Valmieras Ziņas

Jūlijs – pikniku mēnesis! Gardas receptes šādai atpūtai

Kāds pārsteigums, ka tieši jūlijs atzīts par pikniku mēnesi! Tieši šajā laikā vizbiežāk iespējams doties pie dabas, lai baudītu līdzi paņemtos našķus un priecātos par kopīgo atpūtu. Bet kādi našķi piemēroti piknikam pie dabas ar ģimeni un draugiem?

Sāļās uzkodas

Pamatnoteikums, dodoties piknikā – lai ēdienu būtu ērti un viegli ēst! Gan lieliem, gan maziem cieņā vienmēr bijušas sāļās uzkodas. 

Pildīts lavašs

Kā pagatavot?

  1. Lavašu izklāj un apsmērē ar kausēto sieru. Uz vienu lavašu apmēram viena kārbiņa kausētā siera.
  2. Sakapā krabju nūjiņas, sasmalcina olas, sarīve sieru un sasmalcina dilles.
  3. Uz nosmērētā lavaša bagātīgi ber virsū sagatavotos produktus, pārlej ar nelielu daudzmu majonēzes, lai mitrāks.
  4. Tam visam pāri pārkaisa smalki sakapātas dillītes.
  5. Tad visu lēnām, kārtīgi gareniski rullē ciet. Griež šķēlītēs.

Sastāvs:

1 plāksne lavaša
300 g krabju nūjiņu
4 cieti vārītas olas
150 g siera
1 kārbiņa kausētā siera
1 saišķītis diļļu
1/2 paciņa majonēzes

Gurķu rullīši

Kā pagatavot?

  1. Gurķi sagriež strēmēlēs (vislabāk ar dārzeņu mizojamo nazīti)
  2. Krēmsieru sajauc ar sakapātiem zaļumie, sāli un piepariem. 
  3. Ar sagatavoto masu noziež gurķu šķēles, aizrullē. Krēmsieru var aizvietot ar biezpienu kam pievienotas garšvielas un garšaugi.

Sastāvs:

Gurķis
180 g krēmsiera bez piedevām
1 saišķītis diļļu un lociņu
Sāls
Pipari

Saldās uzkodas

Saldās uzkodas īpaši uzrunās gados jaunos atpūtniekus, tāpēc svarīgi, lai arī tās ir mazas un viegli baudāmas. 

Aveņu drumstalu kūka

Kā pagatavot?

  1. Cepeškrāsni uzsilda līdz 180 grādiem.
  2. Miltus, mandeles un cukuru liek virtuves kombainā, pievieno sastāvdaļām vēl gabalos sadalītu sviestu, un ļauj ierīcei samaisīt visas sastāvdaļas kopā, līdz veidojas sviesta mīkla. Mīklu sajaukt, protams, var arī ar rokām, bet ar virtuves kombaina palīdzību tas būs daudz ātrāk un vieglāk.
  3. Aptuveni pusi no mīklas masas ieklāj cepamajā formā, vienmērīgi izklājot mīklu pa visu tās pamatni un viegli piespiežot, lai tā būtu stingra.
  4. Mīklai pa virsu smērē aveņu ievārījumu, kuram pa virsu uzkaisa svaigas vai saldētas avenes. Avenēm pa virsu ber atlikušo mīklu, lai veidotos drumslas.
  5. Drumslas pārkaisa ar mandeļu skaidiņām.
  6. Kūku cep aptuveni 50 minūtes, cepeškrāsns apakšējā līmenī, līdz tā kļuvusi viegli zeltaina.
  7. Kad gatava, kūku nedaudz atdzesē un sagriež 12 gabaliņos.

Sastāvdaļas:

250 g milti
100 g mandeles
100 g pūdercukurs
200 g sviests
200 g aveņu ievārījums
200 g svaigas vai saldētas avenes
60 g mandeļu skaidiņas

Brauniji

Kā pagatavot?

1. Uzsildi cepeškrāsni līdz 175 grādiem un sagatavo kūkas veidni.
2. Izkausē riekstu sviestu (mikroviļņu krāsnī, katliņā uz plīts uz lēnas uguns vai karsta ūdens peldē), ielej bļodā, pievieno banānus, kakao pulveri un kārtīgi sajauc. 
3. Lej masu kūkas veidnē, cep apmēram 20 minūtes, pēc izņemšanas ļauj pilnībā atdzist. 

Sastāvdaļas:

3 nogatavojušies banāni
Pus krūze mandeļu (vai citu riekstu) sviesta
2 ēdamkarotes – 1/4 krūzes kakao pulvera (jo vairāk, jo bagātīgāka garša)

Atveldzējoši dzērieni

Karstā dienā, baudot ēdienus, noteikti jāatveldzējas ar kādu spirdzinošu, vasarīgu dzērienu. Kas noderēs Tev?

Rabarberu, ķiršu limonāde

Kā pagatavot?

  1. Katlā saber sagrieztus rabarberus, ķiršus bez kauliņiem, sarīvētu ingveru, medu un ūdeni. Sakarsē līdz vārīšanai un noregulē mazāku temperatūru.
  2. Turpina karsēt 15 minūtes. Pievieno laima sulu.
  3. Limonādi nokāš caur sietu un liek ledusskapī atdzesēties.

Sastāvdaļas:

1 l rabarberu
300 g ķiršu (bez kauliņiem – var bū arī saldēti)
130 ml medus
2 laimu sula
1 tējk. svaiga ingvera
2 l ūdens

Ledus tēja

Kā pagatavot?

  1. Ogas sablenderē kopā ar medu, aplej ar karstu ūdeni un atstāj, lai ievelkas un atdziest.
  2. Atdzesētu dzērienu izkāš, dzerot var pievienot ledus gabaliņus. Lai dzēriens tik ātri neuzsiltu, to var iepildīt termokrūzē.

Interesantākas un neparastākas garšas nianses var iegūt, ka jāņogām pievieno rozmarīna zariņu.

Sastāvdaļas:

80 g ogu (jāņogas, upenes, zemenes, avenes u.c.)
1 ēdamkarote medus
300 ml karsta ūdens

Lai garšīga atpūta svaigā dabā, baudot pikniku ar ģimeni un draugiem!

Komentējot Jūs piekrītat Lietošanas noteikumiem.

"Valmieras ziņas" jautā

Vai Valmierā vajag uzstādīt fotoradarus?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Galvenie darba pienākumi: • Pārtikas un nepārtikas preču tirdzniecība. • Pircēju apkalpošana pie kases. • Preču pieņemšana, pasūtīšana, uzskaite, izvietošana tirdzniecības zālē. • Preču realizācijas termiņu, marķējuma, kvalitātes, uzglabāšanas apstākļu un atbilstošas temperatūras kontrole. Prasības kandidātiem: • Vēlama vidējā vai vidējā speciālā izglītība; • Vēlama pieredze pārtikas tirdzniecībā; • Precizitāte, augsta atbildības sajūta. Piedāvājam: • Interesantu darbu stabilā uzņēmumā; • Mūsdienīgu darba vidi; • Darbam atbilstošu atalgojumu un sociālās garantijas; • Profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas. Darba vietas: Tērbatas 43,Valmiera un Stacijas 44, Valmiera. CV ar norādi "Pārdevējs" lūdzam sūtīt uz e-pastu austris_ag@inbox.lv  vai pieteikties personīgi SIA "Austris AG" birojā Tērbatas ielā 43, Valmierā, 2 stāvā, vai zvanīt uz tālruni 29154756. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz pārrunām. Profesija: MAZUMTIRDZNIECĪBAS VEIKALA PĀRDEVĒJS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Tērbatas iela 43, Valmiera Darba laika veids: Summētais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Tirdzniecība / Mārketings Pieteikto vietu skaits: 2 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2019-10-31 Darba sākšanas datums: 2019-10-21 Kontaktpersona: CV ar norādi "Pārdevējs" sūtīt uz austris_ag@inbox.lv vai zvanīt uz t.29154756. Izglītības līmenis: Vispārējā vidējā izglītība

4* viesnīca “Wolmar” Valmierā godam nes pilsētas vēsturisko nosaukumu no 2000. gada.  Pateicoties labai komandai un viesmīlīgai attieksmei, esam viena no iecienītākām viesnīcām Valmierā. Lai turpinātu priecēt viesus, aicinām komandai pievienoties brokastu un banketu VIESMĪLI. Darba pienākumu apraksts: · apkalpot viesus brokastīs un banketos · uzturēt viesmīlības atmosfēru restorānā  Prasmes un īpašības: · ievērot viesmīlības standartus viesu apkalpošanā un galdu klāšanā · prasme organizēt komandas darbu · pacietība, stila izjūta, spēja ievērot uzvedības, kultūras un pieklājības normas · apkalpot viesus, sazinoties latviešu un angļu valodā  Izglītības prasības un iemaņas: · Profesionālā izglītība un darba pieredze viesmīlības sfērā  Piedāvājam: · maiņu darbu · nepilnu darba slodzi /darbu iespējams apvienot ar studijām/ vai pilnu darba slodzi · iegūt labu darba pieredzi · apmaksātus ēdināšanas pakalpojumus · sociālās garantijas Ja gribi pieteikties, sūti CV uz e-pasta adresi liana@wolmar.lv . Tālrunis informācijai: 29469709. Profesija: VIESMĪLIS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Tērbatas iela 16A, Valmiera Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2019-11-30 Darba sākšanas datums: 2019-10-21 Kontaktpersona: CV sūtīt uz e-pastu liana@wolmar.lv, tālrunis informācijai 29469709. Izglītības līmenis: Profesionālā vidējā izglītība

Mūsu partneri