Valmieras Ziņas

FOTO: Tuvojas noslēgumam Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas pārbūve

Tuvojas noslēgumam Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas galvenās ēkas pārbūve. Portālam “Valmieras Ziņas” bija iespēja apmeklēt pārbūvētās telpas vēl pirms tajās atgriežas skolēni un skolotāji.

Kā informēja ģimnāzijas direktore Agita Zariņa, pašlaik ir noslēgusies celtniecība un telpas tiek sagatavotas mācību atsākšanai. Lai atbrīvotos no būvniecības laikā radītajiem putekļiem, katru telpu nākas uzkopt neskaitāmas reizes, stāsta direktore.

Vairumā telpu saglabāts līdzšinējais plānojums, taču daži kabineti ir apvienoti, lai izveidotu plašas dabaszinātņu klases un laboratorijas. Lielas pārmaiņas piedzīvojusi piekļuve ceturtajam stāvam, kur izbūvētas jaunas atvērtas kāpnes. Ceturtajā stāvā celtnieki pēc pārbūves atjaunojuši pašu skolēnu ar Valmieras novada fonda atbalstu veidoto teātra klases interjeru.

Pamazām tiek piegādātas mēbeles un aprīkojums. Dažās no klasēm jau uzstādītas ergonomiskās mēbeles. Tās iespējams viegli pielāgot skolēnu vajadzībām un pārvietot gan klasiskajā izkārtojumā, gan veidojot apli, gan piemērojot grupu darbam.

Lai rosinātu skolēnus izturēties atbildīgi pret vidi, šķirojot atkritumus, katrā klasē iebūvētajās mēbelēs paredzēta vieta papīra šķirošanas tvertnēm.

Gaiteņos uzstādīti soli un galdiņi, kuriem blakus izvietotas elektrības rozetes telefonu uzlādēšanai. Atpūtas vietas pakāpienu veidā izveidotas arī 1. un 2. stāva vestibilā. Šo koka konstrukciju dizainu veidojis uzņēmums “Graydesign”.

Tuvojoties pārbūves noslēgumam,  Valmieras Pārgaujas ģimnāzija aicināja iesaistīties apzaļumošanas akcijā un uzdāvināt skolai telpaugu. Agita Zariņa atklāja, ka akcija ir noritējusi veiksmīgi. Ir izdevies savākt pietiekamu skaitu telpaugu, lai padarītu telpas mājīgākas.

Direktore norādīja, lai gan šķiet, ka būvniecība ir noslēgusies un lielākais darbs jau ir padarīts, taču telpu sagatavošana prasa daudz laika un pūļu. Viņa cer, ka skola tiks pieņemta ekspluatācijā tuvākajā laikā un no aprīļa skolēni varēs atsākt mācības, kā arī varēs notikt ilgi gaidītais Žetona vakars.

Jau informējām, ka pārbūvējot VPĢ, tika paredzēts uzlabot drošību un telpu izkārtojumu. Skolā tika plānots nomainīt elektroinstalāciju un gaismekļus, sakārtot apkures sistēmu un ūdens apgādi, izbūvēt pieplūdes un nosūces ventilācijas sistēmu ar rekuperāciju, kā arī izbūvēt jaunu ugunsdrošības sistēmu. Mācību kabineti tiks aprīkoti ar mūsdienīgām ergonomiskām mēbelēm un jauniem informācijas un komunikāciju tehnoloģiju risinājumiem. Skolēnu grupu darbiem tiks izveidota atsevišķa tam paredzēta telpa, kas būs aprīkota ar bezvadu internetu un ergonomiskām mēbelēm. Mācību procesa modernizācijai plānots izveidot un aprīkot multimediju telpu un robotikas laboratoriju. Ēkas cokolstāvā no diviem informātikas kabinetiem un laboratorijas tiks izveidots viens informātikas kabinets ar bīdāmu sienu un stacionārajiem datoriem, kā arī paredzēts ierīkot modernus dabaszinību kabinetus.

Būvdarbus saskaņā ar SIA „SKONTO BŪVE” izstrādāto būvprojektu un SIA “Graydesign” izstrādāto interjera projektu veic SIA „R.K.C.F. RENESANSE”.

VPĢ pārbūves darbi notiek projekta „Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas un Valmieras Viestura vidusskolas mācību vides uzlabošana un Dienesta viesnīcas Ausekļa ielā pārbūve” ietvaros.

Projekta kopējās izmaksas plānotas 9 455 347 EUR. Projekta attiecināmās izmaksas ir 5 327 520 EUR, tajā skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums no Darbības programmas „Izaugsme un nodarbinātība” prioritārā virziena „Izglītība, prasmes un mūžizglītība” 8.1.2. specifiskā atbalsta mērķa „Uzlabot vispārējās izglītības iestāžu mācību vidi” – 3 729 264 EUR, kā arī Valmieras pilsētas pašvaldības un valsts finansējums – 1 598 256 EUR. Neattiecināmās izmaksas, ko plānots finansēt no pašvaldības – 4 587 715 EUR.

Komentējot Jūs piekrītat Lietošanas noteikumiem.

Mūsu partneri