Valmieras Ziņas

Mācībās “Ausma” Zemessardzes 2. Vidzemes brigāde trenēs cietušo evakuāciju uz ārstniecības iestādēm

Lasīšanas laiks: 2 min

17. jūlijā Vidzemē notiks Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes Medicīnas rotas un Neatliekamā medicīniskās palīdzības dienesta kopīgās mācības “Ausma”, kuru laikā tiks vingrināta Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes vienību spēja sadarbībā ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu organizēt un koordinēt cietušo evakuāciju uz civilajām ārstniecības iestādēm konvencionālā konflikta gadījumā, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes sabiedrisko attiecību speciāliste Laima Ķevere.

Mācību laikā Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes Medicīnas rota izvērsīs mobilos cietušo aprūpes punktus Valmieras novada Trikātā, Cēsu novada Augšlīgatnē un Gulbenes novada Litenē, kur brigādes karavīri-glābēji nogādās cietušo karavīru lomu spēlētājus. Aprūpes punktos medicīnas rotas speciālisti veiks cietušo stabilizāciju līdz pacientu tālākai evakuācijai uz augstāku medicīnas iestādi. Tālāk cietušo karavīru lomu spēlētāji ar militāro medicīnas transportlīdzekli tiks nogādāti pie Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem, kuri ar operatīvo transportlīdzekli cietušos nogādās uz  medicīnas iestādēm – Vidzemes slimnīcu, Cēsu klīniku un Madonas slimnīcu.

Mācību laikā pa koplietošanas ceļiem pārvietosies militārie medicīnas transportlīdzekļi un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta transports, kas neizmantos skaņas un gaismas signālus. Mācību laikā Trikātas, Augšlīgatnes un Litenes apkārtnē pārvietosies zemessargi un karavīri formas tērpos. Mācību scenārija ietvaros tiks izmantots grims un mulāžas cietušo karavīru lomu spēlētāju brūču un traumu atveidošanai. Mācību laikā nav paredzēta satiksmes slēgšana un iedzīvotāju pārvietošanās ierobežošana.

Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta rīkotajās mācībās “Ausma” novērotāju statusā piedalīsies arī Aizsardzības ministrijas, Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba pārstāvji.

Abu dienestu kopīgās mācības “Ausma” norisinās jau otro gadu. 2020. gada mācību pieredze sniedza iespēju uzlabot Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta praktisko sadarbību, izveidot personiskus kontaktus, kā arī veicināja labāku abpusēju izpratni par pieejamajiem resursiem un informācijas apmaiņas iespējām. Šī gada mācību scenārijs izstrādāts, balstoties uz pagājušā gada mācībās gūtajiem secinājumiem.

Iedzīvotājus aicina neuztraukties, redzot zemessargu un karavīru pārvietošanos apdzīvotās vietās un uz koplietošanas ceļiem, un izturēties ar izpratni pret notiekošajām mācībām.

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri