Valmieras Ziņas

Labākie elektriskie bārdas skuvekļi. Kas Jums ir jāzina?

Lasīšanas laiks: 6 min

Akurāti sakopta seja ir vīrieša vizītkarte. Vai audzējat garu bārdu, vai esat gludi noskūtas sejas ādas piekritējs – bez kvalitatīva skuvekļa vīrietim neiztikt! Mehāniskie rīki pamazām aiziet pagātnē. Mūsdienās arvien biežāk tiek izvēlēti elektriskie skuvekļi. Iemesls tam: skūšanās notiek ātrāk, vienkāršāk un patīkamāk, drošāk (minimāls iegriezumu un skrambu risks), kā arī efektīvāk. Lielāko daļu darba iekārta izdara pati, bet tās konstruktīvās īpatnības nodrošina estētisku rezultātu. Turklāt ražotāji nemitīgi rūpējas par aparātu pilnveidošanu – laiž klajā arvien jaunākus modeļus, kuri spēj vēl labāk pielāgoties sejas formas un matu struktūras īpatnībām. Ja meklējat sev šādu ikdienas palīgu rūpēm par sevi, mēs pastāstīsim, kādu parametru un funkciju modeļi ir Jūsu ievērības cienīgi. Iesākumam gan būtu jāizlemj, kurš no diviem piedāvātajiem veidiem – rotējošais vai sietiņveida skuveklis – Jums ir piemērotāks. 

Izvēlēties rotējošo vai sietiņveida iekārtu?

Tas ir atkarīgs no sejas apmatojuma tipa, ādas jūtīguma un Jūsu skūšanās ieradumiem. Ja Jums ir īsa bārda (skujaties regulāri), dodat priekšroku gludi noskūtai ādai un ādas tips neizceļas ar pārmērīgu jūtīgumu, īstā izvēle ir rotējošais skuveklis. Tas aprīkots ar rotējošiem diskiem jeb galviņām (no vienas līdz pat četrām), kuras izvietotas dažādos leņķos attiecībā pret sejas virsmu. Uz tām ir daudzi caurumiņi, zem kuriem arī atrodas rotējošie asmeņi bārdas skūšanai. Starp diskiem ir rievas, kuras palīdz novirzīt tām cauri slīdošos matus tieši uz asmeņiem. Šāda konstrukcija ļauj skuveklim maksimāli cieši piekļūt mata pamatnei un attiecīgi noskūt ādu ļoti gludi. Iekārta labi tiek galā arī ar blīvi augošiem, sarainiem matiem.

Ja vēlaties rotējošo skuvekli, kurš sniegs ideālāko rezultātu, izvēlieties iekārtu ar kustīgām galviņām. Optimāli, ja tās būs 3-4, – lielākai aptverei un attiecīgi skūšanās ātrumam. Atsevišķiem modeļiem kustīgs mēdz būt arī viss skūšanās bloks, uz kura izvietotas galviņas. t.i., bloks griežas dažādos virzienos un leņķos. Šāda „peldošā” kombinācija garantē visciešāko piekļaušanos ādai un ļauj izskūt arī grūti sasniedzamās vietas. Jūs priecēs ne tikai izcils rezultāts, bet arī vienkāršāks, patīkamāks skūšanās process. Punktu uz „i” sevis kopšanas procedūrā pieliks mitrinošā losjona ieziešana pēc procedūras. Tas nav obligāti, bet vēlami gludākai, koptākai sejas ādai.

Shutterstock

Ja esat no bārdas un ūsu piekritēju pulka, Jums būs piemērots sietiņveida skuveklis. Tieši tas efektīvāk tiek galā ar bārdas, ūsu, deniņu līnijas apmatojuma, uzacu pielīdzināšanu, kā arī garāku matu pilnīgu noskūšanu, ja gadījies „ielaist” sejas kopšanu. Sietiņveida modelim, kā noprotams, asmeņi atrodas aiz sietiņa, griežoties tur no malas uz malu. Šāda pieeja nodrošina mazāku kairinājumu, tāpēc tā ir piemērotākā izvēle jūtīgas ādas īpašniekiem, kā arī tiem, kam uz sejas ir rētas vai dzimumzīmes. Arī ekspluatācijā sietiņveida rīks ir ērtāks, jo ir kompaktāks un kustības skūšanās laikā ir gluži kā lietojot tradicionālo mehānisko skuvekli.

Shutterstock

Papildinājumi vēl estētiskākam rezultātam

Abus minētos skuvekļa modeļus ražotāji nepārtraukti papildina ar funkcijām, lai paplašinātu to pielietojuma lauku, dāvātu komfortablāku ikdienas kopšanas procedūru veikšanu un, protams, teicamāku rezultātu. Ļoti populāri ir arī bārdas trimmeri, kas ļauj kontrolēt vēlamo garumu un formu.

Viena no noderīgākajām papildfunkcijām, kuru noteikt vērts apsvērt, izvēloties sev pirmo vai jauno elektrisko skuvekli, ir mitrā skūšanās. Tas nozīmē, ka varēsiet skūt ne tikai sausu ādu, bet arī lietot skūšanās putas un želejas. Daudziem vīriešiem šādi papildlīdzekļi ir absolūta nepieciešamība, lai izvairītos no kairinājuma, velkošām sajūtām pēc skūšanās, ādas sausuma. Citi izvēlas mitro skūšano tādēļ, ka tā ir ierastāk un patīkamāk. Iemesli katram ir savi, taču viennozīmīgi var teikt, ka mitrās skūšanās laikā āda tiek papildus sakopta – „savannota”, attīrīta un samitrināta. Vismodernākajiem skuvekļu modeļiem ir pat integrēti rezervuāri, kuros var ieliet ādas mitrinošos līdzekļus un iekārta automātiski izsmidzinās tos uz ādas skūšanās laikā.

Mitrās skūšanās funkcijas papildus priekšrocība ir vieglāka skuvekļa kopšana. Mitrumizturīgs korpuss ļauj palikt iekārtu zem tekošā ūdens un izskalot no tās visus matiņus (iepriekš noņemot skūšanās galviņu). Pēcāk gan skuveklis kārtīgi jāizžāvē.

Praksē ļoti noderīga izrādās matu griešanas garuma regulēšanas opcija. Tas ļauj periodiski pamainīt savu vizuālo tēlu, eksperimentējot ar vaigu matiņu garumu, bārdas un ūsu griezumu. Savukārt izcilāko skūšanās kvalitāti nodrošinās automātiskā darba režīma noteikšana. Speciāls sensors novērtēs matiņu augšanas blīvumu un pielāgos asmeņu darbības ātrumu, automātiski izvēloties konkrētu darba režīmu. Virzoties citā sejas zonā, iekārta turpinās izvērtēt vajadzīgo skūšanās ātrumu un pēc nepieciešamības pamainīs to. Lietotāja iesaiste šajā gadījumā ir minimāla, taču rezultāts – kvalitatīvākais. Tiesa, par šādu papildinājumu vajadzēs piemaksāt vairāk nekā par augstākminēto mitrās skūšanās funkciju.

Komfortablākai lietošanai

Mūsdienīgs vīrietis no jauniegādātā skuvekļa sagaida ne tikai kvalitatīvu funkciju veikšanu, bet arī ērtu lietošanu. Ja arī Jums komforts nebūt nav pēdējā vietā, dodiet priekšroku iekārtām:

  • bez vada. Vislabāk, ja skuveklis darbosies no litija-jona akumulatora. Atšķirībā no citiem akumulatoru veidiem tas ātri uzlādējas – vidēji stundas laikā (citiem uzlādes laiks ir 4-8 stundas). Pievērsiet uzmanību, lai akumulatora skuveklis pieļautu arī darbošanos no elektrotīkla. Situācija, kad laika līdz iziešanai palika maz, bet skuveklis ir izlādējies, rodas itin bieži. Kvalitatīva iekārta ļaus noskūties jau 5 minūtes pēc akumulatora uzlādes sākuma.
  • ar automātisku apkopi. Ja šādas funkcijas nav, tad Jums vajadzēs diezgan regulāri tīrīt aparātu no matu paliekām un netīrumiem ar speciālu birstīti vai arī zem ūdens strūklas (ja skuveklim ir mitrās skūšanās funkcija). Automātiskā apkope paredz rezervuāru, kuru Jūs piepildāt ar skuvekļu apkopei piemēroto dezinficējošo šķīdumu. Pēc skūšanās iekārta automātiski attīrās un nosusinās. Papildus arī dezinficējas, kas ir draudzīgi Jūsu ādai. Praksē noderīgs izrādās arī trauciņš matu savākšanai. Tas aiztaupīs Jums problēmas ar matu aizdambētām izlietnēm.
  • integrētiem indikatoriem. Zema baterijas lādiņa signāllampiņa laicīgi atgādinās par nepieciešamo uzlādi, novēršot nepatīkamus pārsteigumus rīta skrējienā. Apkopes vajadzības indikators paildzinās skuvekļa „mūžu”. Savukārt asmeņu nomaiņas lampiņa savlaicīgi (pirms skuveklis sāks nepatīkami plēst matus) pavēstīs, ka laiks nomainīt uzgali.

Ja meklējat, kur iegādāties elektrisko bārdas skuvekli par saprātīgu cenu, apmeklējiet interneta veikalu 220.lv (https://220.lv/lv/sadzives-tehnika/skaistumam/bardas-skuvekli)  Tieši te ikviens vīrietis no plašā piedāvājuma var izvēlēties savam budžetam un arī vajadzībām atbilstošāko modeli – ar mitrās skūšanās funkciju, kustīgiem uzgaļiem precīzākam rezultātam, griešanas garuma regulēšanas iespēju, automātisko apkopi, vairāku uzgaļu komplektāciju utt. Piedāvājumā atradīsiet arī ražojumus no pasaulē augsti novērtētiem zīmoliem, tādiem kā Philips, Braun, Babyliss, Remington, Xiaomi u.c. Ienāciet, novērtējiet un izvēlieties progresīvu iekārtu, kas palīdzēs bez liekām raizēm iegūt sakoptu, vīrišķīgu tēlu!

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri