Valmieras Ziņas

Vai kādreiz man Daliņa kājas būs?

Lasīšanas laiks: 2 min

Jaukā 4. novembra rītā Valmierā pie Jāņa Daliņa stadiona satikās dažādu paaudžu domubiedri, lai piedalītos mūsu dižajam soļotājam Jānim Daliņam veltītajā skrējienā. Startā pulcējās patiešām kupls dalībnieku pulks – jaunieši, pieredzējuši skrējēji, Valmieras Drāmas teātra aktieri un Latvijas olimpiskās akadēmijas pārstāvji, kā arī ekspedīcijas “Pa Jāņa Daliņa pēdām” dalībnieki.

Pēc svecīšu aizdegšanas un ziedu nolikšanas pie Jāņa Daliņa pieminekļa labus ceļa vārdus teica Valmieras bērnu sporta skolas direktore Līga Dzene, triju olimpisko spēļu dalībnieks, soļotājs Arnis Rumbenieks, teātra izrādes “Daliņš” režisors Toms Treinis un Latvijas olimpiskās akadēmijas pārstāve Antra Gulbe.

Cauri zeltaino lapu virpuļiem skrējēji un soļotāji veiksmīgi pieveica attālumu no Daliņa mājām Valmierā līdz viņa dzimtajām mājām Brenguļos. Finišā visus sagaidīja draudzīgs atbalstītāju pulciņš un ikviens finišētājs saņēma piemiņas medaļu un varēja nobaudīt karstu tēju. Ziņa par pasākumu bija sasniegusi arī Igauniju, tādēļ priecājamies par pirmo pārstāvi no kaimiņu zemes, kurš dalību skrējienā apvienoja ar koncerta apmeklējumu Valmierā.

Līdz ar skrējienu noslēdzās arī 22. skriešanas seriāls, kurā šogad vismaz vienu reizi kādā no kārtām piedalījās 83 dalībnieki. Ikviens varēja izvēlēties sev tīkamāko distances vietu, jo 8 skrējiena kārtas norisinājās stadionā, bet 8 kārtas meža takās. Kopā ar valmieriešiem stadionā skrēja viesi no Rīgas un Ogres. Labākie un izturīgākie dalībnieki tika apbalvoti ar piemiņas kausiem. Vislielāko izturību šogad parādīja Dmitrijs Vasiļausks, Ritvars Klapars un Agnis Stulpinskis.

Šobrīd skrējēji bauda atelpu pirms jaunās sezonas sākuma, tomēr apavus uz nagliņas nevar kārt, jo nākošajā gadā jau 23. skriešanas seriāls un Jānim Daliņam 120. dzimšanas diena. Kas zina – varbūt piemiņas skrējienā piedalīsies jau 120 dalībnieki? Nāc un piedalies arī tu!

Mūsu partneri