Valmieras Ziņas

Deviņi knifi kulināriem – iesācējiem no bijušās modeles Loreinas Paskālas

Lasīšanas laiks: 3 min

Par savām kulinārajām prasmēm nepārliecināti cilvēki vairās gatavot iespaidīgas maltītes. Taču patiesībā pietiek ar nelielu entuziasma devu, uzcītību un sekošanu labiem padomiem, lai pārsteigtu draugus un ģimeni ar gardiem, viegli pagatavojamiem ēdieniem.

Nekad nav par vēlu sākt mācīties gatavot, ir pārliecināta bijusī modele, kulinārijas šovu zvaigzne Loreina Paskāla. Un viņai var ticēt, jo pati Loreina kulinārijai pievērsās tikai pēc trīsdesmit gadu vecuma.

“Viss ir labi! Šī mantra ir mans slepenais ierocis. Gatavošana ir vienkārša nepieciešamo sastāvdaļu sajaukšana noteiktā kārtībā vajadzīgajos daudzumos. Uzticieties savai garšas sajūtai!” Paskāla raksta grāmatas “Kā kļūt par labāku pavāru” ievadā. Tā tapusi pēc šova “Kā kļūt par labāku pavāru” motīviem, kas patlaban skatāms televīzijas kanālā “FOX Life”.

Lūk, daži Loreinas Paskālas ieteikumi labākām kulinārijas prasmēm.

Mīksts sviests cepšanai: noder arī siera rīve

Daudzas receptēs ir nepieciešams mīksts sviests, tādēļ tas jāizņem no ledusskapja brīdī, kad sākat gatavošanu. Loreina ir izmēģinājusi dažas “negudras” ātras sviesta kausēšanas idejas, novietojusi to uz radiatoriem vai pie plīts, taču vislabāk viņai patika cieta sviesta sarīvēšana ar siera rīvi. Tad sviests uzreiz top mīksts un gatavs lietošanai.

Mērce salātiem: trīs daļas eļļas un viena daļa etiķa

Salāti bez mērces vienkārši nav interesanti, tomēr nav vērts pārlieku saspringt vai pirkt tās veikalā. Pamatprincips ir vienkāršs: trīs daļas eļļas un viena daļa etiķa. Mērcei ir nepieciešamas četras, arī lielveikalos nopērkamas sastāvdaļas: olīveļļa, balzamiko etiķis, sinepes un mazliet citrona sulas. Uzticieties savām garšas kārpiņām un mācieties sabalansēt garšas.

Kārtainā mīkla: universāla dažādu ēdienu sastāvdaļas

Ja nu kaut kam vienmēr jābūt pa rokai, tad tā ir saldēta kārtainā mīkla. Tā ir universāla un izmantojama visdažādāko sāļo un saldo ēdienu gatavošanā. Ideja uzkodām: no kārtainās mīklas var izcept maizītes, aizstājot tradicionālo pildījumu ar čorizo desiņām un citronzāli.

Grila panna: karamelizētu augļu desertam

Laba maltīte nav iedomājama bez garšīga deserta. Vienkāršs, taču iespaidīgs deserts ir persiku, ananāsu, mango vai citu mīkstu augļu apcepšana īpašajā grila pannā. Tā ir lieliska tehnika, kā ātri pagatavot ēdienu un piešķirt tam maigi rūgtenu garšu. Dažās minūtēs spēcīgais karstums karamelizēs dabīgos cukurus augļos un koncentrēs to garšu.

Bērnu darbošanās virtuvē: radoši un garšīgi

Bērnu darbošanās virtuvē ne tikai palīdzēs taupīt laiku, bet arī ļaus būt radošākiem. Aizmirstiet par saldētiem zivju pirkstiņiem, pagatavojiet savus ar miltu, olu un rīvmaizes garoziņu. (Šīs trīs sastāvdaļas ir viegli izmantojamas, lai mācītu bērniem ko jaunu). Nopērciet skaistu zivs gabalu, sagrieziet gabaliņos, iemērciet maisījumā un cepiet. Ja neesat sajūsmā par zivi, to var viegli aizvietot ar vistas fileju.

Iedvesma no Itālijas: viegla maltīšu dažādošana

Itāļu ēdienkarte ir lieliska aizņemtiem vecākiem, kuri meklē idejas ātri pagatavojamām maltītēm. Radoša sastāvdaļu izmantošana ietaupa laiku un uzlabo garšu. Garneles padara pastu īpašāku; šalotes ir ne vien ātrāk pagatavojamas, bet arī saldākas nekā parastie sīpoli; svaiga čili pievienošana ir vienkāršākais veids, kā piešķirt ugunīgu noti un krāsu.

Veselīgs saldēts našķis: grieķu jogurts un pūdercukurs

Mājās pagatavot saldējumu nav tik sarežģīti, kā šķiet pirmajā brīdī. Vienkārši samaisa grieķu jogurtu, pūdercukuru un vaniļu. Masu uz dažām stundām ievieto saldētavā. Izņem apmēram 20 minūtes pirms pasniegšanas, tad nebūs pārāk grūti to sadalīt porcijās.

Mērce: lēna vienāda lieluma gabaliņu sautēšana

Labi pagatavotas mērces noslēpums ir visu sastāvdaļu sagriešana vienāda lieluma gabaliņos un lēna karsēšana uz nelielas uguns. Īpašu garšu var panākt, piemēram,  buljonam pievienojot daudz sīpolu un tomātu, bet pastas mērcei – kaperus vai olīvas. Der iemācīties gatavot vienkāršu salsu, jo to var pievienot neskaitāmiem ēdieniem.

Dekorēšana ar glazūru: vienmērīgi un lēnām

Glazūras uzklāšana ir kulinārijas tehnika, ko spēj izmantot ne tikai profesionāļi. Lielais noslēpums: maisiņš jātur precīzi taisni un vienmērīgi jāizspiež glazūra.

Aktuālais jautājums

Vai Jūs šķirojat bioloģiskos atkritumus

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

“Rūjienas saldējums” komanda aicina pievienoties papildspēkus – mehāniķi Galvenie pienākumi: Pārzināt iekārtu lietošanas, ekspluatācijas un drošības instrukcijas; Plānot un organizēt ikmēneša un ikgadējo ražošanas iekārtu apkopes un remonta darbus; Uzturēt atbilstošā darba kārtībā infrastruktūras objektus un komunālo saimniecību; Informēt tiešo vadītāju par pamanītiem bojājumiem, avārijām infrastruktūrā un komunālajā saimniecībā: Uzturēt un regulāri aizpildīt tehnisko dokumentāciju pēc tiešā vadītāja rīkojuma; Veikt citus līdzīga rakstura uzdevumus uzņēmumā pēc tiešā vadītāja vai uzņēmuma vadītāja rakstiska vai mutiska rīkojuma. Galvenās prasības: Vēlama iegūta tehniskā izglītība vai praktiskā darba pieredze iekārtu apkalpošanā; Iepriekšēja darba pieredze ražošanas uzņēmumā tiks uzskatīta par priekšrocību; Pārzināt gan tehniskas, gan elektroniskas nianses ražošanas iekārtām; Labas komunikācijas un sadarbības prasmes; Spēja būt lojālam pret uzņēmumu, kurā strādā. Piedāvājam: Atalgojumu sākot no 1500 EUR pārbaudes laikā pirms nodokļu nomaksas, pēc pārbaudes laika atkarīgs no Tavām prasmēm un spējām; Sociālās garantijas; Veselības apdrošināšanu pēc 3 nostrādātajiem mēnešiem; Apmācības darbu uzsākot, kas nepieciešamas darba pienākumu veikšanai; Dinamisku darba vidi; Darba apģērbu; Bezmaksas kafiju un saldējumu; Un citus bonusus. Darba vieta: Rūjienā, Upes ielā 5 Gaidīsim Tavu pieteikumu (CV) līdz 1.jūlijam uz e-pastu: personals@rujienassaldejums.lv Tālrunis informācijai: 29468727 (personāla vadītāja). Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz pārrunām. Nosūtot savu CV, pretendents piekrīt, ka SIA “Rūjienas saldējums” reģ. nr. 44103057131, kā datu pārzinis, veiks personas datu apstrādi CV atlases procesā. Profesija: MEHĀNIĶIS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Upes iela 5, Rūjiena, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-07-01 Kontaktpersona: Nora Kārkliņa

Mūsu partneri