Valmieras Ziņas

Valmierā tiksies vairāku valstu policijas inspektori, lai dalītos pieredzē par darbu ar jauniešiem

Lasīšanas laiks: 2 min

Sākot no pirmdienas, 2.marta, Starptautiskās Policijas asociācijas (SPA) Latvijas biedrība uzsākusi starptautisku mobilitātes projektu policijas darbiniekiem „Neformālā izglītība, sociālā iekļaušana, jauniešu likumpārkāpumu novēršana“. Galvenā projekta aktivitāte ir seminārs, kas risināsies Valmierā no šā gada 13. līdz 18.aprīlim, pulcējot vairāku valstu policijas inspektorus, informē Sintija Virse, Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas grupas vecākā inspektore.

Projekta galvenās tēmas ir neformālā izglītība un sociālā iekļaušana likumpārkāpumu novēršanas jomā, kā arī āra un sporta aktivitāšu priekšrocības darbā ar riska grupā esošajiem jauniešiem.

SPA Latvijas biedrības prezidente Ilze Ungure uzsver:

„Jaunieši ir tā sabiedrības daļa, kas, nesaņemot ģimenes, vienaudžu atbalstu, nereti apjūk apkārt esošajā vidē, plašajā informācijas un dažādu kārdinošu piedāvājumu klāstā. Tādējādi jaunietis zaudē vai pat nepaspēj saprast savas dzīves attīstības virzienu. Sliktākajā gadījumā jaunietis nonāk dažādu atkarību gūstā un vēlāk jau kļūst par dažāda smaguma likumpārkāpumu izdarītāju. Tā ir problēma, kas aktuāla ikvienā valstī.“

Policijas uzdevums ir palīdzēt jaunietim izvēlēties pareizo dzīves ceļu. Tādējādi šī projekta mērķis ir, daloties ar pieredzi, pārņemt jaunas metodes, atrast vai pilnveidot esošās darbam ar jauniešiem likumpārkāpumu novēršanas jomā.

Projektā tiksies policijas inspektori no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas un Norvēģijas. Galvenā projekta aktivitāte ir seminārs, kas risināsies Valmierā no šā gada 13. līdz 18. aprīlim. Seminārā ikvienas dalībvalsts pārstāvji stāstīs par savas valsts policijas preventīvā darba metodēm strādājot ar jauniešiem, kā arī pašvaldību un nevalstisko organizāciju darbu jaunatnes jomā.

VP Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas grupas vecākā inspektore Vineta Kaģe skaidro:

„Projekts ir kā turpinājums Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes 2011.gadā īstenotajam projektam „Neformālā izglītība jauniešu likumpārkāpumu novēršanā“, kura ietvaros tikās Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Vācijas policijas inspektori. Tolaik gūtās pieredzes rezultātā, virkne ideju darbā ar jauniešiem īstenotas. Nevaram noliegt, ka apkārtējā vide un arī paši jaunieši arvien mainās un policijai ir jāmainās līdzi.“

Projekts „Neformālā izglītība, sociālā iekļaušana, jauniešu likumpārkāpumu novēršana“ Erasmus + programmā tiek finansēts ar Eiropas komisijas atbalstu un to īsteno Starptautiskās Policijas asociācijas (SPA) Latvijas biedrība, kas savu mājvietu radusi Valmierā. SPA Latvijas biedrības darbs lielākoties orientēts uz jaunatnes auditoriju, organizējot dažādas nometnes ar ievirzi policijas darbā un veselīga dzīvesveida ievērošanā, kā arī dodot iespēju bērniem un jauniešiem izglītot sevi, piedaloties dažādos vietējos un starptautiskos pasākumos. Galvenie biedrības mērķi ir attīstīt sadarbību profesionālā, kultūras un sporta jomās ar asociācijas biedriem visā pasaulē, tādējādi paplašinot biedru redzesloku un apmainīties ar pieredzi un zināšanām, sniedzot savstarpēju palīdzību jautājumos, kas skar sociālo jomu.

Valmieras tehnikums aicina darbā METĀLAPSTRĀDES SKOLOTĀJU (profesiju klasifikatora koda Nr.2320 01) Piedāvājam: 1 darba slodzi, 5 darba dienas nedēļā Stabilu atalgojumu (no 1402 EUR mēnesī par 1 slodzi (30 stundas nedēļā), pirms nodokļu nomaksas) Apmaksātu veselības apdrošināšanas polisi (pēc pārbaudes laika beigām) Apmaksātu profesionālo pilnveidi Teicamus darba apstākļus atbalstošā kolektīvā Modernu darba vidi un labus darba apstākļus Prasības pretendentam: Augstākā izglītība nozarē vai profesionālā vidējā izglītība (atbilstoši 3.profesionālās kvalifikācijas līmenim) Pozitīva un radoša attieksme pret darbu Teicama valsts valodas prasme Labas saskarsmes iemaņas Labas datorprasmes Prasme strādāt ar izglītības tehnoloģijām Tālrunis informācijai: Direktores vietniece Līga Ķezbere 22011270 CV un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e pastu: personals@valmierastehnikums.lv ar norādi “Metālapstrādes skolotāja vakancei” līdz 2024.gada 31.maijam plkst. 16:00. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz darba pārrunām klātienē. Profesija: PROFESIONĀLĀS IZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31 Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Valmieras tehnikums aicina darbā INFORMĀCIJAS UN KOMUNIKĀCIJU TEHNOLOĢIJAS SKOLOTĀJU (profesiju klasifikatora koda Nr.2320 01) Piedāvājam: 1 darba slodzi, 5 darba dienas nedēļā Stabilu atalgojumu (no 1259 EUR mēnesī par 1 slodzi (30 stundas nedēļā), pirms nodokļu nomaksas) Apmaksātu veselības apdrošināšanas polisi (pēc pārbaudes laika beigām) Apmaksātu profesionālo pilnveidi Teicamus darba apstākļus atbalstošā kolektīvā Modernu darba vidi un labus darba apstākļus Prasības pretendentam: Augstākā izglītība nozarē vai profesionālā vidējā izglītība (atbilstoši 3.profesionālās kvalifikācijas līmenim) Pozitīva un radoša attieksme pret darbu Teicama valsts valodas prasme Labas saskarsmes iemaņas Prasme strādāt ar izglītības tehnoloģijām Tālrunis informācijai: Direktores vietniece Līga Ķezbere 22011270 CV un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e pastu: personals@valmierastehnikums.lv ar norādi “IKT skolotāja vakancei” līdz 2024.gada 31.maijam plkst. 16:00. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz darba pārrunām klātienē. Profesija: PROFESIONĀLĀS IZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31 Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Mūsu partneri