Valmieras Ziņas

Lieldienas – Kristus augšāmcelšanās laiks

Lasīšanas laiks: 3 min

Lieldienas ir laiks, kas daudziem asociējas ar olu krāsošanu, šūpošanos, zaķu karnevāliem, dančiem un citām svētku izdarībām, taču kristīgajā pasaulē šis ir Kristus augšāmcelšanās laiks, kas simbolizē jaunu dzīvību un jaunas iespējas. Portāls “Valmieras Ziņas” aicināja Valmierā esošo konfesiju līderus ar mūsu starpniecību nodot iedzīvotājiem vēsti par Lieldienu nozīmi.

Valmieras baptistu draudzes mācītājs Lauris Tartars teic: “Tas, kurš patiesi sastop Jēzu, kļūst par jaunu cilvēku, saņem grēku piedošanu un mūžīgo dzīvību. Kas var būt svarīgāks par šo?

Dārgie valmierieši, sastopiet šo svētku galveno Personu – Jēzu Kristu.

Neapstājieties tikai pie skaistajiem zaķīšiem un cālīšiem, kas rotā pilsētu. Tie nav galvenie. Galvenais un svarīgākais ir Jēzus. Tāpēc novēlu Jums šajos svētkos piedzīvot satikšanos ar Viņu – Dzīvības Devēju.”

Savukārt Valmieras Evanģēlija Ticības Kristiešu Vasarsvētku draudzes “Atklāsme” mācītājs Andrejs Vatuļins saka: 

“Šajā laikā visa pamatā ir miers starp cilvēkiem un cerība uz Dievu.

Situācijā, kurā mēs esam, tik tuvu Ukrainai, kur cilvēkiem nāve ir tuvu, mums saglabāt mieru ir īpaši svarīgi. Mieru starp cilvēkiem, mieru uz Dievu un mieru valstī.”

Valmieras katoļu draudzes prāvests Lauris Malnačs portāla “Valmieras Ziņas” lasītājiem atklāj, ka Lieldienu pamatā ir Augšāmcelšanās ideja. “Tā ir jauna dzīve un jaunas iespējas.” Pēc viņa teiktā, arī olas, zaķi un citas svētku tradīcijas nav noliedzamas, bet tās ir jāpieņem kā paskaidrojošas. “Arī ola ir nekustīgs, it kā nedzīvs simbols, līdz brīdim, kad no tā izšķiļas cālis – jauna dzīvība un jaunas iespējas. Tāpēc arī visus 

valmieriešus aicinu būt godīgiem un meklēt patiesību.”

Pēc viņa teiktā, katra svētdiena ir svētki un Lieldienas ir “māte visām svētdienām”.

Septītās dienas adventistu Valmieras draudzes mācītājs Dzintars Ozoliņš saka šādi: “Ir pienācis pavasaris. Daba atdzimst pēc ziemas pamiruma. Skan putnu dziesmas un briest pumpuri. Brīvdienās sola vēl šogad nepieredzētu siltumu. Zīmīgi, ka tieši šajā laikā Kristīgā baznīca piemin un svin Jēzus Kristus nāvi un augšāmcelšanos, kas norisinājās mūsu ēras 30.gadā. Kristus mācekļi piedzīvoja dziļas skumjas un neizsakāmu prieku ar vienas dienas intervālu. Saviem līdzcilvēkiem Kristus Augšāmcelšanās svētkos Valmierā un tās apkārtnē vēlu

labi atpūsties kopā ar ģimeni un draugiem, kā arī atvēlēt laiku pārdomām par mūsu dzīves vērtībām.

Aicinu apmeklēt arī baznīcu organizētos dievkalpojumus- mēs vēlamies dalīties priekā , ko esam saņēmuši no Dieva!”

Valmieras Svētā Sīmaņa luterāņu draudzes mācītājs Arnis Bušs norāda: “Savā pēdējā mielastā Kristus pavēstīja par savu ceļu uz Brīvību. Lieldienās mēs svinam Brīvību, ko esam saņēmuši caur Viņu. Mozus izveda Izraēlu no gūsta verdzības. Kristus izveda mūs no grēka verdzības.

Es aicinātu šajā svētku laikā ikvienu padomāt – cik brīvi esam šobrīd?

Vai mēs šodien esam brīvi vai vergi? Tas ir aicinājums visiem – apdomāties par Brīvību sevī, valstī un pasaulē.”

Savukārt Valmieras Sirdsskaidrā Sergeja Radoņežas pareizticīgo draudzes Virspriesteris Vladimirs Fedotovs sveic visus Svētku Svētkos – Svētajā pashā. “Kristus Augšāmcēlies! Priecājieties Kungā! Lūgšanas vēlu visiem Jums, mani mīļotie, lielas un bagātīgas žēlastības dāvanas no Dieva Tā Kunga.

Lai augšāmceļas Kristus mūsu sirdīs un Viņa mīlestība mūsos nekad nemirst!

Kristus patiesi ir Augšāmcēlies!”

Priecīgas Lieldienas!

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri