Valmieras Ziņas

Jauni eksperimenti virtuvē – četras receptes ar plucinātu gaļu

Lasīšanas laiks: 5 min

Makaronu ēdieni – tie garšo ikvienam, turklāt ir ātri pagatavojami. Sildoša zupa ziemā sniedz glābiņu no aukstuma aiz loga. Veselīgi salāti var būt ne tikai piedeva, bet arī spēcinoša pamatmaltīte. Savukārt jebkurā steidzīgā dienā ēstgribu remdēs sātīga sviestmaize.

Kas visiem šiem ēdieniem ir kopīgs? Tos ir pavisam vienkārši papildināt un kombinēt ar plucinātu gaļu! To pierāda gaļas zīmola “Rakvere” ekspertu sarūpētās receptes, kas katram virtuves burvim ļaus radīt jaunas garšas variācijas un iepriecināt mājiniekus.

Gards makaronu ēdiens ar sēnēm un liellopu gaļu

 Sastāvdaļas (četrām porcijām):

  • 200 g “Rakvere” liellopa cepetis sarkanvīna marinādē;
  • 300 g “pappardelle” vai “tagliatelle” makaronu;
  • 200 g šķēlītēs sagrieztu sēņu (piem., austersēnes, šampinjoni);
  • divas kapātas ķiploka daiviņas;
  • četras ēd.k. kaperu;
  • četras ēd.k. kapātu pētersīļu;
  • 20 g parmezāna siera skaidiņu;
  • viena ēd.k. olīveļļas;
  • sāls, pipari.

Gatavošana:

Ieliec liellopa gaļu 180 grādu karstā cepeškrāsnī uz 20 minūtēm. Ieber makaronus sāļā, vārošā ūdenī un vāri atbilstoši norādījumiem, līdz tie ir pusmīksti. Sakarsē uz pannas eļļu un apmēram piecas minūtes apcep tajā kapātus ķiplokus, kaperus un sēnes, nepārtraukti tos maisot. Pievieno sāli un piparus. Ar dakšiņu saplucini liellopa gaļu šķiedrās un pievieno sēņu maisījumam kopā ar dažām ēdamkarotēm pannā satecējušā šķidruma. Nokās gatavos makaronus un kārtīgi samaisi ar sēnēm un gaļu, apkaisi ar pētersīļiem un sāli, pipariem. Saliec uz šķīvjiem, apkaisi ar parmezāna siera skaidiņām un cel galdā!

Nedaudz pikanta tomātu-turku zirņu zupa ar cūkgaļas cepeti

Sastāvdaļas (četrām porcijām):

  • 400 g “Rakvere” cūkgaļas cepeša ar grauzdētiem sīpoliem;
  • viens mizots un gabaliņos sagriezts saldais kartupelis;
  • 20 uz pusēm pārgriezti ķiršu tomāti;
  • viena ēd.k. olīveļļas;
  • 10 cm šķēlītēs sagriezta purava;
  • divas kapātas ķiploka daiviņas;
  • viena tēj.k. (kūpinātas) paprikas pulvera;
  • viena kanēļa standziņa;
  • šķipsniņa čili pārslu vai pulvera;
  • viena tēj.k. maltu koriandra sēklu;
  • viena tēj.k. maltu ķimeņu;
  • 400 g tomātu gabaliņos (konservu);
  • 800 ml dārzeņu buljona;
  • viena bundžiņa turku zirņu (konservu);
  • pasniegšanai: svaigs koriandrs, citrona šķēlītes un, ja ir vēlēšanās, pabiezs bezpiedevu jogurts.

Gatavošana:

Izvieto gaļu, sagrieztu saldo kartupeli un ķiršu tomātus uz pannas, kas pārklāta ar cepamo papīru, un cep 180 grādos aptuveni 20 minūtes. Katlā eļļā sakarsē puravu un ķiplokus, pievieno garšvielas un pāris minūtes virs uguns kārtīgi maisi. Pievieno tomātu konservus, pāris minūtes vēl karsē un tad pievieno karstu buljonu. Ļauj pavārīties 10 minūtes. Izņem kanēļa standziņu un ielej maisījumu kopā ar ceptu saldo kartupeli blenderī. Sablenderē un atlej atpakaļ katlā. Ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz buljona vai ūdens. Pievieno nokāstus un noskalotus turku zirņus un grilētus tomātus, tad vēlreiz uzsildi. Salej zupu šķīvjos, pa virsu uzliec ar dakšu saplucinātu cūkgaļu. Apkaisi ar koriandra lapām un, ja vēlies, pievieno nedaudz citrona sulas un jogurta.

Liellopa gaļas salāti ar grauzdētu ķirbi un bietēm

Sastāvdaļas (četrām porcijām):

  • 300 g “Rakvere” liellopa cepetis sarkanvīna marinādē;
  • 74 ml miežu grūbu (mērcētas pusstundu);
  • četras pāris centimetrus biezas muskatķirbja šķēles, kas attīrītas no sēklām;
  • divas līdz trīs bietes;
  • 75 g salātu maisījuma;
  • četras ēd.k. (saldētu) brūkleņu;
  • četras ēd.k. grauzdētu ķirbja sēklu vai sēklu maisījuma.

Mērce:

  • 50 ml olīveļļas;
  • divas ēd.k. šķidra medus;
  • krietna deva citrona sulas;
  • viena ēd.k. svaiga timiāna lapu;
  • sāls, pipari.

Gatavošana:

Vāri iepriekš izmērcētas grūbas 15 līdz 20 minūtes. Sakrati burciņā ar vāku visas mērces sastāvdaļas. Nomizo bietes un sagriez daļās. Uzliec ķirbjus un bietes uz pannas, kas apklāta ar cepamo papīru, un aplej ar pāris ēdamkarotēm salātu mērces. Cep 180 grādos apmēram 20 minūtes, puslaikā apgriežot uz otru pusi. Vienlaikus uz citas cepešpannas cep arī liellopa gaļu. Nokās grūbas un pievieno tām nedaudz sāls. Sajauc grauzdētu bieti, grūbas un salātus ar atlikušo mērci. Uzliec uz katra šķīvja ķirbja šķēli un uz tās biešu-grūbu-salātu maisījumu, visam pa virsu uzliec saplucinātu un ar gaļas sulu sajauktu liellopa gaļu. Apkaisi ar sēklu maisījumu un brūklenēm un cel galdā!

Sviestmaize ar plucinātu cūkgaļu un sarkanajiem sīpoliem

Sastāvdaļas (četrām porcijām):

  • 400 g “Rakvere” cūkgaļas cepeša ar grauzdētiem sīpoliem;
  • viena liela čabata;
  • viena ēd.k. eļļas;
  • trīs sarkanie sīpoli;
  • puse sarkanā čili;
  • divas ēd.k. vīna etiķa;
  • viena ēd.k. medus;
  • viena ēd.k. kapāta timiāna;
  • pāris saujas salātu maisījuma;
  • viens šķēlītēs sagriezts marinēts gurķis;
  • sāls, pipari.

Mērce:

  • viena ēd.k. graudaino sinepju;
  • trīs ēd.k. majonēzes.

Gatavošana:

Cep gaļu 180 grādos apmēram 20 minūtes. Tikmēr sagriez sīpolu plānās šķēlītēs, attīri čili no sēklām un sagriez šķēlītēs arī to. Sakarsē pannā eļļu, pievieno sīpolus un čili, apkaisi ar sāli un pipariem. Karsē vidējā temperatūrā, nepārtraukti maisot, apmēram septiņas līdz 10 minūtes līdz sīpoli ir mīksti. Pievieno medu un etiķi, karsē vēl pāris minūtes. Sajauc mērces sastāvdaļas. Pārgriez čabatu gareniski uz pusēm un ieliec uz pāris minūtēm krāsnī sasildīties. Uzsmērē uz abām maizes pusītēm mērci. Pēc tam uz apakšējās daļas uzliec salātus, sīpolu maisījumu un ar divu dakšiņu palīdzību saplucinātu un ar gaļas sulu samaisītu gaļu. Pa virsu liec gurķa šķēlītes un otru maizes pusīti. Sagriez četrās daļās un sauc pie galda izsalkušos mājiniekus!

Aktuālais jautājums

Vai Jūs šķirojat bioloģiskos atkritumus

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Vairāk par mums uzzināsi šeit: https://www.vid.gov.lv/lv/personals VALSTS IEŅĒMUMU DIENESTS (reģ. Nr. 90000069281) izsludina konkursu uz Nodokļu nomaksas veicināšanas pārvaldes Otrās juridisko personu parādu atgūšanas daļas galvenā nodokļu inspektora ierēdņa amatu (2 vakances uz nenoteiktu laiku un 1 vakance uz noteiktu laiku) Ar iespēju strādāt Valmierā, Madonā, Cēsīs, Balvos, Daugavpilī vai Rīgā. Nodokļu nomaksas veicināšanas pārvaldes kompetencē ir Valsts ieņēmumu dienesta (turpmāk – VID) pamatdarbības un atbalsta funkcijas īstenošana labprātīgas nodokļu, nodevu, citu valsts noteikto obligāto maksājumu un tieši piemērojamos Eiropas Savienības normatīvajos aktos par muitas lietām noteikto maksājumu saistību izpildes, aprēķināšanas un maksāšanas pareizības kontroles, atbalsta un nodokļu parādu piedziņas jomā. Ja vēlies ieguldīt savas zināšanas un prasmes interesantā un dinamiskā vidē un ikdienā pildīt darba pienākumus, kas saistīti ar nodokļu maksātāju nesavlaicīgu norēķināšanu ar valsts budžetu, konkrētas situācijas analīzi un risinājumu piedāvāšanu, vienojoties ar parādnieku par parāda atmaksu, vai nodokļu parādu atgūšanas procesa uzsākšanu parādniekam, piesakies! Obligātās prasības: vismaz pirmā līmeņa profesionālā augstākā (koledža) izglītība; zināšanas nodokļu normatīvajos aktos; atbilstība likuma “Par Valsts ieņēmumu dienestu” 17.panta pirmās daļas un Valsts civildienesta likuma 7.panta prasībām*; nevainojama reputācija. Ja Tev piemīt kāda no šādām īpašībām, mēs Tevi gaidām Otrās juridisko personu parādu atgūšanas daļā: esi nosvērts; patīk meklēt risinājumus; spēj sekot līdzi informācijai; proti analizēt informāciju; atbildīgi risini izveidojušos situāciju; saskati likumsakarības; strādā ar datoru un programmām; komunicē ar jebkuru personu. Tev ikdienā būs šādi pienākumi: jākomunicē ar nodokļu maksātājiem attālināti vai rakstiski; jārīko un jāpiedalās attālinātajās tikšanās ar nodokļu maksātājiem; jāgatavo pieprasījumi un rīkojumi nodokļu maksātājiem, iestādēm un organizācijām; jāstrādā ar informācijas sistēmām un jāiegūst informācija par nodokļu maksātāju; jāanalizē nodokļu maksātāja saimnieciskā darbība; jāvērtē finanšu dokumenti, jāapkopo informācija un jāgatavo argumentēti lēmumu projekti; jāsadarbojas ar kolēģiem. Mēs piedāvājam: Stabilu atalgojumu, mēnešalga no 1130 līdz 1388 EUR (bruto), pārbaudes laikā līdz 1200 EUR, atkarībā no Tavas profesionālās pieredzes ilguma attiecīgajā jomā, kas iegūta pēdējo piecu gadu laikā;. Tev būs sociālās garantijas. Apdrošināšanas polisi. Brīvas papildus dienas (papildatvaļinājuma dienas). Iespēju strādāt mūsdienīgā darba vidē. Labas izaugsmes iespējas. Ieguldīt savas zināšanas un prasmes. Tavs darbs būs novērtēts no kolēģu un vadības puses. Ātri apgūt darba pienākumus. Teicamu kolektīvu. Elastīgu un ērtu darba laiku. Priekšrocības pretendentam ar: ˗ pirmā līmeņa profesionālo augstāko (koledža) izglītību ekonomikā vai komerczinībās un administrēšanā vai tiesību zinātnē. Ierēdņa dienesta vieta: Beātes iela 49, Valmiera; Raiņa iela 3, Madona; Kr.Valdemāra iela 2, Cēsis; Brīvības iela 81, Balvi; Rīgas iela 4/6, Daugavpils; Talejas iela 1, Rīga Pieteikuma vēstuli, dzīvesgaitas aprakstu (Curriculum Vitae (CV)), izglītību apliecinoša dokumenta kopiju 20 dienu laikā no šī sludinājuma publicēšanas Nodarbinātības valsts aģentūras vakanču portālā lūdzam nosūtīt Valsts ieņēmumu dienestam, Talejas ielā 1, Rīgā, LV-1978, vai uz e-pasta adresi VID.konkursi@vid.gov.lv ar norādi “Konkurss uz NNVP_2JPPAD_GNI_norādi pašvaldību_Vards_Uzvards”. Pretendentiem, kuri izglītību ir ieguvuši ārvalstīs, lūdzam pievienot dokumentu par tās akadēmisko atzīšanu Latvijā. Piesakot savu kandidatūru vakantajam ierēdņa amatam, pretendents apliecina, ka atbilst likuma “Par Valsts ieņēmumu dienestu” 17.panta pirmās daļas un Valsts civildienesta likuma 7.panta prasībām. Ievērojot Eiropas Parlamenta un Padomes Regulas (ES) 2016/679 par fizisku personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti un ar ko atceļ Direktīvu 95/46 EK (Vispārīgā datu aizsardzības regula) 13.panta 1. un 2.punktu, informējam, ka Jūsu pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu kvalitatīvu atlases konkursa norisi atbilstoši normatīvajiem aktiem nodarbinātības jomā. Personas datu apstrādes pārzinis ir VID Talejas ielā 1, Rīgā, LV-1978, tālr.+371 67122633; datu aizsardzības speciālista kontaktinformācija: datuaizsardziba@vid.gov.lv, tālr. +371 67122658, +371 67122660. Papildu informāciju par personas datu apstrādi un par atlases procesa privātuma politiku VID ir pieejama VID tīmekļa vietnē sadaļās: Personas datu apstrāde VID un Atlases procesa privātuma politika. Jautājumos par amata pienākumiem zvani uz tālruņa numuru +371 67123733. Ja Tev ir neskaidrības par konkursu, zvani uz tālruņa numuru +371 67122633 vai uzdod savu jautājumu, rakstot uz e-pasta adresi VID.konkursi@vid.gov.lv ar norādi “Jautājums par konkursu”. *Šā panta pirmās daļas 4. punkts neattiecas uz personu, kura pretendē uz ierēdņa amatu, kas ir vakants uz noteiktu laiku. Profesija: GALVENAIS NODOKĻU INSPEKTORS Darba vietas adrese: LATVIJA, Beātes iela 49, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Normālais darba laiks Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Valsts pārvalde Pieteikto vietu skaits: 3 Aktuāla līdz: 2025-07-28 Kontaktpersona: vid.konkursi@vid.gov.lv, 67122633

Mūsu partneri