Valmieras Ziņas

Četri padomi kā iemūžināt nevainojamu ēdiena foto

Katrs no mums noteikti ir piedzīvojis situāciju, kad aizejot uz restorānu, vai pagatavojot gardu maltīti mājās sākumā to “apēdam ar acīm”, iemūžinot to sociālajos tīklos un tikai tad ķeroties klāt ēdiena baudīšanai. Lai lieki netērētu laiku un spētu nofotografēt nevainojamu foto viedtālruņu ražotājs Huawei kopā ar recepšu bloga autori Krustnaglina.lv Katrīnu Mami dalās praktiskos ēdiena fotografēšanas padomos.

Katrīna Mame, kas ikdienā priecē gan savus bloga lasītājus, gan vairāk nekā 7 tūkstošus Instagram sekotājus ar veselīga, veģetāra un skaista ēdiena fotogrāfijām dalās ar četriem padomiem, kas palīdzēs uzņemt nevainojamus fotoattēlus:

1. Gatavība sākotnēji investēt savu laiku

Sākotnēji Katrīna katrai foto sesijai veltīja trīs līdz četras stundas laika, taču tagad, iemācoties pāris praktiskas gudrības ēdiena fotografēšana blogam aizņem vien piecpadsmit minūtes.

“Ir nepieciešams laiks, lai saprastu, kas ēdiena fotogrāfijā strādā un kas nē. Sākumā nepieciešams eksperimentēt ar dažādām kompozīcijām, gaismām, apgaismojumu. Tikai vēlāk var iemācīties, kas ir tās lietas, kas labi izskatās – tad viss process noritēs raitāk. Jebkuram cilvēkam sākumā ir jābūt gatavam investēt savu laiku,” ar savu pieredzi dalās blogere Katrīna Mame.

2. Labs dabiskais apgaismojums

Katrīna stāsta, ka viens no būtiskākajiem priekšnoteikumiem labas ēdiena fotogrāfijas uzņemšanai ir laba gaisma un pati vienmēr cenšoties fotografēt dienas gaismā, jo tad ēdiens bildēs izskatās vispievilcīgāk.

“Fotografējot dienas gaismā, jāņem arī vērā, ka nedrīkst būt spēcīgi, tieši saules stari, kontrasti starp sauli un ēnu, lai ēnas nekristu uz ēdienu. Ikdienā fotografējot, mākslīgās gaismas neizmantoju, fotografējot esmu iecienījusi dienas gaismu. Ja nav laba gaisma, par pārējo kompozīciju nav vērts domāt, jo viss fotografētais ēdiens izskatīties slikti. Bildes, kas uzņemtas sliktā apgaismojumā pēc tam ir arī grūtāk apstrādāt un panākt vēlamo efektu,” stāsta Katrīna.

3. Fotogrāfijas kompozīcija – puse no uzvaras

“Būtiskākā atziņa šeit ir tāda, ka svarīgi ir likt akcentu tieši uz ēdienu, nevis uz ēdiena dekorācijām. Ja ēdiens ir centrālais objekts, tad daudz dekorāciju nevajag, tas noņem fokusu no ēdiena. Kompozīcija ir ļoti plaša tēma un gaumes jautājums. Citam patīk minimālisms, kur ir daudz tukšas telpas apkārt ēdienam. Citiem patīk, ka viss laukums ir aizpildīts. Man ļoti patīk strādāt ar kontrastiem. Piemēram, viena laukumu daļu ir aizpildīta, bet pretī ir tukšs laukums, ir ļoti dažādi veidi kā to izcelt,” pārdomās dalās ēdiena blogere.

Runājot par fotogrāfijas kompozīciju Katrīna Mame izceļ arī krāsu kompozīcijas nozīmību fotogrāfijā. Piemēram,ja ēdiens ir brūnā krāsā, to noteikti nevajag likt uz brūna šķīvja vai galda – ir jāievēro krāsu kontrasts un jāizmanto pretējas krāsas, lai izceltu pašu ēdienu.

4. Fotogrāfijas stāsts

Blogere stāsta ,ka izvietojot fotogrāfiju blogā vai Instagram nevar aizmirst arī par fotogrāfijas stāstu, kas padara to ne vien par skaistu attēlu, bet piešķir nozīmību un stāstu. “Bieži vien ieliekot visparastāko bildi, kas pati par sevi nav tik izcila, ja tiek pielikt īsa, interesanta informācija, tā cilvēku daudz vairāk uzrunā. Perfekti var nostrādāt arī īss teikums, piemēram, tik vienkāršais “labu apetīti!”, kas ietver sevī īsu un patiesu ziņojumu,” stāsta Katrīna.

Komentējot Jūs piekrītat Lietošanas noteikumiem.

"Valmieras ziņas" jautā

Kā vērtējat VARAM piedāvāto pašvaldību reformas modeli?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Vaidava Ceramics ir ģimenes uzņēmums, kas kopš 1980.gada ražo skaistus un funkcionālus dizaina traukus no tīra Latvijas māla. Tie apvieno cieņu pret vēsturisko keramikas veidošanas gaitu un ilglaicīgu dizainu, kas turas pretī laikam un mainīgajām tendencēm. Aicinām darbā: FORMĒŠANAS MEISTARU / TRAUKU PODNIEKU (iepriekšēja pieredze nav nepieciešama) Piedāvājam: - Nepieciešamo amata apmācību - Darbu nelielā un saliedētā komandā - Iespēju profesionāli augt kopā ar uzņēmumu - Iespēju radīt skaistus traukus no Latvijas sarkanā māla - Dinamisku un interesantu darba ritmu - Transporta kompensāciju līdz darbavietai - Normālu darba laiku (08:00-17:00), kalendārās brīvdienas un regulārus atvaļinājumus - Atalgojumu no 4.00 – 5.00 EUR stundā, pirms nodokļu nomaksas Sagaidām: - Vidējo izglītību - Precizitāti un augstu atbildības sajūtu - Vēlmi apgūt jaunas prasmes un zināšanas - Spēju strādāt komandā un patstāvīgi pieņemt lēmumus Galvenie pienākumi: - Trauku izgatavošana uz formēšanas virpas - Trauku apstrāde pēc formēšanas procesa - Trauku kvalitātes kontrole Sūti CV ar norādi “FORMĒŠANAS MEISTARS” uz info@vaidava.lv līdz 31.05.2019. Vairāk par mums #vaidavaceramics Facebook, Instagram un vaidava.lv. SIA “Rebeka”, Reģ.Nr. 44103003533. Sīkāka informācija pa telefonu +371 26425050. Profesija: PODNIEKS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Valmiera Darba laika veids: Normālais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2019-05-31 Darba sākšanas datums: 2019-06-03 Kontaktpersona: Miks Balodis Izglītības līmenis: Vispārējā vidējā izglītība

Mūsu partneri