Valmieras Ziņas

Topošajiem Valmieras tehnikuma mehatroniķiem zelta medaļa

Lasīšanas laiks: 2 min

No 4. līdz 6.aprīlim Rīgā, Ķīpsalas izstāžu centrā norisinājās Latvijas jauno profesionāļu meistarības konkurss SkillsLatvia 2023, kuru organizēja Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA). Valmieras tehnikuma 3.kursa audzēkņi Rovilds Deduškevičs un Justs Jenerts ieguva godalgoto pirmo vietu mehatronikā. Konkursā dažādās kategorijās piedalījās vairāk nekā 120 konkursanti no 30 profesionālajām izglītības iestādēm Latvijā, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Valmieras Tehnikuma Sabiedrisko attiecību speciāliste Agnese Kelpša-Čubrova.

Zelta medaļas ieguvējs Rovilds Deduškevičs par dalību konkursā saka: “Droši varu teikt, ka sajūtas pēc uzvaras SkillsLatvia 2023 ir kolosālas. Satiekot savus draugus un pedagogus skolā, man ir gandarījuma sajūtu par sasniegumiem, jo tieku pamanīts un novērtēts.” 

Konkursa darba uzdevumi bija pietuvināti starptautisko profesionālās izcilības konkursu prasībām, un jauniešu sniegumu vērtēja nozares eksperti. Lai sasniegtu atzinīgus rezultātus, ir skaidrs, ka gatavošanās aizņem daudz laiku un pašdisciplīnu, to atzīst arī abi jaunieši: “Panākumu atslēga noteikti ir smags darbs. Atceramies, ka pirms konkursa kopā strādājām pie darba stacijām, lai tās “iedzīvinātu” atbilstoši konkursa noteikumiem. Protams, liela loma bija arī veiksmei, lai iegūtu uzvaru. Citas komandas, mūsuprāt, nebija tik kārtīgi sagatavojušās kā mēs, un prezentējot divās dienās paveikto, to sajutām.” “Galvenais ir nepadoties un cīnīties līdz galam!” papildina komandas biedrs Justs.

Jaunieši ir pārliecināti, ka disciplīnai un zināšanām ir nozīmīga loma rezultātu sasniegšanā. “Pirms konkursa nejutāmies par sevi 100% pārliecināti, taču tad, kad tika uzstādīti mērķi un darījām visu, lai tos sasniegtu, mūs neviens nevarēja apturēt!

Paldies prakses vietām, kas atbalstīja jauniešus gatavošanās procesā – SIA “Scandivac” un SIA “PERUZA”, kā arī sakām paldies profesionālo priekšmetu skolotājiem par zināšanām, kas palīdzēja ceļā uz zelta medaļu!

Valmieras tehnikums aicina darbā METĀLAPSTRĀDES SKOLOTĀJU (profesiju klasifikatora koda Nr.2320 01) Piedāvājam: 1 darba slodzi, 5 darba dienas nedēļā Stabilu atalgojumu (no 1402 EUR mēnesī par 1 slodzi (30 stundas nedēļā), pirms nodokļu nomaksas) Apmaksātu veselības apdrošināšanas polisi (pēc pārbaudes laika beigām) Apmaksātu profesionālo pilnveidi Teicamus darba apstākļus atbalstošā kolektīvā Modernu darba vidi un labus darba apstākļus Prasības pretendentam: Augstākā izglītība nozarē vai profesionālā vidējā izglītība (atbilstoši 3.profesionālās kvalifikācijas līmenim) Pozitīva un radoša attieksme pret darbu Teicama valsts valodas prasme Labas saskarsmes iemaņas Labas datorprasmes Prasme strādāt ar izglītības tehnoloģijām Tālrunis informācijai: Direktores vietniece Līga Ķezbere 22011270 CV un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e pastu: personals@valmierastehnikums.lv ar norādi “Metālapstrādes skolotāja vakancei” līdz 2024.gada 31.maijam plkst. 16:00. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz darba pārrunām klātienē. Profesija: PROFESIONĀLĀS IZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31 Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Valmieras tehnikums aicina darbā INFORMĀCIJAS UN KOMUNIKĀCIJU TEHNOLOĢIJAS SKOLOTĀJU (profesiju klasifikatora koda Nr.2320 01) Piedāvājam: 1 darba slodzi, 5 darba dienas nedēļā Stabilu atalgojumu (no 1259 EUR mēnesī par 1 slodzi (30 stundas nedēļā), pirms nodokļu nomaksas) Apmaksātu veselības apdrošināšanas polisi (pēc pārbaudes laika beigām) Apmaksātu profesionālo pilnveidi Teicamus darba apstākļus atbalstošā kolektīvā Modernu darba vidi un labus darba apstākļus Prasības pretendentam: Augstākā izglītība nozarē vai profesionālā vidējā izglītība (atbilstoši 3.profesionālās kvalifikācijas līmenim) Pozitīva un radoša attieksme pret darbu Teicama valsts valodas prasme Labas saskarsmes iemaņas Prasme strādāt ar izglītības tehnoloģijām Tālrunis informācijai: Direktores vietniece Līga Ķezbere 22011270 CV un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e pastu: personals@valmierastehnikums.lv ar norādi “IKT skolotāja vakancei” līdz 2024.gada 31.maijam plkst. 16:00. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz darba pārrunām klātienē. Profesija: PROFESIONĀLĀS IZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31 Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Mūsu partneri