Valmieras Ziņas

Valsts sociālās aprūpes centrā “Rūja” Covid-19 pozitīvs tests konstatēts 60 klientiem un 12 darbiniekiem

Lasīšanas laiks: 2 min

Valsts sociālās aprūpes centrā “Rūja” Covid-19 pozitīvs tests konstatēts 60 klientiem un 12 darbiniekiem, aģentūrai LETA pastāstīja SAC “Zemgale” direktors Kristaps Keišs, kura pakļautībā ir arī “Rūjas” filiāle.

Saslimšana ar Covid-19 valsts sociālās aprūpes centrā “Rūja” pēc pirmās vakcīnas tika konstatēta jau marta beigās, kad Covid-19 tests pozitīvs bija 33 klientiem.

Keišs uzsvēra, ka visiem klientiem un lielākajai daļai darbinieku saslimšana norit bez simptomiem, vien dažiem darbiniekiem ir nedaudz paaugstināta temperatūra. Lielākā daļa no saslimušajiem ir saņēmuši pirmo vakcīnu, bet otrā vakcīna plānota 24.aprīlī, ja vien nebūs slimības simptomu.

Iestādes direktors uzsvēra, ka plašā klientu un darbinieku saslimšana iestādē vairs nav ārkārtas situācija un savu klientu aprūpi viņi varot nodrošināt, nākot palīgā tiem iestādes darbiniekiem, kuriem pandēmijas dēļ ir mazāk darba. “Mums palīdz sociālie darbinieki, rehabilitācijas speciālisti, pulciņu vadītāji, kuriem nodrošinām 50% piemaksas par darbu Covid-19 apstākļos,” sacīja Keišs.

Viņš uzsvēra, ka “Rūja” ir vienīgā SAC “Zemgale” filiāle, kurā patlaban ir konstatēta saslimšana ar Covid-19.

Savukārt Rūjienas novada domes priekšsēdētājs Guntis Gladkins (“Valmierai un Vidzemei”) aģentūrai LETA atzina, ka patlaban Covid-19 statistiku novadā vēl bez “Rūjā” saslimušajiem cilvēkiem papildina arī daži cilvēki, kuri no Rūjienas dodas strādāt uz Igauniju, kur patlaban saslimšana ir plaši izplatīta.

Slimību profilakses kontroles centra (SPKC) dati liecina, ka kopumā 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits Rūjienas novadā pašlaik ir 107 cilvēki.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri