Valmieras Ziņas

Valmieras novada pašvaldības pabalstu veidi bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem, audžuģimenēm un daudzbērnu ģimenēm

Lasīšanas laiks: 3 min

Stājušies spēkā Valmieras novada pašvaldības saistošie noteikumi “Par Valmieras novada pašvaldības pabalstu bārenim un bez vecāku gādības palikušam bērnam, audžuģimenei un daudzbērnu ģimenei”, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Valmieras novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Upīte.

Noteikumos noteikti pabalsti, kurus var saņemt:

  • bārenis un bez vecāku gādības palicis bērns pēc ārpusģimenes aprūpes, sasniedzot pilngadību un līdz 24 gadu vecumam, par kura ārpusģimenes aprūpi lēmumu pieņēmusi Valmieras novada bāriņtiesa;
  • daudzbērnu ģimene, ja vismaz vienam no vecākiem kopā ar vismaz trīs bērniem deklarētā dzīvesvieta ir Valmieras noada pašvaldības administratīvajā teritorijā.

Uzsākot mācību gadu, visām Valmieras novada daudzbērnu ģimenēm būs iespēja saņemt pabalstu mācību piederumu iegādei 40 eiro apmērā par katru bērnu, kurš apgūst obligāto pamatizglītību un kura deklarētā dzīvesvieta kopā ar vismaz vienu no vecākiem atrodas Valmieras novadā.

Bārenim un bez vecāku gādības palikušam bērnam ir pieejami šādi atbalsta veidi: pabalsts patstāvīgas dzīves uzsākšanai, vienreizējs pabalsts sadzīves priekšmetu un mīkstā inventāra iegādei, pabalsts ikmēneša izdevumiem un mājokļa pabalsts.

Vienreizēja pabalsta patstāvīgas dzīves uzsākšanai apmērs bārenim un bez vecāku gādības palikušam bērnam ir 218 eiro, bez vecāku gādības palikušam bērnam ar invaliditāti kopš bērnības – 327 eiro. Lai iegādātos sadzīves priekšmetus un mīksto inventāru, bārenim un bez vecāku gādības palikušam bērnam pieejams vienreizējs pabalsts 821 eiro apmērā. Savukārt ikmēneša izdevumu segšanai bārenim un bez vecāku gādības palikušam bērnam, kurš sekmīgi apgūst vispārējās vai profesionālās profesionālās izglītības, vai studiju programmu, paredzēts pabalsts 150 eiro mēnesī, bārenim un bez vecāku gādības palikušam bērnam ar invaliditāti kopš bērnības – 200 eiro mēnesī. Mājokļa pabalstu bārenim un bez vecāku gādības palikušam bērnam izvērtē, aprēķina un piešķir saskaņā ar Latvijas Republikā spēkā esošiem normatīvajiem aktiem, ja nav noslēgts īres līgums par pašvaldībai piederošo vai tās nomāto dzīvojamo telpu, sociālo dzīvokli vai mājokļa pabalstu kā pamata sociālās palīdzības pabalstu. Plašāku informāciju var iegūt Valmieras novada Sociālo lietu pārvaldē, individuāli pārrunājot visus ar mājokļa izdevumiem saistītos jautājumus.

Lai sniegtu atbalstu audžuģimenēm, Valmieras novada pašvaldība piešķir pabalstu bērna uzturam: līdz septiņu gadu vecuma sasniegšanai pabalsta apmērs ir 215 eiro mēnesī, no septiņiem gadiem līdz 18 gadu vecuma sasniegšanai – 258 eiro mēnesī. Bērna apģērba un mīkstā inventāra iegādei atvēlēti 170 eiro gadā.

Pašvaldības sniegtais atbalsts ēdināšanas maksas atvieglojumiem noteikts saistošajos noteikumos “Par ēdināšanas maksas atvieglojumiem Valmieras novada pašvaldības dibinātajās izglītības iestādēs”.

Lai saņemtu plašāku informāciju, aicinām iedzīvotājus personīgi vērsties Valmieras novada Sociālo lietu pārvaldes sociālo darbinieku pieņemšanas vietās vai rakstīt uz e-pastu slp@valmierasnovads.lv. Par atvieglojumiem ēdināšanas maksai interesēties attiecīgajā Valmieras novada pašvaldības dibinātajā izglītības iestādē.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Valmieras tehnikums aicina darbā METĀLAPSTRĀDES SKOLOTĀJU (profesiju klasifikatora koda Nr.2320 01) Piedāvājam: 1 darba slodzi, 5 darba dienas nedēļā Stabilu atalgojumu (no 1402 EUR mēnesī par 1 slodzi (30 stundas nedēļā), pirms nodokļu nomaksas) Apmaksātu veselības apdrošināšanas polisi (pēc pārbaudes laika beigām) Apmaksātu profesionālo pilnveidi Teicamus darba apstākļus atbalstošā kolektīvā Modernu darba vidi un labus darba apstākļus Prasības pretendentam: Augstākā izglītība nozarē vai profesionālā vidējā izglītība (atbilstoši 3.profesionālās kvalifikācijas līmenim) Pozitīva un radoša attieksme pret darbu Teicama valsts valodas prasme Labas saskarsmes iemaņas Labas datorprasmes Prasme strādāt ar izglītības tehnoloģijām Tālrunis informācijai: Direktores vietniece Līga Ķezbere 22011270 CV un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e pastu: personals@valmierastehnikums.lv ar norādi “Metālapstrādes skolotāja vakancei” līdz 2024.gada 31.maijam plkst. 16:00. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz darba pārrunām klātienē. Profesija: PROFESIONĀLĀS IZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31 Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Valmieras tehnikums aicina darbā INFORMĀCIJAS UN KOMUNIKĀCIJU TEHNOLOĢIJAS SKOLOTĀJU (profesiju klasifikatora koda Nr.2320 01) Piedāvājam: 1 darba slodzi, 5 darba dienas nedēļā Stabilu atalgojumu (no 1259 EUR mēnesī par 1 slodzi (30 stundas nedēļā), pirms nodokļu nomaksas) Apmaksātu veselības apdrošināšanas polisi (pēc pārbaudes laika beigām) Apmaksātu profesionālo pilnveidi Teicamus darba apstākļus atbalstošā kolektīvā Modernu darba vidi un labus darba apstākļus Prasības pretendentam: Augstākā izglītība nozarē vai profesionālā vidējā izglītība (atbilstoši 3.profesionālās kvalifikācijas līmenim) Pozitīva un radoša attieksme pret darbu Teicama valsts valodas prasme Labas saskarsmes iemaņas Prasme strādāt ar izglītības tehnoloģijām Tālrunis informācijai: Direktores vietniece Līga Ķezbere 22011270 CV un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e pastu: personals@valmierastehnikums.lv ar norādi “IKT skolotāja vakancei” līdz 2024.gada 31.maijam plkst. 16:00. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz darba pārrunām klātienē. Profesija: PROFESIONĀLĀS IZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31 Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Mūsu partneri