Valmieras Ziņas

ViA Debašu turnīra galvenais tiesnesis būs Bens Gladnikoffs no Izraēlas

Lasīšanas laiks: 2 min

Nedēļas nogalē, no 26.aprīļa līdz 27.aprīlim Vidzemes Augstskolā (ViA) notiks starptautisks britu parlamentāro debašu turnīrs, kurā galvenais tiesnesis būs Bens Gladnikoffs no Izraēlas ar palīgu Kasparu Kelderu no Igaunijas, portālu “Valmieras Ziņas” informēja ViA Debašu kluba pārstāve Una Ozoliņa.

Pēc viņas teiktā, B.Gladnikoffs ir sekmīgi debatējis Eiropas un pasaules līmenī. Viens no viņa augstākajiem sasniegumiem esot Pasaules Universitāšu Debašu čempionāta fināls 2013.gadā. Jau 2014.gadā B.Gladnikoffs čempionātā piedalījies kā tiesnesis. Savukārt viņa palīgs turnīrā būs K.Kelders, kurš vairākkārt ir uzvarējis un kļuvis par labāko runātāju Baltijas mēroga turnīros un 2012.gadā ticis līdz ceturtdaļfinālam Eiropas Universitāšu Debašu čempionātā.

Pēc U.Ozoliņas teiktā, turnīrā piedalīsies vairāk nekā 60 dalībnieki no visas Baltijas, pārstāvot visus Baltijas spēcīgākos debašu klubus. Pasākumā sacentīsies debatētāji no Viļņas universitātes, Tallinas Tehniskās universitātes, Kauņas tehniskās universitātes, Rīgas Ekonomikas augstskolas, Vidzemes augstskolas un citām augstskolām un universitātēm, kā arī vairākas komandas no ģimnāzijām.

Kā pastāstīja U.Ozoliņa, turnīrs tiek organizēts, lai veicinātu debašu kultūras attīstību Baltijā, ceļot kopējo debatētāju līmeni, pilnveidojot kritisko domāšanu un attīstot spēju patstāvīgi analizēt informāciju un novērtēt citu idejas. ViA Debašu turnīrs pirmo reizi notiks tikai angļu valodā.

Kopumā savstarpēji sacentīsies 24 komandas. Turnīra laikā notiks piecas debates, vienlaicīgi sešās telpās. Sestdien risināsies trīs debates, pirmā sāksies plkst.13, bet svētdien notiks ceturtā un piektā debate, pusfināli un fināls. Izšķirošā fināla debate paredzēta plkst.15.30, un to klātienē varēs vērot arī skatītāji no malas.

Britu parlamentārās debates ir neformālās izglītības aktivitāte, kuras mērķis ir ar aizraujošu piecas līdz septiņas minūtes garu runu pārliecināt tiesnešus un skatītājus kādā strīdīgā jautājumā, pārspējot oponentus ar labiem argumentiem un trāpīgiem jautājumiem. Debates notiek par plašu jautājumu loku, piemēram, ārpolitika, sociālā politika, vides aizsardzība, sabiedrība, kultūra.

Turnīru rīko studenti no ViA Debašu kluba.

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri