Valmieras Ziņas

Ražotāji: Saldējuma pārdošana Latvijā šovasar nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ ir samazinājusies

Lasīšanas laiks: 3 min

Nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ saldējuma pārdošana šovasar samazinājusies salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, aģentūrai LETA atzina aptaujātie Latvijas saldējuma ražotāji.

Piena pārstrādes uzņēmums “Food Union” Mārketinga vadītāja Ieva Ražinska atzina, ka nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ šā gada vasarā, saldējumu pārdošana Latvijā vasaras laikā ir nedaudz sarukusi salīdzinājumā ar pērnā gada vasaru. Vienlaikus viņa piebilda, ka “Food Union” to izdevies kompensēt ar pārdošanas pieaugumu eksporta valstīs.

Viņa atgādināja, ka papildus jau esošajām eksporta valstīm “Food Union” šogad ir sācis saldējuma eksportu uz Rumāniju, kā arī dubultojis saldējuma realizāciju Norvēģijā. Tas ir izdevies “Food Union” grupas uzņēmumu ciešas sadarbības rezultātā, Latvijā ražojot saldējumu abiem šiem tirgiem. Ražinska piebilda, ka pašlaik apmēri vēl nav grandiozi, taču mērķis nākotnē ir attīstīt šādas ražošanas sinerģijas, palielinot ražošanas un eksporta apjomus.

Pēc Ražinskas teiktā, galvenais izaicinājums saldējuma ražošanā ir nepastāvīgie un neprognozējamie laikapstākļi vasarā, kuriem ir tieša ietekme uz saldējuma pārdošanu. “Tā kā laikapstākļus ietekmēt nevaram, tad “Food Union” orientējas uz tādu jaunu un populāru garšu un formātu izstrādi, kas būtu iecienīta ne tikai trīs vasaras mēnešos, bet visa gada laikā,” viņa sacīja, piebilstot, ka jau patlaban norit darbs pie nākamā gada jauno produktu izstrādes.

Arī saldējuma ražotāja “Rūjienas saldējums” valdes priekšsēdētājs Igors Miezis aģentūrai LETA atzina, ka aukstās un slapjās vasaras dēļ saldējuma tirgus šogad Latvijā ir sarucis.

“Vasara šogad statistiski bija viena no sliktākajām līdzšinējā vēsturē – tā bija ļoti slapja un auksta. Nevaru pateikt, par cik ir krities kopējais saldējuma tirgus, bet saldējuma patēriņš ir sarucis diezgan būtiski. Visiem saldējuma ražotājiem un atspirdzinošo dzērienu ražotājiem tas bija diezgan liels trieciens,”

teica Miezis.

Viņš piebilda, ka uzņēmumam izaicinājums bijis arī izejvielu cenu kāpums, jo “Rūjienas saldējums” produkciju ražo no dabīgām izejvielām – piena un saldā krējuma.

“Saldā krējuma un sviesta cena šogad pieauga nesamērīgi augstas, līdz ar to produkcijas pašizmaksa veidojās ļoti augsta, bet mēs absolūti nevarējām pacelt savas pārdošanas cenas līdz adekvātam līmenim,”

sacīja Miezis. Vienlaikus viņš piebilda, ka “Rūjienas saldējumam” šis gads kopvērtējumā nebūs sliktāks kā iepriekšējais, pateicoties uzņēmuma darbībai eksporta tirgos.

LETA jau vēstīja, ka “Food Union” grupā ietilpst AS “Rīgas piena kombināts”, AS “Valmieras piens”, AS “Rīgas piensaimnieks”, kā arī saldējuma ražotāji “Premia” Igaunijā un Lietuvā, uzņēmumi “Premier Is” un “Hjem Is” Dānijā, “Isbjørn Is” Norvēģijā, “Alpin57Lux” Rumānijā un saldējuma ražotājs Baltkrievijā “Ingman Ice Cream”. “Food Union” grupā Eiropā kopumā strādā vairāk nekā 2500 darbinieku, no kuriem vairāk nekā 1200 darbinieku strādā uzņēmumos Baltijā.

“Rūjienas saldējums” ir dibināts 2009.gadā, un tā pamatkapitāls ir 507 431 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Igors Miezis.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA “Valmieras Olimpiskais centrs” viesnīca „Sports Hotel” aicina pievienoties savai komandai uz noteiktu laiku līdz 31.08.2024. VIESMĪLI Galvenās prasības klandidātiem: augstu atbildības izjūta un precizitāte darbā; uzturēt tīru un kārtīgu darba vidi un aprīkojumu; higiēnas un paškontroles normu ievērošana un to kontrolēšana; spēja patstāvīgi plānot savu darba laiku; labas latviešu valodas zināšanas; angļu valodas zināšanas sarunvalodas līmenī; pieredze līdzīgā amatā tiks uzskatīta par priekšrocību. Amata apraksts: plānot un organizēt viesu apkalpošanu brokastīs; organizēt pasūtījumu izpildi; pagatavot un sagatavot brokastu produkciju; nodarboties ar viesu uzņemšanu; iegādāties produktus un citus materiālus, kontrolēt to izlietošanu un uzgalbāšanu; piedalīties saimniecības struktūrvienības darba organizēšanā; brokastu zāles un virtuves sagatavošana brokastīm. Piedāvājam: pilnas slodzes darbu; draudzīgu un atsaucīgu kolektīvu; stabilu atalgojumu un sociālās garantijas; atalgojums: stundas tarifa likme pārbaudes laikā 4,50 EUR/h, pēc pābaudes laika 5.00 EUR/h (pirms nodokļu nomaksas); summēto darba laiku, darbu maiņās (06.00-14.30); dažāda veida “bonusus” pēc pārbaudes laika; darba vieta: viesnīca "Sports Hotel", Vaidavas iela 15, Valmiera, Valmieras novads. Pieteikuma vēstuli un CV lūdzam sūtīt uz e-pastu –monta.martinsone@sportshotel.lv Tiks izskatīti tikai tie pieteikumi, kuros būs gan CV, gan motivācijas (pieteikuma) vēstule. Informācija par piedāvāto amatu pa tālruni +371 25464433 Kontaktpersona Monta Martinsone, Informācija par viesnīcu www.sportshotel.lv Pieteikumus uz vakanci iesniegt līdz 19.05.2024. Pretendentu iesūtītie dokumenti un personas dati, uz vakances laiku un noteiktu laiku pēc norādītā termiņa beigām, pārziņa leģitīmo interešu ietvaros tiks uzglabāti pārziņa lietvedībā. Iesniedzot savu pieteikumu, Jūs piekrītat savu personas datu apstrādei norādītās vakances pretendentu izvērtēšanas un atlases procesā un saziņai ar Jums. Nosūtītajos dokumentos lūgums neiekļaut sensitīvus (īpašās kategorijas) personas datus. Savu piekrišanu datu apstrādei norādītajiem mērķiem varat atsaukt jebkurā laikā, sazinoties ar pārzini. Pārzinis garantē nenodot pretendenta personas datus trešajām personām, bez pretendenta rakstveida saskaņojuma. Pārzinis SIA “Valmieras Olimpiskais centrs”, reģistrācijas Nr. 54103025871, adrese: Čempionu iela 2, Valmiera, Valmieras novads, LV-4201. Profesija: VIESMĪLIS Algas izmaksas veids: Stundas tarifa likme Darba vietas adrese: LATVIJA, Vaidavas iela 15, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Summētais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-19 Kontaktpersona: Monta Martinsone

Vasara Valmiermuižas alus darītavā ir pļaujas laiks, kad darbu pilnas rokas ikvienam, tāpēc, lai Valmiermuižas saimes grāmatvedība turpinātu strādāt precīzi kā Šveices pulkstenis, aicinām saimē GRĀMATVEŽA PALĪGU vasaras sezonas darbam Valmiermuižas alus darītavā.  Mēs piedāvājam: atalgojumu 800-1000 EUR (bruto), darbinieku papildu labumus, pilnas slodzes darbu viesmīlības atzarā no maija līdz septembrim, darbu draudzīgā un latviskā saimē, stabilitāti, drošus darba apstākļus un visas sociālās garantijas. No Tevis sagaidām: pabeigtu vai iesāktu izglītību grāmatvedībā, pieredze darbā ar uzskaitvedības programmu „Horizon” tiks uzskatīta par priekšrocību, teicamas prasmes darbā ar datoru – MS Office, gribu mācīties un vēlmi sadarboties, cītīgumu, precizitāti un atbildības sajūtu, pozitīvu attieksmi pret dzīvi. Tavas ikdienas atbildības būs: rūpēties par precīzu dokumentu uzskaiti, datu ievade atbilstoši grāmatvedības standartiem un uzdotajiem mērķiem, krājumu uzskaite un uzraudzība, ienākošo un izejošo dokumentu ievade, debitoru un kreditoru atlikumu kontrole, kases dokumentu apstrāde. Sūti savu CV un pārliecības vēstuli ar norādi „Grāmatveža palīgs” uz darbs@valmiermuiza.lv līdz š.g. 12. maijam! SIA „Valmiermuižas alus”, reģ. Nr. 40003752458. Profesija: GRĀMATVEŽA PALĪGS Darba vietas adrese: LATVIJA, Dzirnavu iela 2A, Valmiermuiža, Valmieras pag., Valmieras nov. Darba laika veids: Normālais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-12 Darba sākšanas datums: 2024-05-12 Kontaktpersona: Baiba Putniņa

Mūsu partneri