Valmieras Ziņas

Kultūras infrastruktūras attīstīšanā Cēsīs un Valmierā ieguldīs 12,46 miljonus eiro

Lasīšanas laiks: 2 min

Kultūras infrastruktūras attīstīšanā Cēsīs un Valmierā plānots ieguldīt kopumā 12,46 miljonus eiro, aģentūru LETA informēja Centrālā finanšu un līgumu aģentūrā (CFLA).

CFLA ir uzaicinājusi VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) un Cēsu novada pašvaldību sagatavot projektu iesniegumus Eiropas Savienības (ES) fondu finansējuma saņemšanai, kas paredzēts Valmieras drāmas teātra attīstībai un Nacionālā dokumentārā mantojuma un Nacionālā muzeju krājuma saglabāšanas infrastruktūras izveidei Cēsīs.

CFLA norāda, ka Kultūras ministrijas izstrādātajā ES fondu programmā paredzēts, ka no Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļiem VNĪ Valmieras drāmas teātra attīstībai varēs saņemt 4,25 miljonus eiro, savukārt Nacionālā dokumentārā mantojuma un Nacionālā muzeju krājuma saglabāšanas infrastruktūras izveidei Cēsu novada pašvaldība varēs iegūt 8,207 miljonus eiro.

Finansējumu varēs izmantot infrastruktūras būvniecības darbiem, saistītās teritorijas labiekārtojumam un kultūras infrastruktūras saturiskā piedāvājuma pilnveidošanai, atzīmē CFLA.

Vienlaikus aģentūrā vērš uzmanību, ka projektu īstenošanā jāievēro jaunā Eiropas “Bauhaus” principi – estētika, ilgtspēja un iekļautība, tostarp iekļaujot publiskās ārtelpas attīstības risinājumus apkārtējā ainavā, nodrošinot dabā balstīto risinājumu un universālā dizaina principu ievērošanu.

VNĪ projekts jāiesniedz CFLA līdz 2024.gada 29.februārim, bet Cēsu novada pašvaldībai – līdz 2024.gada 1.jūlijam. Projektus jāīsteno līdz 2029.gada beigām.

ES fondu programma veidota, lai uzlabotu un attīstītu nacionālas vai reģionālas nozīmes kultūras infrastruktūru, kas nodrošina profesionālās mākslas darbību vai atmiņas institūcijas funkciju, uzlabojot publiskās vides kvalitāti, veicinot esošo pakalpojumu pilnveidi un jaunu pakalpojumu izveidi.

Mūsu partneri