Valmieras Ziņas

Atbild iedzīvotāji: Vai apmeklēsiet Muzeju nakts pasākumus?

Lasīšanas laiks: 3 min

Sestdien, 16.maijā, Latvijā norisinās Muzeju nakts pasākumi, kas katru gadu piesaista arvien vairāk interesentus. Šogad muzeju nakts saistīsies ar diženo literātu Raiņa un Aspazijas 150 gadu jubileju, tāpēc dalībnieki īpaši padomājuši par pasākumu piedāvājumu. Valmieras muzeju naktī durvis vērs muzejs, Valmieras Drāmas teātris un mākslas “Galerija Laipa”, informē Valmieras pašvaldība.

ValijaValija: Pirms diviem gadiem ar vīru piedalījāmies Muzeju naktī. Man ļoti patika – varējām apskatīt dažādas vietas – teātri, Sv. Sīmaņa baznīcu, Valmieras muzeju. Tagad vairs nevaru apmeklēt, kāju dēļ – grūti man staigāt un vīrs arī viens pats neiet.

 

LaimrotaLaimrota: Esmu dzirdējusi, ka būs Muzeju nakts, bet neesmu vēl izlēmusi, vai piedalīšos. Esmu bijusi muzeju naktī citās pilsētās, bet Valmierā vēl neesmu bijusi. Parasti došanās Muzeju naktī ir kā pārgājiens, kurā var apskatīt dažādas vietas un labi pavadīt laiku kopā ar draugiem. Šogad sagaidu no muzeju naktī interesantas un vēl neredzētas vietas.

 

KatrīneKatrīne: Šogad plānoju apmeklēt Muzeju nakts pasākumus. Pagājušajā gadā arī piedalījāmies Muzeju naktī – apskatījām teātri, muzeju un baznīcu. Sagaidu, ka varēšu ar draugiem pavadīt labi laiku un iegūt jaunu informāciju un iespaidus par Valmieru.

 

AndaAnda: Esmu piedalījusies arī iepriekš muzeju naktīs. Man patīk tas, ka ir iespēja apskatīt dažādas vietas pilsēta par brīvu, kā arī tā ir iespēja pavadīt laiku ar draugiem. Šogad arī pati piedalīšos Muzeju naktī – Sv. Sīmaņa baznīcā dziedāšu.

 

 

RičardsRičards: Es plānoju apmeklēt Muzeju nakti, tā ir laba pastaiga pa pilsētu kopā ar draugiem. Man patīk baudīt šo laiku, jo pilsētā ir daudz cilvēku un drūzma. Piedalījos arī pagājušajā gadā muzeju naktī, bet tas bija Cēsīs. Man ļoti patīk Cēsis, kā pilsēta.

 

Jurģis Pēteris

Jurģis Pēteris: Arī iepriekšējos gados esmu piedalījies muzeju naktī un plānoju apmeklēt arī šogad. Man patīk ar draugiem kopā pastaigāties pa pilsētu un redzēt dažādas vietas. Tā ir iespēja bezmaksas apskatīt dažādas vietas pilsētā – teātri, muzeju un citas.

 

Bija arī citi cilvēki, kuri izteica savu viedokli, bet nevēlējās atklāt savu vārdu. Kāda sieviete stāstīja, ka tā ir iespēja redzēt dažādas vietas un dzirdēt vēsturiskus stāstus bez maksās.
Arī Tu vari izteikt savu viedokli par muzeju nakti, rakstot komentāru.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Pievienojies mūsu komandai! Jāņa Endzelīna Kauguru pamatskola (turpmāk – Skola) aicina darbā  vācu valodas skolotāju (profesijas klasifikatora kods 2341 01) (6 kontaktstundas nedēļā) uz nenoteiktu laiku.  Darba vietas adrese: “Kauguru skola”, Kauguri, Kauguru pagasts, Valmieras novads. Ja Tu vēlies: • īstenot izglītības programmu “Vācu valoda” mācību priekšmetā atbilstoši Valsts izglītības standartam; • sniegt individuālu un diferencētu atbalstu izglītojamajiem mācību priekšmetā; • veicināt izglītojamo individuālo sasniegumu attīstību; • sekot līdzi jaunākajām tendencēm pedagoģijas nozares attīstībā; • izstrādāt piedāvājumu mācību priekšmeta, Skolas radošai un inovatīvai izaugsmei; un ja Tev ir: • izglītība saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr.569 “Noteikumi par pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kārtību”; • valsts valodas prasmes augstākajā līmenī; • kompetences: komunikācijas un sadarbības prasmes; psiholoģiskā noturība un augsta saskarsmes kultūra; pozitīva, radoša un atbildīga attieksme pret darbu; spēja reaģēt uz izglītojamo vajadzībām, kā arī motivēt izglītojamos darbam; mēs piedāvājam: • atalgojumu atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem Nr.445 “Par pedagogu darba samaksu”; • personīgo izaugsmi un profesionālo zināšanu pilnveidošanu; • darba devēja līdzfinansētu veselības apdrošināšanu pēc pārbaudes laika beigām, kā arī citas sociālās garantijas/labumus atbilstoši darba rezultātiem un normatīvajos aktos noteiktajam; • drošu un darba pienākumu veikšanai atbilstošu darba vidi. Profesionālās darbības aprakstu (CV), pieteikuma vēstuli un izglītības dokumenta kopiju lūdzam iesniegt līdz 2024.gada 15.jūnijam e-pastā: kauguru.pamatskola@valmiera.edu.lv. Tālrunis informācijai: 29435511. Informējam, ka pieteikuma dokumentā norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi atbilstoši fizisko personu datu aizsardzības regulējuma prasībām. Profesija: VISPĀRĒJĀS PAMATIZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Kauguru skola, Kauguri, Kauguru pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-06-15 Kontaktpersona: CV;piet.vēst.,izgl.,dok.,kopiju lūdzam sūtīt uz e-pastu:kauguru.pamatskola@valmiera.edu.lv

Pievienojies mūsu komandai! Jāņa Endzelīna Kauguru pamatskola (turpmāk – Skola) aicina dar angļu valodas skolotāju (profesijas klasifikatora kods 2341 01) (uz pilnu darba slodzi) uz nenoteiktu laiku  Darba vietas adrese: “Kauguru skola”, Kauguri, Kauguru pagasts, Valmieras novads. Ja Tu vēlies: • īstenot izglītības programmu “Angļu valoda” mācību priekšmetā atbilstoši Valsts izglītības standartam; • sniegt individuālu un diferencētu atbalstu izglītojamajiem mācību priekšmetā; • veicināt izglītojamo individuālo sasniegumu attīstību; • sekot līdzi jaunākajām tendencēm pedagoģijas nozares attīstībā; • izstrādāt piedāvājumu mācību priekšmeta, Skolas radošai un inovatīvai izaugsmei; un ja Tev ir: • izglītība saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr. 569 “Noteikumi par pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kārtību”; • valsts valodas prasmes augstākajā līmenī; • kompetences: komunikācijas un sadarbības prasmes; psiholoģiskā noturība un augsta saskarsmes kultūra; pozitīva, radoša un atbildīga attieksme pret darbu; spēja reaģēt uz izglītojamo vajadzībām, kā arī motivēt izglītojamos darbam; mēs piedāvājam: • atalgojumu atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem Nr.445 “Par pedagogu darba samaksu”; • personīgo izaugsmi un profesionālo zināšanu pilnveidošanu; • darba devēja līdzfinansētu veselības apdrošināšanu pēc pārbaudes laika beigām, kā arī citas sociālās garantijas/labumus atbilstoši darba rezultātiem un normatīvajos aktos noteiktajam; • drošu un darba pienākumu veikšanai atbilstošu darba vidi. Profesionālās darbības aprakstu (CV), pieteikuma vēstuli un izglītības dokumenta kopiju lūdzam iesniegt līdz 2024.gada 15.jūnijam e-pastā: kauguru.pamatskola@valmiera.edu.lv. Tālrunis informācijai: 29435511. Informējam, ka pieteikuma dokumentā norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi atbilstoši fizisko personu datu aizsardzības regulējuma prasībām. Profesija: VISPĀRĒJĀS PAMATIZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Kauguru skola, Kauguri, Kauguru pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-06-15 Kontaktpersona: CV;piet.vēst.,izgl.,dok.,kopiju lūdzam sūtīt uz e-pastu:kauguru.pamatskola@valmiera.edu.lv

Mūsu partneri