Valmieras Ziņas

Valmierā konstatēta neatļauta zaru vainagu apzāģēšana

Lasīšanas laiks: 2 min

Valmieras pilsētas pašvaldības Nekustamā īpašuma apsaimniekošanas pārvaldes darbinieki konstatējuši, ka šā gada sākumā vairākiem kokiem pilsētā veikta neatļauta zaru vainaga apzāģēšana, kas uzskatāma par koku kropļošanu, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Melece.

Patvaļīga koku apzāģēšana esot konstatēta pašvaldībai piederošiem kokiem gan pie privātmājām, gan uzņēmumiem.

Pēc K.Meleces teiktā, informācija par šiem gadījumiem nodota Valsts policijai un pašvaldības policijai, lūdzot sākt administratīvā pārkāpuma procesu.

Kā paredz Administratīvo pārkāpumu kodeksa 67.pants, par patvaļīgu koku bojāšanu fiziskām personām pienākas naudas sods no 70 līdz 700 eiro (no 49 līdz 491 latam), bet juridiskām personām – no 140 līdz 1400 eiro (no 98 līdz 983 latiem).

Kā norādīja Nekustamā īpašuma apsaimniekošanas pārvaldes vadītāja Rita Jemšika, iedzīvotāju nodarījums kokiem neatbilstot labai koku kopšanas praksei. “Koku stabošana jeb galotņošana, nozāģējot koka galotni, tiek uzskatīta par neestētisku, kaitniecisku un neekonomisku.” Pēc viņas teiktā, šāda rīcība tiekot uzskatīta par koku kropļošanu.

Pēc R.Jemšikas teiktā, šī kādreizējā prakse Valmierā vairs netiekot piekopta, vēl jo vairāk tādēļ, ka pilsētā pārsvarā augot parastās liepas, kas nav piemērotas tam, ka zaru apgriešanas vietā kokam izveidojas zara paresninājumi. Patlaban pilsētā kādreiz “stabotajām” liepām iespēju robežās tiekot atjaunots veselīgs stāvoklis, taču šis process prasot vairākus gadus.

“Mums ir svarīgi, lai pilsētā augtu veselīgi, stipri, estētiski koki ar konkrētajai sugai raksturīgu vainaga formu, veidojot lielāku zaļo lapu laukumu, kas pilsētvidē uzlabo gaisa kvalitāti,” sacīja R.Jemšika.

Pēc K.Meleces teiktā, Valmierā tiekot veikta zaru zāģēšana pieaugušiem kokiem, kuriem ir kropls vainags, ir vainags ar vairākām galotnēm vai kuriem ir aizlauzti, sausi un bojāti zari. Tāpat pilsētā tiekot nozāģēti apakšējie koku zari, ja tie traucē gājēju, velosipēdistu vai autotransporta drošai kustībai.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri