Pa vidu abiem siera gabaliem ievieto izcepto fileju. Sieru cieši aptin apkārt filejai;
  11. Sarullētos filejas gabalus ievieto bagetes gabalā. To sagriež vēl mazākos gabalos, ko cieši vienu pie otra saliek uz cepamās pannas;
  12. Atsevišķā bļodā kopā sajauc izkausētu sviestu, samīcītas ķiploku daiviņas, smalki sakapātus pētersīļus un parmezāna sieru. Iegūto masu pārlej pāri visiem bagetes gabaliem;
  13. Visus bagetes gabalus cieši ietin follijā un cep cepeškrāsnī aptuveni 20-25 minūtes, kamēr siers ir izkusis un sāk palikt brūns;
  14. Pasniedz kopā ar mērcīti pēc pašu izvēles.

Lai labi garšo!

Video recepte:

Aktuālais jautājums

Vai Jūs šķirojat bioloģiskos atkritumus

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu partneri