Valmieras Ziņas

Recepte: Atvēsinošs meloņu sorberts

Lasīšanas laiks: < 1 min

Vasara ir ideāli piemērots laiks, lai pagatavotu ko atvēsinošu un veselīgu. Piedāvājam jums meloņu sorberta recepti.

Sastāvdaļas:

  • 1 vidēja zaļā melone;
  • 1 tējkarote svaigi spiestas citronu sulas;
  • 4 ēdamkarotes medus;
  • 4 ēdamkarotes ūdens.

Pagatavošana:

  1. Sākumā nepieciešams nomizot meloni, izņemt no tās vidus sēklas, un pēc tam mīkstumu sagriezt vidēja lieluma kubiņos;
  2. Kubiņus atstatus vienu no otra izber uz cepamā papīra loksnes un uzliek uz cepešpannas;
  3. Ievietojiet cepešpannu ar meloni saldētavā uz vismaz 4-6 stundā (vai līdz brīdim, kad gabaliņi pilnībā sasaluši);
  4. Pēc tam izņemiet melones gabaliņus no saldētavas, ieberiet blenderī, pievienojot citronu sulu, medu un ūdeni;
  5. Sablenderējiet sastāvdaļas tā, lai iegūtu irdenu masu. Ja nepieciešams, pievienojiet vēl nedaudz ūdens, taču vērojiet, lai masa nekļūst pārāk šķidra;
  6. Kad tas izdarīts, pagaršojiet sablenderēto masu un pievienojiet vēl medu, ja nepieciešams.
  7. Iegūto masu ievietojiet saldētavā uz vēl vienu stundu.
  8. Pasniedz uzreiz, servējot saldējuma trauciņos. Šo gardumu var glabāt saldētavā, hermētiskā traukā līdz pat 2 nedēļām.

Lai labi garšo!

Video recepte:

Aktuālais jautājums

Vai Jūs šķirojat bioloģiskos atkritumus

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu partneri