Valmieras Ziņas

Kafijas automāti – biežāk sastopamās problēmas un risinājumi

Lasīšanas laiks: 4 min

Kad mājās ir kafijas aprāts, gribas, lai garša un efektivitāte būtu konsekventa katrā krūzītē. Diemžēl ne vienmēr tā notiek. Daži kafijas automāti salīdzinoši drīz sāks funkcionēt ne tā kā paredzēts, bet citi pakāpeniski pasliktina veiktspēju. Lai no tā izvairītos, ir būtiski veikt plašu izpēti par kafijas automātiem un to apkopi. Aplūkosim izplatītākos iemeslus, kāpēc kafijas automāts varētu iziet no ierindas.

Izveidojušās kaļķakmens nogulsnes

Lai uzturētu maksimālu veiktspēju, lielākā daļa kafijas aparāti ir jānodrošina ar regulāriem atkaļķošanas cikliem. Netīrumi un kaļķakmens nogulsnes var uzkrāties retas lietošanas vai uzmanības trūkuma dēļ ikdienas tīrīšanas laikā. Kaļķakmens veidojas caurulēs, līdz tās aizsērē.

Kafijas automāta pagatavotā kafija nav silta

Aukstā kafija  ir garšīga, taču tai nevajadzētu nākt ārā no tradicionālajiem kafijas automātiem. Ja kafijas automāts pagatavo aukstu kafiju, tas, visticamāk, nozīmē, ka iekārtas sildelements nedarbojas kā nākas. Taču nevar aizmirst, ka sildelementa atbalstošā komponente ir termostats, arī to būtu nepieciešams pārbaudīt.

Kafijas aprāts rada ūdens noplūdes

Atsevišķos gadījumos ka izveidoties situācija, kurā kafijas automāti rada karstā ūdens noplūdes vai arī tiem rodas pārmērīgs tvaika daudzums. Biežāk tas norāda uz bojātām caurulēm, cauruļu savienojumiem vai ūdens tvertni kafijas automātā. Šo situāciju visbiežāk var atrisināt, nodrošinot, ka caurules ir pareizi uzstādītas un nav vaļīgas. Kā arī pārbaudot, vai ūdens tvertne nav bojāta.

Kafijas automātam ir lēna ūdens plūsma vai tās nav vispār

Pirmkārt, pārbaudiet, vai kafijas automātam ir ienākošā ūdens padeve. Ieplūdes caurulē vai ūdens tvertnē jābūt ūdenim, lai tas darbotos. Turklāt jāpārbauda arī, vai nav sakrājies kaļķakmens un vai ūdens vārsti darbojas. Kafijas automātam ir vienmērīga ūdens padeve, tam būs lēna ūdens plūsma vai tās nebūs, ja būs spēcīgs kaļķakmens veidojumi vai bojāti ūdens vārsti.

Precīzāk, visticamāk, ap automāta detaļām, kas karst, piemēram, ap sildelementu, atradīsiet kaļķakmens veidojumus. No tiem var atbrīvoties atkaļķojot kafijas automātu. Sāciet tīrīšanas ciklu, ja mašīnai tāds ir, un izvadiet caur mašīnu speciālu atkaļķošanas līdzekli, lai atbrīvotos no kaļķakmeņa.

Mans kafijas automāts rada klikšķošu troksni

Gandrīz visi kafijas automāti – gan kapsulu kafijas automāts, gan pupiņu kafijas automāti, gan pusautomātiskie kafijas automāti – darbības laikā mēdz radīt dažādas skaņas. Tas ne tikai kaitina, bet var šķist, ka arī bremzē visu kafijas brūvēšanas ciklu.

Ja kafijas automāts pilinās ārkārtīgi lēni un tam klāt vēl ir izteikta skaņa, tas varētu liecināt par aizsprostojumiem automātā. Netīrumi vai minerālu nogulsnes no ūdens var bloķēt caurulītes kafijas automātā. Šādos gadījumos kafijas automāts ir kārtīgi jāiztīra un jāatkaļķo, lai nodrošinātu pilnīgu aizsprostojumu likvidēšanu.

Šāda veida troksnis ir diezgan izplatīts dažos kafijas automātos, kas ir pakļauti gaisa spiedienam. Jebkurš netīrums vai atlikums, kas veidojas kafijas automāta fragmentos, radīs troksni un izjauks kafijas pagatavošanas procesu. Lai arī nedaudz dārgi, tomēr, piemērotāks variants ir – kafijas automāta ūdens tvertnes uzpildīšanai izmantot pudelēs pildītu dzeramo ūdeni. Tas var novērst minerālu veidošanos, kas rada troksni.

Trokšņi no kafijas automāta rodas arī tad, ja iekārtā ir kādas vaļīgas komponentes. Nesaudzīga apiešanās ar kafijas automātu var izraisīt atsevišķu detaļu atdalīšanos vai pavājināt savienojumus iekārtā. Ne tikai vaļīgas detaļas var radīt troksni, bet arī traucēs kafijas gatavošanas procesu, kā arī to pagarinās. Pārbaudiet iekārtas detaļas, lai pārliecinātos, vai tās visas ir cieši piestiprinātas.

Kafijas automāti prasa uzmanīgu lietošanu un zināmas rūpes, lai katra kafijas krūzīte būtu baudāma.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri