Valmieras Ziņas

Atklās Jāņa Daliņa atjaunoto stadionu un jauno vieglatlētikas manēžu (+FOTO)

Lasīšanas laiks: 5 min

Pirmdien, 9.augustā, Latvijas Vieglatlētikas savienība, Valmieras novada pašvaldība un Valmieras Olimpiskais centrs aicināja mediju pārstāvjus piedalīties preses konferencē par Jāņa Daliņa atjaunotā stadiona un jaunās vieglatlētikas manēžas atklāšanu un Latvijas Valsts prezidenta balvas izcīņas sacensībām vieglatlētikā 13. un 14. augustā. Sacensību atklāšanas dienā, 13.augustā, atvēršanas svētkus piedzīvos atjaunotais Jāņa Daliņa stadions un jaunuzceltā vieglatlētikas manēža.

Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks teica:

“Šim projektam ir garš stāsts. 2010.gadā Valmieras pilsētas saņēma Jāņa Daliņa stadionu mantojumā no Valmieras rajona padomes. Jau tobrīd sapratām, ka kaut kas ir jādara. Stadionam, kurš bija rekonstruēts 1993.gadā atbilstoši tā laikā iespējām, bija ļoti daudz tehnisku problēmu. Vienlaikus bija jārod risinājums problēmai, ka vieglatlētiem Latvijā vispār nebija pieejama kvalitatīva treniņu bāze. Tāpēc tika pieņemts lēmums atjaunot Jāņa Daliņa stadionu un būvēt vieglatlētikas manēžu. Šo projektu nācās aizstāvēt un pārliecināt par tā nepieciešamību, līdz tas tika atbalstīts no valsts puses ar konkrētu uzdevumu izveidot ļoti labu treniņu bāzi un sacensību vietu vieglatlētiem. To mēs esam izpildījuši, lai gan būvniecības process nebija vienkāršs. Esam gājuši cauri kovidlaikam. Tas nozīmēja slimojošus celtniekus, lielas nobīdes materiālu un iekārtu piegādēs. Tas viss ir pārvarēts, taču vēl dažas lietas būs jāpagaida līdz rudenim. Joprojām neesam saņēmuši vairākas iekārtas, piemēram, tablo.

Pārbūves procesā faktiski ir palikusi tikai vieta, stadions ir pilnībā uzbūvēts no jauna. Būtiski, ka ieeja uz tribīnēm ir saglabāta precīzi tajā pašā vietā, atbilstoši ieejai pa galvenajiem vārtiem. Arī vizuāli jaunā stadiona ēka atgādina iepriekšējo, lai gan tribīņu ietilpība ir kļuvusi lielāka. Tribīnēs ir 1250 sēdvietas, savukārt manēžā skatītājiem atvēlētas 370 sēdvietas.

Kopējā jauno būvju platība zem jumta ir gandrīz 12 400 m2. Lielākā daļu šīs platības aizņem vieglatlētikas manēža, taču kompleksā ietilpst daudz citu telpu – ģērbtuves, trenažieru zāle, viesnīca sportistiem, kafejnīca, biroju telpas u.c. Šeit arī atradīsies Valmieras bērnu sporta skolas administrācijas telpas.

Jāuzsver, ka visa stadiona kompleksa ēkas ir ļoti energoefektīvas. To apliecina būvnieku iesniegtie dati par apkures izmaksām pagājušajā ziemā. Tas ir ļoti būtiski, jo kompleksa uzturēšanas izmaksas pilnībā segs Valmieras novada pašvaldība. Lai gan tiek diskutēts par nepieciešamību šādām nacionāla mēroga sporta bāzēm piešķirt arī valsts finansējumu, pagaidām šis jautājums nav atrisināts. Taču gribu uzsvērt, ka ieguldījumu bērnu, jauniešu un visas sabiedrības fiziskajā attīstībā un veselības uzturēšanā nevar novērtēt tikai naudā.

Esam izveidojuši starptautiski atzītu bāzi vieglatlētiem, kura var trenēties un rīkot sacensības 24 disciplīnās. Manēžai ir piešķirta 4.kategorija, stadionam ir 2.kategorijas sertifikāts. Tas nozīmē, ka šeit ir iespējams rīkot starptautiskas sacensības – Eiropas čempionātus junioriem līdz U23 kategorijai, komandu sacensības un visu līmeņu senioru mačus. Līdz ar to pastāv iespēja paplašināt arī Valsts prezidenta balvas izcīņas vieglatlētikā formātu no Baltijas valstu uz Baltija jūras reģiona valstu sacensībām. Savukārt futbola laukumam sertifikācija vēl tiks veikta. Ir notikusi pirmssertifikācijas pārbaude. Ņemsim vērā Starptautiskās Futbola asociāciju federācijas pārstāvju norādījumus, lai jau šajā rudenī stadions varētu saņemt sertifikātu.

Šo lielisko infrastruktūru galvenokārt ikdienā izmantos ap 1300 sporta skolu audzēkņu, kā arī profesionālie sportisti, kuriem būs nodrošināta iespēja trenēties visu gadu labos apstākļos. Taču sporta bāze būs atvērta ne tikai profesionāļiem, bet jebkuram sportot gribētājam. Āra laukumi būs pieejami bez maksas. Būs arī iespēja izmantot vieglatlētikas manēžu un trenažieru zāli. Būtiski, ka Jāņa Daliņa stadiona komplekss ir pielāgots cilvēkiem ar kustību traucējumiem, dodot iespēju trenēties arī sportistiem – paralimpiešiem.

Jau pašlaik Jāņa Daliņa stadionā norisinās pirmā treniņnometne un aizvadītajā nedēļas nogalē notika pirmās sacensības, kurās uzstādīts jauns Latvijas rekords 100m barjerskrējienā U20 kategorijā.”

Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidents Arnis Lagzdiņš uzsvēra:

“Kā atzinusi Pasaules vieglatlētikas asociācija, viens no galvenajiem šķēršļiem vieglatlētikas attīstībai pasaulē ir infrastruktūras trūkums. Arī mūsu valsts klimatiskajos apstākļos bez atbilstošas infrastruktūras ziemā trenēties vieglatlētikas disciplīnās ir ļoti sarežģīti. Rīgā pēdējā vieglatlētikas manēža tika uzcelta 1963.gadā. Ar lielām cerībām gaidām jaunās manēžas celtniecību Rīgā, lai varētu saglābt vieglatlētikas attīstību Latvijā, piesaistot pēc iespējas vairāk bērnus. Kā labu piemēru varu minēt Liepāju, kur ir darbojas jau darbojas manēža. Tur treniņgrupas ir piepildītas un ir pat jāpiesakās rindā, lai varētu trenēties. Tādēļ esmu gandarīts, ka arī Valmiera atgriežas vieglatlētikas apritē ar lielisku treniņbāzi un starptautisku sacensību norises vietu.”

Jaunā vieglatlēte Agate Caune:

“Man ir ļoti liels prieks, ka Latvijā un tieši Valmierā ir tik skaista un grandioza manēža ar īpašu auru. Šodien ierodoties uz pirmo treniņu un ienākot manēžā, man bija sajūta, ka atrodos citā valstī. Esmu ļoti priecīga, ka man būs iespējas kvalitatīvi sagatavoties sacensībām gan vasaras, gan ziemas sezonā. Man kā sportistei tas ir ļoti liels pagodinājums.”

Soļotājs Arnis Rumbenieks:

“Pēc tālā ceļa no Tokijas jutos nomocīts un saguris, bet, kolīdz ienācām ar treneri stadionā, tas viss pagaisa un pat aizrāvās elpa. Šeit nav tikai betons un stikls. Šī vieta, priežu mežs piešķir mājīgumu un patīkamu auru. Jūtos šodien kā savā otrajā dzimšanas dienā, saņemot šādu dāvanu, kas ir ļoti svarīga ne tikai man, bet visai Latvijas vieglatlētu saimei. Šai vietai būs milzīga vilkme, lai jaunieši vairāk nodarbotos ar sportu.”

Pēc preses konferences Jānis Baiks pavadīja mediju pārstāvjus ekskursijā pa stadiona kompleksu, kur pavisam drīz norisināsies Latvijas Valsts prezidenta balvas izcīņas sacensības vieglatlētikā.

Divas dienas Baltijas valstu spēcīgākie vieglatlēti cīnīsies gan individuālajās disciplīnās, gan par spēcīgākās komandas titulu. Sacensības solās būt spraigas un interesantas, jo sportisti gaida iespēju sacensties, lai sasniegtu jaunus personīgos un komandu rekordus. Latvijas izlase tiks veidota un komplektēta pēc tās labākā sastāva. Turklāt Valmierā startēs arī vairāki Tokijas Olimpisko spēļu dalībnieki.

Valsts prezidenta balvas izcīņas sacensības vieglatlētikā būs skatāmas klātienē, taču interesentiem jāņem vērā, ka vietu skaits ir ierobežots, kā arī ieeja, uzrādot Covid-19 sertifikātu kopā ar personu apliecinošu dokumentu. Taču ikvienam ir iespēja prestižās sacensības skatīties tiešraidēs, ko bez maksas nodrošinās Sportacentrs.com TV. Sacensības būs skatāmas arī interneta tiešraidē Sportacentrs.com mājaslapā https://sportacentrs.com/, Latvijas Vieglatlētikas savienības mājaslapā https://athletics.lv/lv, kā arī Valmieras mājaslapā www.valmierasnovads.lv un sociālajos tīklos.

Šogad sacensību norisē ir ieviesti vairāki jaunumi. Pirmajā dienā, 13. augustā, tiks aizvadītas Latvijas Valsts prezidenta Jaunatnes balvas izcīņas sacensības vieglatlētikā U10 un U12 meiteņu un zēnu vecuma grupās. Jaunieši sacentīsies skriešanas, mešanas un lēkšanas disciplīnās.

Pēc Jaunatnes balvas izcīņas noslēguma norisināsies pārbūvētā Jāņa Daliņa stadiona un jaunuzceltās vieglatlētikas manēžas atklāšana. Tiešraide 13.augustā plkst.14.00 Valmieras novada pašvaldības mājaslapā www.valmierasnovads.lv.

Vairāk par mums uzzināsi šeit: www.vid.gov.lv VALSTS IEŅĒMUMU DIENESTS (reģ. Nr. 90000069281) izsludina konkursu uz Nodokļu nomaksas veicināšanas pārvaldes Algas nodokļu daļas galvenā nodokļu inspektora ierēdņa amatu (vakance uz nenoteiktu laiku) Nodokļu nomaksas veicināšanas pārvaldes kompetencē ir Valsts ieņēmumu dienesta (turpmāk – VID) pamatdarbības un atbalsta funkcijas īstenošana labprātīgas nodokļu, nodevu, citu valsts noteikto obligāto maksājumu un tieši piemērojamos Eiropas Savienības normatīvajos aktos par muitas lietām noteikto maksājumu saistību izpildes, aprēķināšanas un maksāšanas pareizības kontroles un atbalsta jomā. Mūsu vērtības ir efektivitāte, atbildība un sadarbība. Ja Tev ir: akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība; zināšanas nodokļu normatīvajos aktos; spēja strādāt paaugstinātas intensitātes apstākļos; pamatprasmes darbā ar MS Outlook, Word, Excel; atbilstība likuma “Par Valsts ieņēmumu dienestu” 17.panta pirmās daļas un Valsts civildienesta likuma 7.panta prasībām; nevainojama reputācija. Ja Tev ir kāda no šīm īpašībām vai prasmēm, mēs Tevi gaidām Algas nodokļa daļā: proti argumentēt un pamatot savu viedokli; esi nosvērts, komunikabls un atvērts jautājumiem; atbildības sajūta, precizitāte, disciplinētība un līdzsvarotība; pārzini vai interesē kā notiek process kādā no nozarēm, piemēram, būvniecības nozarē, mazumtirdzniecībā, ražošanas nozarē, sabiedriskajā ēdināšanā, pakalpojuma sniegšanā; spēj saskatīt likumsakarības, analizēt un aprakstīt iegūto informāciju; proti strādāt ar datoru un programmām; labprāt dodies ārpus darba vietas; jūties droši svešā vietā un spēj runāt ar jebkuru personu. Tev ikdienā būs šādi pienākumi: Jākomunicē ar nodokļu maksātājiem kā klātienē vai attālināti, tā rakstiski. Jārīko un jāpiedalās klātienes un attālinātajās tikšanās ar nodokļu maksātājiem. Jāveic nodokļu maksātāja saimnieciskās darbības apmeklēšana/novērošana. Jāgatavo pieprasījumi nodokļu maksātājiem, kredītiestādēm, valsts un pašvaldību institūcijām. Jāstrādā ar programmām un informācijas sistēmām. Jāvērtē grāmatvedības reģistri un dokumenti. Jāanalizē iegūtā un apkopotā informācija. Jāapraksta rezultāti, gatavojot nodokļu rēķinus un lēmumu projektus. Jāsadarbojas ar kolēģiem. Mēs piedāvājam: Stabilu atalgojumu, mēnešalga no 1483 līdz 1719 EUR (bruto), pārbaudes laikā līdz 1521 EUR, atkarībā no Tavas profesionālās pieredzes ilguma attiecīgajā jomā, kas iegūta pēdējo piecu gadu laikā; Tev būs sociālās garantijas. Apdrošināšanas polisi. Brīvas papildus dienas (papildatvaļinājuma dienas). Iespēju strādāt daļēji attālināti. Labas izaugsmes iespējas. Ieguldīt savas zināšanas un prasmes. Tavs darbs būs novērtēts no kolēģu un vadības puses. Ātri apgūt darba pienākumus. Teicamu kolektīvu. Elastīgu un ērtu darba laiku. Priekšrocības pretendentam ar: akadēmisko vai otrā līmeņa profesionālo augstāko izglītību ekonomikā vai komerczinībās un administrēšanā vai tiesību zinātnē; pieredzi nodokļu administrēšanā vai uzņēmējdarbībā, vai finanšu vadībā, vai finanšu analīzē, vai grāmatvedībā, vai auditā vai tiesību zinātnē ne mazāk kā divi gadi. Ierēdņa dienesta vieta: Beātes iela 49, Valmiera. Pieteikuma vēstuli, dzīvesgaitas aprakstu (Curriculum Vitae (CV)), izglītību apliecinoša dokumenta kopiju 20 dienu laikā no šī sludinājuma publicēšanas Nodarbinātības valsts aģentūras vakanču portālā lūdzam nosūtīt Valsts ieņēmumu dienestam, Talejas ielā 1, Rīgā, LV-1978, vai uz e-pasta adresi VID.konkursi@vid.gov.lv ar norādi “Konkurss uz NNVP_AND_GNI_Valmiera_Vards_Uzvards”. Pretendentiem, kuri izglītību ir ieguvuši ārvalstīs, lūdzam pievienot dokumentu par tās akadēmisko atzīšanu Latvijā. Sazināsimies ar tiem pretendentiem, kuri tiks izvirzīti personāla atlases otrajai kārtai. Piesakot savu kandidatūru vakantajam ierēdņa amatam, pretendents apliecina, ka atbilst likuma “Par Valsts ieņēmumu dienestu” 17.panta pirmās daļas un Valsts civildienesta likuma 7.panta prasībām. Ievērojot Eiropas Parlamenta un Padomes Regulas (ES) 2016/679 par fizisku personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti un ar ko atceļ Direktīvu 95/46 EK (Vispārīgā datu aizsardzības regula) 13.panta 1. un 2.punktu, informējam, ka Jūsu pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu kvalitatīvu atlases konkursa norisi atbilstoši normatīvajiem aktiem nodarbinātības jomā. Personas datu apstrādes pārzinis ir VID Talejas ielā 1, Rīgā, LV-1978, tālr.+371 67122633; datu aizsardzības speciālista kontaktinformācija: datuaizsardziba@vid.gov.lv, tālr. +371 67122658, +371 67122660. Papildu informāciju par personas datu apstrādi un par atlases procesa privātuma politiku VID ir pieejama VID tīmekļa vietnē sadaļās: Personas datu apstrāde VID un Atlases procesa privātuma politika. Jautājumos par amata pienākumiem zvani uz tālruņa numuru +371 67121490. Ja Tev ir neskaidrības par konkursu, zvani uz tālruņa numuru +371 67122633 vai uzdod savu jautājumu, rakstot uz e-pasta adresi VID.konkursi@vid.gov.lv ar norādi “Jautājums par konkursu”. Profesija: GALVENAIS NODOKĻU INSPEKTORS Darba vietas adrese: LATVIJA, Beātes iela 49, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Ierēdņa amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Valsts pārvalde Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Ierēdņa amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-22 Kontaktpersona: Tālrunis: 67122633 E-pasts: vid.konkursi@vid.gov.lv

Vairāk par mums uzzināsi šeit: www.vid.gov.lv VALSTS IEŅĒMUMU DIENESTS (reģ.Nr.90000069281) izsludina konkursu uz Informātikas pārvaldes Reģionālās tehniskā atbalsta daļas Otrās nodaļas vecākā informācijas tehnoloģiju administratora darbinieka amatu (1 vakance uz nenoteiktu laiku) Informātikas pārvaldes kompetencē ir Valsts ieņēmuma dienesta (turpmāk – VID) atbalsta funkcijas īstenošana informācijas sistēmu resursu pārvaldības jomā. Mūsu vērtības ir: efektivitāte, atbildība, sadarbība. Ja Tev ir: vidējā vai profesionālā vidējā izglītība; praktiskas zināšanas par datortīklu (LAN) uzbūvi, izmantotajiem protokoliem, konfigurēšanu un darbības principiem; padziļinātas un praktiskas zināšanas par darbstaciju operētājsistēmām un lietojumprogrammām, to uzstādīšanu un apkopes veikšanu; padziļinātas un praktiskas zināšanas par datortehnikas t.sk. perifērijas iekārtu uzbūvi, darbības principiem un veidiem; labas prasmes darbā ar MS Outlook, Word, Excel; spēja patstāvīgi organizēt darbu un strādāt paaugstinātas intensitātes apstākļos; spēja uzņemties atbildību un pieņemt lēmumus; atbilstība likuma „Par Valsts ieņēmumu dienestu” 17.panta otrās daļas prasībām; nevainojama reputācija. Ja esi gatavs nodrošināt: lietotāju tehnisko atbalstu, datortehnikas un programmatūras problēmu lokalizāciju un risināšanu; datortehnikas sagatavošanu un uzturēšanu; tehniskās infrastruktūras un serveru darbības uzturēšanu; informācijas un komunikāciju tehnoloģiju drošības pasākumu nodrošināšanu. Pievienojies mūsu kolektīvam, jo mēs piedāvājam: stabilu atalgojumu, mēnešalga no 1405 līdz 1777 EUR (bruto), - pārbaudes laikā līdz 1529 EUR, atkarībā no Tavas profesionālās pieredzes attiecīgajā jomā, kas iegūta pēdējo piecu gadu laikā; interesantu un stabilu darbu, draudzīgu kolektīvu; personīgo izaugsmi un profesionālo zināšanu pilnveidošanu; iespēju piedalīties dažādās apmācību programmās; sociālās garantijas; veselības apdrošināšanas polisi no pirmā mēneša; papildatvaļinājuma dienas. Priekšrocības pretendentiem ar: vidējo vai vidējo profesionālo izglītību informācijas tehnoloģiju jomā; praktisko darba pieredzi informātikas jomā vismaz vienu gadu; B kategorijas vadītāja apliecību. Darbinieka darba vieta: Beātes iela 49, Valmiera, LV-4201 Motivācijas vēstuli, dzīvesgaitas aprakstu (Curriculum Vitae (CV)), izglītību apliecinoša dokumenta kopiju 15 dienu laikā no šī sludinājuma publicēšanas dienas Nodarbinātības valsts aģentūras vakanču portālā lūdzam nosūtīt Valsts ieņēmumu dienestam, Talejas ielā 1, Rīgā, LV-1978, vai uz e-pasta adresi VID.konkursi@vid.gov.lv ar norādi “Konkurss uz IP_RegioTAD_2N_VITA_Vārds_Uzvārds”. Pretendentiem, kuri izglītību ir ieguvuši ārvalstīs, lūdzam pievienot dokumentu par tās akadēmisko atzīšanu Latvijā. Sazināsimies ar tiem pretendentiem, kuri tiks izvirzīti personāla atlases otrajai kārtai. Piesakot savu kandidatūru vakantajam darbinieka amatam, pretendents apliecina, ka atbilst likuma „Par Valsts ieņēmumu dienestu” 17.panta otrās daļas prasībām. Ievērojot Eiropas Parlamenta un Padomes Regulas (ES) 2016/679 par fizisku personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti un ar ko atceļ Direktīvu 95/46 EK (Vispārīgā datu aizsardzības regula) 13.panta 1. un 2.punktu, informējam, ka Jūsu pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu kvalitatīvu atlases konkursa norisi atbilstoši normatīvajiem aktiem nodarbinātības jomā. Personas datu apstrādes pārzinis ir VID Talejas ielā 1, Rīgā, LV-1978, tālr.+371 67122633; datu aizsardzības speciālista kontaktinformācija: datuaizsardziba@vid.gov.lv, tālr. +371 67122658, +371 67122660. Papildu informāciju par personas datu apstrādi un par atlases procesa privātuma politiku VID ir pieejama VID tīmekļa vietnē sadaļās: Personas datu apstrāde VID un Atlases procesa privātuma politika. Jautājumos par amata pienākumiem zvani uz tālruņa numuru +371 67123444. Ja Tev ir neskaidrības par konkursu, zvani uz tālruņa numuru 67122630 vai uzdod savu jautājumu, rakstot uz e-pasta adresi VID.konkursi@vid.gov.lv ar norādi “Jautājums par konkursu”. Profesija: INFORMĀCIJAS TEHNOLOĢIJU ADMINISTRATORS Darba vietas adrese: LATVIJA, Beātes iela 49, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Informācijas tehnoloģijas / Telekomunikācijas Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-17 Kontaktpersona: Tālrunis: 67122633 E-pasts: vid.konkursi@vid.gov.lv

Mūsu partneri