Valmieras Ziņas

Valmieras novadā palielinās Covid-19 saslimstība

Lasīšanas laiks: 2 min

Latvijā kopumā un Valmieras novadā Covid-19 saslimstība turpina pieaugt – 14 dienu kumulatīvais rādītājs uz 100 000 iedzīvotājiem Valmieras novadā ir 747,5 gadījumi, Latvijā – 454,1. Pēdējā nedēļā Valmieras novadā ir atklāti 179 jauni saslimšanas gadījumi, lielākoties izglītības iestādēs, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Valmieras novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Marija Melngārša.

Saslimstības dinamika Latvijā un Valmieras novadā atspoguļota pašvaldības mājaslapā: https://www.valmierasnovads.lv/aktualitates/covid-19/

No 48 Valmieras novada pašvaldības dibinātajām izglītības iestādēm, kurās kopā mācās 9099 izglītojamie, inficēšanās ar Covid-19 apstiprināta 137 skolēniem un 17 izglītības iestāžu darbiniekiem.

Pirmsskolas izglītības iestādēs Covid-19 gadījumi konstatēti reti. Šobrīd karantīnā atrodas 6 pirmsskolas izglītības grupas. Vislielākā saslimstība konstatēta 5.–9. klašu izglītojamo vidū, taču karantīnā esošo klašu skaitu visvairāk ietekmē mācību priekšmetu, kas tiek pasniegts vairākām klasēm, skolotāju saslimšana. Skolēniem no 7. līdz 12. klasei ir plašāka vakcinācijas aptvere, līdz ar to konstatējot saslimšanas gadījumus klasē, vakcinētie skolēni turpina mācības klātienē, kamēr karantīnā esošie seko līdzi stundai ar līdzdalības iespējām – attālināti, jo klātienes stunda tiek filmēta.

Vidzemes slimnīcā šobrīd ārstējas 30 ar Covid-19 inficēts pacients. Aizvadītās nedēļas nogalē slimnīcā stacionēti 16 pacienti, no slimnīcas izrakstīti 7 pacienti, bet Latvijā tie ir vairāk nekā 400 pacientu.

Pašvaldība aicina sekot līdzi savam un bērnu veselības stāvoklim, vērot, vai neparādās saslimšanas pazīmes, parādoties simptomiem, telefoniski jāsazinās ar ģimenes ārstu par tālāko rīcību.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri