Valmieras Ziņas

Muzeju naktī Valmieras teātrī viesojās vairāki tūkstoši apmeklētāju, papildināts arī ziedojumu fonds Krodera piemineklim

Lasīšanas laiks: < 1 min

Sestdien, 16.maijā, Valmieras teātra labirintu Raiņa un Aspazijas dzīlēs novērtēja vairāk nekā trīs tūkstoši apmeklētāju.  Lielu atsaucību izpelnījās gan konkurss, kura laikā labirintā bija jāatrod septiņi atslēgas vārdi no Raiņa dzejoļa (projām, garām, cauri, vidū, līdzi, pretī, tāļāk), gan Raiņa kabinets, kur varēja nofotografēties ar dižajiem dzejniekiem – Raini un Aspaziju, informē Valmieras teātrī.

Vakara gaitā, nokāpjot teātra pazemē, varēja ne vien nojaust, kā un kur top izrādes, bet arī atcerēties daudzus spilgtus teātra vēstures mirkļus un ielūkoties arī Raiņa un Aspazijas dzīves fragmentos.

Savukārt, labirinta beigās par ziedojumu Krodera pieminekļa izveidei apmeklētāji varēja nofotografēties ar dižgariem Raini un Aspaziju, šo iespēju izmantoja vairāk nekā 300 cilvēku, saziedojot 702,04 eiro. Aktivitātes notika arī Teātra Vīna studijā, kur mākslinieki izklaidēja ar mūziku un dzeju, kā arī jaunie dzejnieki savus dzejoļus izpildīja uz  skatuves.

Konkursā par iespēju laimēt biļetes uz Valmieras teātra izrādēm piedalījās vairāk nekā 700 apmeklētāju. Izlozē tika noskaidroti 20 veiksminieki. Par izlozes rezultātiem vairāk var uzzināt Valmieras teātra mājaslapā.

Valmieras drāmas teātris ar dažādām aktivitātēm Muzeju nakts pasākumos piedalās jau piekto gadu. 

Mūsu partneri