Valmieras Ziņas

Valmieras tehnikums pirmoreiz tiešsaistē rīkos skolēnu mācību uzņēmumu pasākumu “Cits Bazārs”

Lasīšanas laiks: 2 min

Pirmoreiz Latvijas skolēnu mācību uzņēmumu reģionālais pasākums “Cits Bazārs” notiks tiešsaistē. To 27. martā organizēs Valmieras tehnikums vietnē jalatvia.lv. Skolēnu mācību uzņēmumi (SMU) no visas Latvijas publicēs pašu radītas preces un pakalpojumus, savukārt lapas apmeklētāji varēs ērti aplūkot piedāvājumu un sazināties ar skolēniem, lai iegādātos oriģinālas dāvanas vai noderīgas lietas ikdienai.

Visas dienas garumā apmeklētājiem būs iespēja iegādāties oriģinālus un praktiskus produktus dažādām dzīves situācijām. Ideju vidū ir ilgtspējīgi tekstila risinājumi, mājsaimniecībā noderīgi priekšmeti, dizaina objekti, ekoloģisku dzīvesveidu veicinošas spēles, kā arī produkti, kas uzlabo ikdienu sabiedrības grupām, kurām nepieciešams īpašs atbalsts. Piemēram, Valmieras tehnikuma mācību uzņēmums “Blind ABC” izstrādājis braila raksta tāfelīti ar skaņas elementiem neredzīgiem bērniem alfabēta apgūšanai, savukārt uzņēmums “Spoonable” – daudzfunkcionālu ēšanas komplektu ar stabilizatoru cilvēkiem ar parkinsona slimību. Kopumā “Cits Bazārs” piedalīsies 68 jauniešu veidoti uzņēmumi no visas Latvijas.

„SMU programma bija viens liels un raibs piedzīvojums, kas mani ir pilnveidojis un attīstījis manu personību. Ieguvumu viennozīmīgi ir vairāk nekā zaudējumu. SMU programma ir attīstījusi manas prezentēšanas prasmes, laika plānošanu, atbildības sajūtu, spēju uzņemties riskus, esmu guvusi ieskatu praktiskajā uzņēmējdarbībā, jaunus kontaktus, esmu pabijusi jaunās vietās un vēl, un vēl…”, pieredzē dalās Junior Achievement Latvia programmas absolvente un Vidzemes Augstskolas pārstāve Madara Stukmane.

SMU ir īpaša 4.–12. klašu skolēniem veidota mācību metode. Skolēniem tā ir iespēja, praktiski darbojoties, apgūt sava uzņēmuma izveides un vadīšanas prasmes, radīt produktus un piedāvāt tos saviem potenciālajiem klientiem.

Valmieras tehnikums ir viena no vismodernāk aprīkotajām izglītības iestādēm Latvijā un Austrumeiropā, kas jauniešiem piedāvā apgūt profesionālo vidējo izglītību 11 dažādās specialitātēs. Mūsdienīgā un inovatīvā vidē te iespējams apgūt prasmes atjaunojamajā enerģētikā, viesmīlībā, klientu apkalpošanā, pārtikas pārstrādē, pavārmākslā, finanšu vadībā, loģistikā un telemehānikā, mehatronikā, programmēšanā, mašīnbūvē un metālapstrādē.

Reģionālo “Cits Bazārs” pasākumu atbalsta Valmieras tehnikums, Swedbank, Junior Achievement Latvia, Finanšu institūcija ALTUM, Veikalu tīkls “AUSTRIS AG”, Rīgas Tehniskā Universitāte, RTU Dizaina Fabrika “theLAB” Cēsu filiāle, Vidzemes augstskola, Valmiermuižas alus, SIA “Aerones”, Baltijas Industriālais Serviss, Kopdares māja „Skola 6” un MSC Hungary LTD.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Aicinām darbā AUTOBUSA VADĪTĀJU VALMIERAS AUTOPARKĀ DARBA PIENĀKUMI: pasažieru pārvadāšana saskaņā ar darba grafiku biļešu pārdošana darbs ar elektronisko kases aparātu pasažieru kvalitatīva apkalpošana PRASĪBAS PRETENDENTIEM: D kategorijas transportlīdzekļa vadītāja apliecība, vēlams 95. kods vēlams D vai D 1 kategorijas transportlīdzekļa vadītāja stāžs vismaz divi gadi labas saskarsmes un komunikācijas prasmes latviešu valodas zināšanas UZŅĒMUMS PIEDĀVĀ: darbu stabilā uzņēmumā darba samaksu 1850 EUR (pirms nodokļu nomaksas) pilnas sociālās garantijas daļēju ceļa izdevumu apmaksu no dzīvesvietas uz darbavietu 95. koda apmācības apmācību pirms darba pienākumu uzsākšanas veselības apdrošināšanas iespējas iespēju savienot ar darbu citā uzņēmumā ikgadējās un 95. koda apmācības CV ar norādi vakancei „Autobusa vadītājs Valmieras autoparkā” iesniegt: sūtot elektroniski uz info@vtu-valmiera.lv personīgi SIA „VTU Valmiera” personāla daļā darba dienās no plkst.13:00 līdz 16:00 („Brandeļi”, Brandeļi, Kocēnu pagasts, Valmieras novads, Reģ.nr. 40003004220) Informācijai 29231565 * Iesniegtos personas datus SIA “VTU VALMIERA” izmantos, lai konkursa kārtībā noteiktu vakancei atbilstošāko kandidātu. Ja kandidāts vēlas, lai viņa personas dati tiktu saglabāti SIA “VTU VALMIERA” iekšējā datu bāzē ar mērķi tos apstrādāt citos SIA “VTU VALMIERA” personāla atlases konkursos, tad pieteikumā vakancei lūdzam kandidātam norādīt savu piekrišanu personas datu saglabāšanai. Profesija: AUTOBUSA VADĪTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Brandeļi, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Transports / Loģistika Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31

Mūsu partneri