Valmieras Ziņas

“Delna”: vēlētājiem jāizmanto visas savas tiesības

Lasīšanas laiks: < 1 min

Šodien, 7.maijā Valmierā ar Vidzemes Augstskolas (ViA) studentiem un Valmieras Valsts ģimnāzijas (VVĢ) audzēkņiem tikās sabiedrības par atklātību “Delna” komanda, lai diskutētu par Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu nozīmi un lomu Latvijas iedzīvotāju nākotnes veidošanā. Diskusiju klausījās arī portāls “Valmeras Ziņas”.

Diskusijas dalībnieki tika iepazīstināti ar projektu “Kandidātiuzdelnas.lv” – datubāzi, kurā pirmo reizi analizēti EP deputātu kandidāti un kuras saturs pirmo reizi pieejams trijās valodās.

“Delna” pārstāvji skaidroja, ka ir svarīgi balsot atbildīgi – rūpīgi iepazīties ar vēlēšanu kandidātiem, saprast, kā ievēlēto deputātu lēmumi ietekmēs ikdienas dzīvi Latvijā un izmantot visas savas vēlētāja tiesības – mainīt partiju kandidātus, svītrojot nevēlamos vai atzīmējot vēlamos kandidātus sarakstā.

“Delna” projektu vadītāja Zane Siksnāne norādīja, ka ir svarīgi piedalīties vēlēšanās, jo tas būtiski ietekmē to, kādas partijas tiks ievēlētas. “Jo mazāk cilvēku vēlē, jo lielākas iespējas mazām un neaktīvām partijām tikt ievēlētām,” skaidroja Z.Siksnāne.

Sabiedrība par atklātību “Delna” ir sabiedriskā labuma biedrība, kuras mērķis ir veicināt demokrātiskas sabiedrības veidošanos, sekmējot informācijas atklātību un korupcijas novēršanu.

 

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri