Valmieras Ziņas

Valmieras peldbaseinā peldētapmācību apgūst vēl 250 bērni

Lasīšanas laiks: 2 min

Valmieras peldbaseinam 2023. gadā izdevās piesaistīt finansējumu peldētapmācību nodrošināšanai, kā rezultātā papildināts nepieciešamais inventārs, zināšanas pilnīgojuši ūdensnodarbību speciālisti un peldētapmācības prasmes apguvuši vēl 250 bērni un jaunieši, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Valmieras Olimpiskais centra Komunikācijas un sabiedrisko attiecību speciāliste speciāliste Rūta Lapiņa.

Nolūkā veicināt sporta un Olimpiskās kustības attīstību Latvijā, SIA “Valmieras Olimpiskais centrs” un Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) noslēdza sadarbības līgumu “Finansējums peldētapmācības aktivitāšu reģionos nodrošināšanai”. Tas paredzēja 8300 EUR finansējumu attiecīgās aktivitātes īstenošanai.

Valmieras Peldbaseinu kompleksa vadītāja Aiva Dreimane: “Pilsētā, kurā ir tik daudz ūdenstilpņu peldēšanas prieku baudīšanai, tostarp viena no kurām ir upe, kas zināma ar mainīgo gultni un plūstošajām smiltīm – Gauja, jo īpaši svarīgi ir attīstīt un veicināt bērnu un jauniešu peldētprasmi. Svarīgi ir arī apgūt iemaņas, kā rīkoties ārkārtas situācijā pie un uz ūdens, ja sev vai kādam citam ir nepieciešama palīdzība. Esam ļoti pateicīgi Latvijas Olimpiskās komitejas sniegtajai iespējai iegādāties un uzlabot peldēšanas nodarbībās esošo inventāru, kā arī nostiprināt un apgūt jaunas zināšanas ūdensnodarbību speciālistiem”.

Atsaucoties uz statistikas datiem, LOK atzīmē, ka iedzīvotāju peldētprasme Latvijā ir ļoti zemā līmenī. Lielāko daļu bērnu peldēt iemācījuši vecāki, tomēr ar to nepietiek, lai ūdenī varētu justies droši un sevi pasargāt. Līdz ar to, projekta mērķis ir veicināt bērnu un jauniešu peldētapmācības iespējas reģionos, sadarbībā ar attiecīgajām pašvaldībām vai nu iekļaujoties jau eksistējošās peldētapmācības programmās un tās paplašinot, vai arī radot papildus iespējas tur, kur šobrīd tādas nepastāv. Šai situācijā par būtisku priekšrocību uzskatāma LOK koordinētā Olimpisko centru infrastruktūra, kas ļauj sniegt tēmētu atbalstu.

Šāds projekts, kura ietvaros ar LR Izglītības un zinātnes ministrijas atbalstu, izmantojot Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Olimpisko centru tīklu, tiek novirzīts papildus finansējums peldētapmācības nodarbībām reģionos, 2023. gadā īstenots pirmo reizi.

Valmieras peldbaseins ir Valmieras Olimpiskā centra struktūrvienība. Valmieras Olimpiskais centrs ir starptautiskiem standartiem atbilstošs sporta komplekss, kas piedāvā plašu sporta infrastruktūras pakalpojumu klāstu profesionāliem sportistiem, pilsētas iedzīvotājiem un tās viesiem. Valmieras peldbaseinā ir trīs baseini. Lielais peldbaseins ar 8 peldēšanas celiņiem ir piemērots gan lieliem, gan maziem apmeklētājiem. Peldbaseina izmērs ir 21 x 25 m, dziļums – no 1,2 m līdz 2,2 m. Valmieras peldbaseinā atrodas divi atsevišķi nodalīti 10 x 15 m lieli peldbaseini, kas paredzēti bērnu peldētapmācībai, sporta rehabilitācijai, ūdens vingrošanai, kā arī relaksācijai ūdenī un aktīvai atpūtai ar ģimeni un draugiem.

Mūsu partneri